Har Island glömt slavräden år 1627?

ISLAM. Nu ska en moské i Islands huvudstad Reykjavik få en 13 meter hög minaret. Enligt det muslimska samfundets ordförande är det “en symbol för religionsfrihet”. Det är moskén på Skógarhlíð i Reykjavík som ska få den höga minareten, som är den första i sitt slag på Island, enligt Islandsbloggen

Bakom initiativet står Stofnun múslima á Íslandi – som är ett av Islands tre muslimska samfund. Enligt samfundets ordförande Karim Askari är minareten är en symbol för religionsfrihet.

– Det här blir den första minareten i Islands historia och är en vördnadsbetygelse för isländskt samhälle, isländska myndigheter och den tolerans som finns här och religionsfriheten. … Det här är ett budskap till världen om att alla här kan leva i fred och samförstånd oavsett deras tro eller ursprung och denna minaret ska bli ett vittne till det. Det här är inte bara för muslimer utan för hela världen kring denna vackra ö, säger Askari.

Inga böneutrop är planerade att göra från minareten som skall stå klar innan årsskiftet – i alla fall i nuläget.

På Island finns tre muslimska församlingar. Äldst och störst är Félag múslima á Íslandi. Samfundet hade den 1 december i år 621 registrerade medlemmar enligt Þjóðskrá Íslands. Näst störst är Menningarsetur múslima á Íslandi med 372 medlemmar. Minst och yngst är Stofnun múslima á Íslandi med 251 medlemmar.

Relationerna mellan samfunden har de senaste åren präglats av konflikter. Dispyterna har handlat om lokaler och hyror. När Menningarsetur múslima á Íslandi bröt sig ut ur Félag múslima á Íslandi anklagades avhopparnas ledare för extremism.

-Pettersson säger att tre muslimska samfund med knappt 1.300 medlemmar ändå är de osams, där det finns muslimer blir det som i Mellanöstern. Jag trodde islänningarna var klokare än så och hur länge dröjer det innan muslimerna kräver böneutrop?

I över 300 år var det lagligt att slå ihjäl muslimer på Island. Mördandet var inte bara tillåtet – lagen krävde att varje muslim skulle dödas så fort han eller hon satte sin fot på Island. Lagen togs bort först på 1970-talet men den hade aldrig praktiserats.

***

HISTORIA. Den här berättelsen publicerade vi första gången på bloggen år 2010, men vi var inte först. Faktum är att den berättats många gånger under de nästan 400 år som gått sedan händelsen. Jag tycker att den är så bra så SVT eller någon annan borde göra en dokumentärfilm eller TV-serie om slavräden år 1627. 

Dagligen hör vi talas om ofattbara grymheter i Mellanöstern. Flera ”experter” påstår att detta har inget med islam att göra men IS, Boko Haram, al Shabab, al Qaida, Abu Nidal, Al-Aqsa-martyrerna, Hamas, och Nusrafronten är bara några av islams fredsambassadörer, de är alla verklighetens islam. Har ni förresten sett gatorna fyllas av protester mot dessa gäng på samma sätt som när Muhammedkarikatyrerna presenterades. Några streckgubbar fick muslimerna att sätta världen i brand medan protesterna mot mördargängen är beskedliga.

PK-etablissemanget beskriver vita västerlänningar som de stora bovarna i världen. Vi har sett filmer och TV-serier om den obeskrivligt grymma slavhandeln när 10 miljoner svarta slavar fraktades över Atlanten mellan mitten på 1500-talet och mitten på 1800-talet.

Att 18 miljoner svarta slavar transporterades österut till arabvärlden i “Arab slave trade“, hör vi sällan talas, inte eller att över en miljon européer rövades bort till slavmarknaderna i Nordafrika.

Väst ägnade sig åt denna förkastliga verksamhet i 300 år medan den muslimska världen började på 600-talet och fortfarande håller på. Så sent som på 1950-talet fanns det 450.000 officiella slavar i Saudiarabien och 2003 yttrade Sheik Saleh Al-Fawzan att ”slaveri är en del av islam”

Tillbaks till rubriken, år 1627 slog korsarerna, nordafrikanska muslimer till så långt norrut som på Island. Sjörövarna anlände till Island i två flottor på sommaren 1627, en flotta från Alger och en marockansk flotta från systerstäderna Rabat och Salé.

Salékorsarerna angrep först Grindavík, en fiskeby på sydvästra Island. De dödade två bönder och tillfångatog femton personer. Marockanerna lyckades också kapa två danska fartyg, men sedan drabbades de själva av skeppsbrott och for hem till Afrika. Algerkorsarerna blev kvar längre på nordliga breddgrader och orsakade ännu större skada. Vid strandhugg på sydöstra Island försatte de 110 islänningar i slaveri och dräpte nio. Kulmen på räden var den tre dagar långa attacken mot Västmannaöarna, som slutade med att ett trettiotal öbor dödades och ytterligare 242 fångar lastades ombord. Allt som allt lastades omkring 400 nordiska slavar av i Nordafrika.

En person, Ólafur Egilsson från Västmannaöarna, frigavs efter ett år – inte av barmhärtighetsskäl utan för att han skulle fara till Köpenhamn och förmå Kristian IV att betala lösen för de tillfångatagna. Efter många års mödosamt penninginsamlande lyckades Ólafur 1636 friköpa 34 islänningar, och ytterligare några friköptes senare, men de allra flesta blev kvar i Nordafrika tills de dog. Några gick säkert över till islam (det lättaste sättet att bli frigiven) och assimilerades med det nordafrikanska samhället.  Prästen Ólafur Egilsson skrev en bok om det hårda livet som slav och sina äventyr som gavs ut 1628. 

Räden lever kvar i islänningarnas minnen än idag och i över 300 år var det lagligt att slå ihjäl turkar på Island. Mördandet var inte bara tillåtet – lagen krävde att varje turk skulle dödas så fort han eller hon satte sin fot på Island. Lagen togs bort först på 1970-talet men den hade aldrig praktiserats. Algerierna och marockanerna tillhörde på den tiden det Ottomanska riket som styrdes av turkarna. Därav turkar och turkräden.  

Det är märkligt att PK vill få oss att tro att muslimska samhällen är lika bra eller bättre än vårt när de ingenstans under snart 1400 år visat upp annat än elände. Slaveriet var grymt, men väst var inte värre än andra, tvärtom i USA utkämpades ett inbördeskrig för att få slut på slavhandel.

Vårt västerländska samhälle är långt ifrån perfekt men bättre än alla andra både forntida och nutida på frihet och mänskliga rättigheter. Det ska vi ta vara på och vara stolta över och inte kröka rygg för det medeltida islam, får de chansen återupptar de slaveriet utan att blinka. De som tror på sagorna i koranen är nämligen de största rasisterna av alla.

Här kan du kolla in Prästen Ólafur Egilssons boks hemsida och här och här kan du läsa mer om piraternas attack.

-Pettersson säger att jämfört med muslimernas slavhandel var västvärldens rena rama söndagsskolan. Tro inte en sekund att de inte skulle återuppta handeln, gärna med vita européer om de får chansen, det är nämligen helt lagligt och tillåten enligt deras oföränderliga bok koranen…

Historien ovan skulle passa bra till SVT att göra film av, och räcker inte det kunde de fylla på med Svenska slavar i Nordafrika och kanske berätta att Europas länder, främst Frankrikes invasion av Nordafrika berodde på att de ledsnat på muslimernas slavhandel och sjöröveri i södra Europa och på Medelhavet.

Islam är våldsamt, så vi kan inte publecera allt skit de våldsamma muslimerna ställt till med men vi kan påminna om att hela Nordafrika, Egypten, Mellanöstern, Turkiet och Sydöstra Europa en gång var kristet. Vi ska heller inte glömma Islams erövring av Indien – den blodigaste i historien

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480

8 thoughts on “Har Island glömt slavräden år 1627?

 1. Tänk om vi kunde säga som det är! Men det får räcka med att önska sig ftån Svt att den sanna historien om slaveri berättas! De flesta tror att de var vita som jagade de svarta när det var svarta som jagade andra svarta från andra stammar.. Och slaveri är förenligt med kulten enl deras bok..

 2. Någon, som är intresserad av att behålla Vårt Fosterland
  kan kanske köpa Greta för att varna för islam?

  Miljökatastrofen verkar ju ligga långt efter islamkatastrofen!

  ”Ni har stulit min framtid” skulle väl smälla högt om Greta
  tog upp det största hotet mot Vår Värld?

  Då kunde Greta flyga runt jorden för att hinna varna alla!

 3. Jag tror inte dom förstår vad som väntar dom.Dom är säkert lika naiva som svenskarna är.Detta är ju bara början.Snart kommer mer krav.Jag trodde Island skulle hålla fritt från denna muslimska ohyra.

 4. Mycket sorgligt !
  Inte ens Island klarade sig från Islam, trodde faktiskt att Islänningarna var rädda om det Nordiska kulturarvet men som sagt det står i Koranen om ett världsherravälde och Mussarna har ju hittills lyckats alldeles förträffligt med att invadera och ta över och mycket tack vare landsförräderi, inte minst i Sverige.

 5. Islänningarna har troligen också hjärntvättats av sina medier, filmer och reklam samt historieförfalskning etc. De kulturmarxistiska globalisterna insåg redan på 1950-talet TVns potential till att hjärntvätta i princip en hel värld!

  • Tyvärr, alla PK-politiker i Västeuropa inklusive hela Norden är landsförädare idioter och rädda för Mussarna !
   Slaget är förlorat, det behöver man inte vara Einstein för att inse.

Kommentera