Stäng

Muslimskt böneutrop från kristen kyrka – En bön till mänskligheten

RELIGION. I helgen som var, den 7 och 8 december anordnade Korpilombolo kulturförening och fredsrörelsen Vox Pacis evenemanget ”European Festival of Night” i Korpilombolo kyrka i Pajala kommun, rapporterar den kristna tidningen Världen Idag.

I år var det gruppen Vox Pacis som framförde ”En bön till mänskligheten” med underrubriken ”Vi är alla barn av denna jord”.

I beskrivningen av föreställningen kan man läsa att den innehåller jojk, syrisk och svensk folkmusik, arabiska och hebreiska klanger, muslimska böneutrop, finsk kantele och hinduiska mantran. Den innehåller även solodans av Virpi Pahkinen, som hämtar inspirationen till sina koreografier från källor som mysticism och österländsk religion.

Så långt är det väl inga konstigheter om inte om vore. Åke Nordlundh, som är präst och verksamhetsansvarig i Pajala församling, ser inte några problem i att han upplät en kyrka för muslimskt böneutrop.

-Pettersson har många gånger skrivit om att islam är en ideologi och inte som andra religioner. Minns ni Växjöimamen Ismail Aby Helal som sa att ”Svenskarna är goda och kan ta till sig islamska vanor, svenska folket kan närma sig islam och muslimer”, inte ett ord om att muslimerna ska anpassa sig. Tvärtom, det är nog så att alla går att integrera utom muslimer.

När imamen Ismail Abu Helal ansökte om böneutrop i Växjö moské hördes de välbekanta argumenten, det är bra för integration, demokrati, och religionsfrihet. När församlingen fått sin moské, sin könsseparerade skola och sina böneutrop tog de nästa steg för att skapa integration, demokrati, och religionsfrihet. För något år sedan krävde imam Ismail Abu Helal att hela Sverige skulle fira ramadan, givetvis för integration, demokrati och religionsfrihet – men vägrar själv bry sig om kristna högtider: ”Varför skulle vi det? Vi är muslimer”

Nåväl, gudsmännen i Korpilombolo vill säkert väl men jag undrar om det vet vad böneutropet betyder som de låter höras i en svensk kyrka betyder?

Översättning av adhan (böneutrop):

Allah är störst. Allah är störst.

Jag vittnar att det finns ingen gud utom Allah.

Jag vittnar att Muhammed är Allahs sändebud.

Kom till bön. Kom till bön.

Kom till framgång. Kom till framgång

Allah är störst. Allah är störst.

Det finns ingen gud utom Allah.

Böneutropet kallas för ”Adhan” på arabiska och betyder ”information, pålysning”. Böneutropet kom till av i huvudsak två anledningar.

Böneutropet ska påminna människor om när det var dags att be. På den tiden fanns inga klockor med alarm. När den muslimska befolkningen ökade i antal så fanns ett verkligt behov av att påminna människor om de olika bönetiderna. Men det behovet existerar knappt i dag eftersom vi har armbandsur, klockor på väggar, och i våra mobiltelefoner.

Böneutropet ska proklamera islam över en stad. Denna innebörd i böneutropet återfinns i kommentaren till ”Umdat Al-Ahkam” som är en av de viktigaste böckerna för islamisk juridik (fiqh). I den kan vi läsa under kapitlet för böneutrop ”Adhan”. Jag citerar: ”Adhan är en mycket viktig ritual i religionsutövningen av islam, man kan likna det vid den muslimska flaggan och utropet visar att folket i staden är muslimer. Det är också viktigt för proklamationen av Allahs ord och på så sätt manifestera Allahs religion (islam). Böneutropet inleds med ”takbir” genom att proklamera ”Allaho akbar” för att visa att Allah är den störste och att allting och alla, utom Allah i islam, ska böja sig. Det islamiska vittnesbördet är den andra satsen i böneutropet (Det finns ingen Gud utom Allah och Muhammed är hans sändebud). Detta bekräftar islam och proklamerar det (islam) över landet.”

Detta bekräftas även av vad Koranen säger om profeten Muhammeds uppdrag i surah 9:33 (Surat Al-Tawbah): ”Det är Han som har sänt Sitt Sändebud med vägledningen och att förkunna den sanna tron som skall föras till seger över all form av gudstro, hur förhatligt detta än kan vara för dem som sätter medhjälpare vid Guds sida.”

Bönen måste dessutom uttalas av en man, kvinnor får inte be med männen i moskén osv. Det tillåter världens enda feministiska regering.

Twittervänster brukar säga att det kan inte vara så kul för ”flyktingar” att möta  högerextrema av olika sorter i Sverige. 

-På det svarar Pettersson att det är demokrati, däremot har islam inget med demokrati att göra. Hur kul tror Twittervänstern det är för flyktingar att möta det de flytt från i form av islam, böneutrop och kvinnoförtryck i Sverige.

Lukas 23:34 Jesus sade. »Fader, förlåt dem; ty de veta icke vad de göra. Och de delade hans kläder mellan sig och kastade lott om dem.

På samma sätt kommer kanske muslimer  att dela våra tillgångar mellan sig när de tagit över som de tagit över Mellanöstern, Egypten, Nordafrika, Pakistan, Afghanistan, Iran, stora delar av Indien  osv. Prästen i Korpilombolo borde fråga sig hur det gått för ursprungsbefolkningarna där islam tagit över.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

25 reaktioner på “Muslimskt böneutrop från kristen kyrka – En bön till mänskligheten

 1. Förfallet i den Svenska kyrkan har verkligen eskalerat med den senaste ärkebiskopen och Flatorna i Stockholms församlingar!

 2. fira ramadan hahahah den var bra dom flyr från pesten o koleran arabvärlden värre än afrika

  o sen vill dom ha smutset här

  bara packa väskan o åka hem till äckliga arabvärlden o afrika

  ni svenskar vilka idioter ni är som släpper in detta smuts o skit

  muslimerna har redan tagit över detta land bye bye sverige ni blir slavarna nu

  om inget sker hemskt hahahah idioter

 3. Ännu en gång får man bekräftelse på ett genomtänkt beslut när man gick ur svenska kyrkan 1986. Vad säger de som ännu är medlemmar och betalar 5-10 tusen om året ?? Tänk vad mycket pengar man sparat på detta under närmare 34 år 😃😃

 4. Svenska kyrkan gräver sin egna grav fortare än de tror, sen förstår inte kyrkans män varför svenska folket inte vill vara medlemmar i deras lilla sekt, själv tycker jag det är glasklart att man inte är med i svenska kyrkan, för denna idiotin som de sysslar med kan väl ingen frisk svensk vilja vara med om att bidrag till.

 5. En intressant detalj, Vatikanen anser att alla Lutherska kyrkor är kristna förutom en, dvs den svenska statskyrkan.

 6. Kommunismen försökte och misslyckades, vilket inte Islam förmodligen gör. De har sedan dag ett i vilket land de än hamnar samma mål, att överta och göra människor till slavar för sharia lagarna.
  Sverige med godtrogna politiker kommer inte att kunna stoppa annekteringen.
  Hoppet står nu endast till befolkningen, men den verkliga ledaren saknas.

 7. Tack för att ni valde Sverige och tack till alla idioter som röstade fram den störste idioten av alla, nämligen Reinfeldt. Ni öppnade era hjärtan och stängde era hjärnor och konsekvenserna av detta kommer Sverige att få dras med länge. Nästa gång ni röstar så öppna er självbevarelsedrift och era hjärnor och rösta SD.

 8. Fantastiskt bra skrivet av dig Pettersson!!!
  Som vanligt!

  När ska Svensson vakna och fatta vad som händer?!
  Jag mår fortfarande dåligt efter att ha sett dokumentären på TV i söndags!

 9. Oden och Tor får inte förekomma i Svenska Kyrkan men en småbarnspedofil och hans Allah går utmärkt! Det säger allt om ”Svenska kyrkan” som inte har något alls med Gud, Jahve, och Bibeln att göra! De styrs av Satan!

  1. Rätt, jag genomskådade Svenska Kyrkan redan för ca 35 år sedan och gick ur, nu börjar det synas riktigt tydligt varför.

  2. Varför var det ingen som informerade mig när jag
   ’konfirmerades’ att man kunde kliva av medlemskapet?
   Tänk vad mycket pengar man kastat i ’sjön’!

 10. Jag blir mörkrädd.Hur i hela friden kan man vara så fruktansvär naiv.Jag skulle be denne präst och dessa i församlingen som tyckte det här tilltaget var toppen att bjuda in sig själva till en moske.Be att få förrätta en gudstjänst där.Predika och sjung psalmer.Kvinnorna ombedes att ha klänning och odolt hår.Tror inte att dom blir välkomnade ! Man kan bara beklaga denna okunskap och naiva inställning till denna våldsideologi som tillåts breda ut sig med hjälp av t.e.x. denna avfälling till präst.

 11. Ännu en bekräftelse på att socialdemokraterna, LANDSFÖRRÄDARNA, genomför det som står i kontraktet de skrev med Muslimska Brödraskapet 1999!

  Vill vi ha sekten i Vårt Fosterland?
  Vill vi lämna ifrån oss Vårt Fosterland!
  Vill vi lämna ifrån oss allt vi arbetat för?

  Jag är rädd!
  Känner du dig trygg?
  Gör du något åt det?

 12. första budordet:

  1. Du skall inga andra gudar hava vid sidan av mig

  Inrikta ditt liv på den Gud som är alltings ursprung och mål.

  När svenska kyrkan blivit så politisk så inte ens guds 10 budord gäller längre så kan man börja fundera om gud ens får plats i svenska ”kyrkan” längre.

  Är de nya gudarna i svenska kyrkan ”PK politiker” ??

  Det finns 10 miljoner svenskar och 1.8 miljarder muslimer.

  Islam har tagit över halva afrika slumpvis de länder som har massiva konfliker och samma länder folk flyr från…..

  http://i.imgur.com/tr4jweq.png

 13. När det gäller religion ,och det gäller kanske i första hand den muslimska tron (tveksamt om den kan kallas för religion är väl mera att betrakta som en sekt ) så kan man konstatera det , att där som religionen går in där går vettet ut , med den påföljden att samhället sjunker djupare ner i ett totalt mörkt hål .

Kommentera

%d bloggare gillar detta: