Afghanen Jafari lever på hemlig ort i Sverige


INVANDRING. Den 19-åriga Mustafa Jafari som i somras hamnade i slagsmål med den amerikanske rapparen Asap Rocky lever efter rättegången på hemlig ort och har fått sluta på sitt jobb och lämnar helst inte sin lägenhet av rädsla för att bli trakasserad på gatan. Det skriver SvD, tyvärr bakom betalvägg.

Steget Efter

– Nu går han sista året på gymnasiet. Det var tungt i början efter all publicitet, men han klarar av det nu, säger 19-åringens gode man.

Mannen har mött mycket ilska från sina afghanska landsmän, som menar att slagsmålet med rapparen gett gruppen dåligt rykte. – Allt det här har fått en global spridning som blev ganska hemsk, säger gode mannen.

-Pettersson skulle bra gärna se vilket jobb herr Jafari blivit tvingat att sluta från och hur mycket han deklarerat för det arbetet.

Mustafa Jafari är dömd för brott fyra gånger i Sverige och har rest hem till  familjen i Iran, dit han flydde för sitt liv ifrån, för att vila upp sig. Jafari är en kriminell lögnare och borde resa hem för  gott…

TIDIGARE 2019-07-28. Afghanerna som ofredade ASAP Rocky

BROTTSLIGHET. Den 30 juni 2019 befann sig rappartisten ASAP Rocky med följe i Stockholm för en kommande spelning den 2 juli. Sällskapet hade begett sig till restaurangen MAX vid Kungsgatan, när två afghaner hamnade i konflikt med livvakten. Vid ett senare tillfälle attackerades en av afghanerna, Mustafa Jafari – han blir slagen och sparkad på och större delen av misshandeln sker när han ligger ner – enligt åklagaren har en hel och/eller delar av en glasflaska använts som tillhygge. En videosammanfattning av händelserna finns på Expressen.

Rättegången börjar tisdag den 30 juli och förväntas avslutas fredag den 2 augusti.

Mustafa Jafari är målsägande och den som påstås ha misshandlats av ASAP Rocky med sällskap. Dawod Hosseini var i sällskap med Mustafa och vittne i målet.

Båda är så kallade ensamkommande flyktingbarn och medborgare i Afghanistan.

Mustafa Jafari kom till Sverige 20150108. Uppger sig vara född i Afghanistan och som 6-åring flyttat med familjen till Iran. I Iran bodde familjen i hus och fadern arbetade.
Ska ha varit 14 år när han flydde till Sverige på grund av ”allvarliga hot mot hans person, av personer i hans närhet”. Familjen bor kvar i Iran.
Ville utbilda sig till polis och skrevs in på gymnasium.
Upplevt en försämrad psykisk hälsa efter ankomsten till Sverige, ville flytta till annat boende, efter sömnlöshet hösten 2015 blev han omplacerad. Tränar på gym och har rest på skidresor med sin gode man.

Har under sin tid i Sverige dömts för brott fyra gånger. Han har tillsammans med två medgärningsmän snattat byxor, han har brukat heroin och innehaft tramadol, och han har misshandlat en annan ensamkommande asylsökare genom att skalla honom.

Åklagaren ville se Mustafa Jafari fälld för grov misshandel, och han åtalades för att ha huggit eller stuckit brottsoffret i armen med kniv. MJ hade inför den planerade konfrontationen hämtat två köksknivar, varav den ena ska ha getts till en annan misstänkt gärningsmän, som dock aldrig identifierades. På brottsplatsen fann polisen två köksknivar, en av dem hade blodspår som tillhörde brottsoffret. Rätten fann det dock inte styrkt att MJ med flit skadat eller uppsåtligen försökt att skada brottsoffret på detta sätt.

I ett yttrande framgår att MJ skyllt händelsen med misshandeln på en annan ”ungdom”, som ska ha försett honom med alkohol. Denna ”ungdom” ska även ha deltagit i stölden av byxor. Om detta stämmer bör det vara Ali, som även dömdes i målet – men som inte identifierades i misshandelsmålet. Av dagboksbladet att döma tycks MJ inte ha suttit häktad i relation till misshandelsmålet.

Mustafa Jafari har även en tatuering på sin hals som många tolkar som Iranstödd jihadism, andra som en hyllning till till profetens svåger Ali, muslimernas fjärde Imam efter Mohammeds död, som för shiamuslimer är nästan lika viktig som profeten.

I Förundersökningsprotokoll, FUP, står också om Jafaris semesterresor till landet han flytt ifrån.

Jag ska resa till Iran och vara borta 20 juli till 31 augusti.
(Asap-fupen, sid. 16, 2019)

Mustafa kommer att resa utomlands torsdag 29/6 och vara bortrest i 40 dagar.
(Fup, sid. 13, 2017)

Dawod Hosseini var i sällskap med Mustafa Jafari när denne hamnade i bråk med ASAP Rocky och hans entourage. Är nu vittne i målet.

Dömdes senast den 11 juli 2019 för stöld.

Förekommer sedan 2017 under 7 avsnitt i belastningsregistret:

2019 – Stöld; fängelse 21 dagar
2019 – Åtalsunderlåtelse stöld
2018 – Stöld (3 tillfällen), narkotikabrott, ringa narkotikabrott; fängelse 3 mån
2018 – Ringa narkotikabrott; dagsböter 30 á 50 kr
2017 – Åtalsunderlåtelse skadegörelse
2017 – Stöld; ungdomsvård
2017 – Stöld, brott mot knivlagen; ungdomstjänst 25 timmar

I den senaste domen från i juli, den enda som vi ännu har tillgång till, dömdes DH för att ha stulit ett par solglasögon på Synsam. Ett utdrag ur belastningsregistret finns bland handlingarna.

-Pettersson säger som Sven Jerring sa 1936 i Berlin, afghaner, afghaner, afghaner överallt eller hur det nu var…

Om Asap rocky och afghanerna på bloggen…

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


10 responses to “Afghanen Jafari lever på hemlig ort i Sverige

 • volse

  ”Jobbet” kunde ju förslagsvis vara narkotikalangare.

  Gilla

 • rustibus46

  Dessa typer som var och en kostar miljoner.
  Tror Löfven att de ”ska bygga landet”. Säkert,
  på ett sätt som han inte tänkt sig. Många
  svenskar kämpar med sin ekonomi, samtidigt
  ger politikerna bort deras skattepengar. Arma land.

  Gilla

 • Bajen666

  Buhu vad synd det är om grisen…or not.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Hårt liv, det där mångkulturella !!!!!!

  Gilla

 • Kristina

  Rara barn, sa Fan, om huggormsungarna.

  Gilla

 • Kattsand

  Om det är så mycket värre här än i Iran, då undrar man vad är det som får han att välja att vara kvar här? Är det släktingar som har förväntningar?

  Gilla

 • odalkvinnan

  Tack Pettersson!
  Jag såg precis detta.
  En dokumenterad våldsverkare som straffats ska man tycka synd om.
  Dessutom utomordentligt tom i bollen eller säker på att han inte straffas. Nämligen att följa efter ett sällskap och trakassera dem. När de gav sig på kvinnorna i sällskapet small det. Livvakten, en svart man på hundrafemtio pannor, några smidiga mot småvuxna gapande afghaner.
  Varför ör de kvar i landet öht? Åk hem till mamma och göm dig under hennes kjol. Hon har stannat och kämpat medan du dragit iväg så någon annan ska försörja dig då du är oförmögen till arbete. Dessutom misshandlar och trakasserar du folk på allmän plats.
  Förrestenen ljushuvudet Emil Arvidson som signerat artikeln, där går inte hissen upp till översta våningen.
  Det känns väldigt långt borta den tiden jag prenumererade på SVD.

  Gilla

 • Kungen

  Varför är han här ?? Han har väl ett eget land att vara i. Enkel biljett tack

  Gilla

 • ossie

  En skam att en sån brottsling får vistas i vårt land. Han beskrivs av pisspressen som brottsoffer. Han o polarn startade bråket och fick spö som dom förtjänade. Hade detta skett i Harlem hade begravningbyrån fått 2 nya kunder.

  Gilla

  • Kenth Andersson

   Är en skam att inte bara etniskt äkta infödda svenskar får vistas i Folkhemmet !
   Lika barn leka bäst.

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: