Åkesson svarar på Gardells brev


DEBATT. I går publicerade författaren och artisten Jonas Gardell ett öppet brev i Expressen till Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson. 

Bäste Jimmie,

Jag tar mig friheten att skriva direkt till dig eftersom du nu faktiskt är landets odiskutabla oppositionsledare. Även om ditt parti naturligtvis bitvis rider på den högerpopulistiska våg som sköljer över stora delar av världen, kan ingen säga emot det faktum att du är en vansinnigt skicklig politiker och strateg, som lett Sverigedemokraterna från att vara ett litet obskyrt parti i marginalen till att vara ett tänkbart alternativ för en fjärdedel av befolkningen…

Jimmie Åkesson minns ett annat Sverige än det vi har idag, Jimmie minns ett Sverige där känslan av trygghet och sammanhållning var en del av livsluften.

Jonas Gardell som är homosexuell minns ett annat Sverige, ett Stockholm när han var ung och skinnskallarna härjade i Gamla stan och trakasserade invandrare och homosexuella, en tid då jag inte vågade röra mig i Gamla stan efter mörkrets utbrott.

-Pettersson vet inte om Jonas törs gå ut idag bland alla muslimska invandrare som inte brukar vara snälla mot bögar, flickor och kvinnor.

Hur som helst, Jimmie har svarat på Jonas öppna brev och föreslår att de båda herrarna träffas och tar ett snack. Det låter klokt, om inte herr Gardell är rädd för att bli kritiserat som rasistfascistnazist som så många blir som talar med Åkesson.

Jag tror definitivt att Jonas och Mark med sina barn får ett tryggare liv i Jimmie Åkessons Sverige än i Stefan Löfvens.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 


27 responses to “Åkesson svarar på Gardells brev

 • Rustrik

  Jonas, tar inte han bort hästhuvudet när han hoppar käpphäst?

  Gilla

 • ponnsan62

  Du jonas du är helt uti i det blå…
  Jämföra skinnskallarna och det som händer nu
  är är inte ok…
  Läs samhälsnytt..Fria tider..petterrsson..nyheter i dag…finns fler…
  Så kanske du vaknar upp ur Fablernas värld.

  Gilla

 • Bajen666

  Sådana stollar går det inte att resonera med och det vet Jimmie…så mitt tips är att bara ignorera riksbögen.

  Gilla

 • Tony

  Har hans bror, som ju är känd för att vara Muslim rövslickare
  utverkat något slags fribrev för sin bror för att han blivit något
  han inte själv rår för?? För annars borde Jonas vara mer rädd
  för den behandling som Muslimer utsätter bögar för, nerkastade
  från hustak avrättade utan rättegång och trakaserier mot dem
  för deras läggnings skull, och allt detta tror jag inte bror Mattias
  kan hjälpa honom med.

  Också dom där dumheterna att förklara den idioti som Sverige
  förknippas med, inte bara i Sverige, utan snart i hela världen
  går inte att att göra något åt med hitta på ord som
  höger populism.

  Att Sverige är och kommer att råka illa ut har fler och fler
  upptäckt, och reagerar därefter, eller du tycker att Sverige
  sköts bra Jonas??

  Gilla

 • villervalle03v

  Alltid dessa bögar som ska lindas in i offerkoftor och man ska ha dåligt samvete om de nån gång på 1900 talet blivit utsatta för hån. Säkert SD:are som gjort det. Inte ett ord om de unga flickor och kvinnor som i tusental idag,utsätts för våldtäkter och misshandel även mord. Det pga folk som Gardell och hans brorsa samt deras politiska partier. För att inte tala om det förfall som nu sker i landet, nej det var värre förr, hör och häpna,då kunde ett gäng skinnskallar understå sig att håna en bög på stan. Vilken insikt om andra, än sina egna sexpolare. inte underligt att de syns överallt i medier trots några få procent av befolkningen, med den självbilden.

  Gilla

 • Peter L

  Stasi-medias journalisters förhållande till vänsterpolitiker-

  ”23.51 Jag får en dans med finansminister Magdalena Andersson. ”Om vi ska dansa så är det JAG som för, okej?”, säger hon. ”

  Statsunderstödda expressens journalist.

  Gilla

 • Argus

  Högerpopulism hit och högerpopulism dit. Det Gardell och de andra kommunistkramarna inte begriper är den vansinniga vänstergir som 68-vänstern och Palme åstadkom på 1970-talet.

  Innan dess så hade vi en utbredd samsyn mellan företag, fack och politik som medförde att vi inte strejkade bort välfärden som i många andra europeiska länder. För en person med ”röd starr” ter det naturligtvis som vulgärkapitalism men för de flesta andra var vi världens bästa land 1969. Den politik som jag uppfattar SD vill genomföra liknar mångt och mycket 1960-talets.

  Gilla

 • G Nordström

  Hade han inte varit bög Hade han inte varit någonting

  Gillad av 1 person

 • compulsoryunion

  Svenska Riksdagsmän borde klassas som en sjukdom för Sverige, kolla ut på stan inga svenskar syns… och dessutom vill ses med en sådan…

  Gilla

 • Mm

  Kappvändaren Gardell, nu flaxar kapporna runt om.. hälsningar från en som ni kallat facsistnazistislamofob för att jag tror på att gamla värderingar skall få finnas samtidigt med nya idéer.

  Gilla

 • Ingen särskild

  Jonas, om du är rädd för ett framtida samhälle där du blir förföljd och till och med dödad för din sexualitet så kanske du ska ta ett snack med din bror och inte med Jimmie Åkesson..

  Gilla

 • blabaris

  Gardell kan be någon imam förklara varför de avrättar och hänger och bränner hbtq människor levande i burar IDAG

  Gilla

 • ossie

  Att inte Gardell begriper att muslimerna vill hänga upp han och hans bögpolare i pungkulorna.

  Gilla

 • Peter L

  Jag är köpt av Expressen som jagar klick så man måste ta och hitta på en del så det blir en massa klick. Nu så måste jag dra ut på det så att Expressen kan gotta sig i detta med att få massa klick. Gardell översatt till det verkliga.

  Gillad av 1 person

 • Nisse

  När det är sharia som gäller kommer nog inte Gardell vara så kaxig längre. Då får det nog bli Linas Matkasse och ringa 112 för och beställa pizza. Gardell verkar ha missat vad muslimerna gör med bögarna, varianterna är många. Favoriterna verkar vara kast från högt hustak och mobilkrans-hängning.

  Gilla

 • gamgubben

  Jonas Gardell, jag minns honom när han kom ut och i snart sagt varje mening talade om för oss att han var bög. Hans livskamrat gissar jag är lika mycket bög, men han påpekade det inte som Jonas gjorde. Nu har de väl också barn och jag undrar hur det gick till, för barn kommer till efter ett möte mellan man och kvinna.
  Bögar och flator får vi acceptera men jag har otroligt svårt för att acceptera att det kräver som sin rätt att få barn. Ett barn i min värld har nämligen rätt till både en mor och en far, i synnerhet en mor, och även om en bög kan agera som en kärring så är han en dålig mor.

  Gilla

  • Maja 2

   Jag vill inte tycka illa om honom för att han är bög. Men jag har väldigt svårt för hans konstnärliga ådra, clowneri, som inte ger mig någonting.Han är tröttsam att lyssna på. Vad får man för budskap av hans skämt?
   Ibland tror jag att publiken skrattar bara för att göra sig märkvärdiga. Fast de förstår inte vad som var så roligt.
   Eller så är jag en torrboll ,som inte begriper varför jag skall betala 400 kronor för att lyssna på hans monolog i över en timme och tvingas tycka att det är kul.
   Jag sätter mig hellre på Grand Hotell och tar en god latte för en 50 lapp och något gott till. Det här skriver jag bara för att ni får en vink var de har Stockholms godaste latte och bästa miljö för en billig penning.
   Inte alls märkvärdigt, prova !

   Gilla

  • Tanten

   Barnen bor växelvis hos papporna och andra veckorna hos två flator som är biologiska mammorna.

   Gilla

  • Ahmed Efendi

   Javla bra skrivet ,exakt så jag tänker.Ett barn behöver mamma och pappa inte två kärringar som inte vet vad dom har mellan bena.

   Gilla

 • Maja 2

  Bra Jimmie!
  Det trodde inte Gardell att Jimmie skulle göra, bjuda honom till ett möte. Gardell är så naiv och innerst inne rädd att mötet med Jimmie kanske inte blir av.
  Tänk att man kan bli kändis i Sverige med att agera clown offentligt och kamma hem miljoner .
  Jag på väg hem en afton , tåget fullt med folk
  .Jag frågade ; Vart är ni alla på väg. En svarade att Jonas Gardell är i Cirkus.
  – Men sluta nu ,allvarligt.Ni menar väl inte att ni åker dit och betalar hutlöst för att lyssna på pajasen.

  Det blev tyst på tåget ,ingen sade någonting. Rakryggad klev jag av på min hållplats. I alla fall fick de sig en tankeställare.
  Ursäkta, svenskar, men problemet med många av er är att ni måste gilla typ Greta just nu, ni måste alltid anpassa er till det som majoriteten och media hyllar.
  Varför vågar ni inte vara en individ med egna åsikter och gillande.
  Varför vill ni tillhöra fårskocken som lyder vad som helst?

  Gillad av 3 personer

 • Tore

  Gardell minns ett Sverige där invandrare trakasserades av skinnskallar, i dag Jonas våldtas, mördas, rånas, plundra Svenskar av invandrare och vad gör ni homosexuella åt det?
  Ingenting, ni går i erat vidriga pride och tänker enbart på era rättigheter och välfärd.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: