Mördade fel man, statusgrejen gav nio år för invandrare


BROTTSLIGHET. En 18-årig man döms till nio års fängelse efter att ha skjutit ihjäl en 24-årig man i Göteborg förra året. Vid brottstillfället var gärningsmannen bara 17 år gammal och egentligen ska en helt annan person ha varit det tilltänkta offret.

I polisförhör har han beskrivit hur han tittade offret i ögonen när han avlossade sitt vapen, och att han sedan fortsätta skjuta fler skott mot 24-åringen. Han har också beskrivit det som att han i och med mordet blev av med ”oskulden”, och att det är en ”statusgrej” att döda någon.

”Jag tror det var för att jag var så ivrig över att bli av med ”oskulden” om man ska säga som så. Det är en statusgrej du vet. Ha ett liv på samvetet. Det är status på gatan, du klättrar. Jag ville visa att jag också kan. Jag snackar inte bara”.

Antonio Rafael Taikumer, född 2001 är mördaren, det faktum att han sköt fel man tycker han inte är så farligt. ”Skitsamma, jag har visat att jag kan…”

Herr Taikumer ska också betala 76.500 kronor i skadestånd till den felaktigt mördades familj.

En 16-åring döms samtidigt till sluten ungdomsvård i åtta månader för medhjälp till förberedelse till mord och skyddande av brottsling.

Göteborgs Tingsrätt Dom B 15670-18

***

TIDIGARE 2019-10-31. Det är en statusgrej du vet. Ha ett liv på samvetet

BROTTSLIGHET. En 18-årig man har åtalats för bland annat mord – i mitten av november förra året sköts en man ihjäl i Biskopsgården. 18-åringen åtalas tillsammans med en annan tonåring för förberedelse till mord på en gängkriminell man i Göteborg, skriver Göteborgs-Posten, tyvärr bakom betalvägg. 

Polisen fick larm om skottlossning i norra Biskopsgården vid halv åttatiden på onsdagskvällen den 14 november förra året. En man i 25-årsåldern sköts med flera skott och avled.

De båda tonåringarna misstänks också för förberedelse till mord på en gängkriminell man och en av polisens teorier är att den mannen som sköts var fel person.

18-åringen (17-åring när mordet skedde) åtalas för mord, skyddande av brottsling, förberedelse till mord alternativt medhjälp till förberedelse till mord och grovt vapenbrott.

Kumpanen, som ännu inte är myndig, åtalas för förberedelse till mord alternativt medhjälp till förberedelse till mord och grovt vapenbrott. Duon åtalas dessutom för narkotikabrott och 18-åringen ska enligt åtalet dessutom gjort sig skyldig till olovlig körning.

Mordet som verkar ha drabbat fel person, ska enligt åtalet vara en del i ”den pågående konflikten mellan kriminella gäng i Biskopsgården.”

-Pettersson säger att 18-åringen har ett namn som tyder på rötter i en romsk släkt och 16-åringen verkar höra hemma på balkan. Dessutom har tå flickor med svenska namn varit inblandade för skyddande av brottsling.

TIDIGARE 2018-11-14. Skottlossning i Biskopsgården, en person död

BROTTSLIGHET. Polisen larmades på onsdagskvällen till en adress i norra Biskopsgården, Göteborg efter att en misstänkt skottlossning ägt rum. – Vi är på plats, tillsammans med ambulans. Men vi vet inte riktigt vad som hänt ännu. Enligt larmet är det en person som ligger ner, men vi vet inget om skadorna än, säger polisens presstalesperson, Hans Lippens.

Vid 19.50 hade fortfarande ingen person avförts med ambulans, enligt SOS Alarm. Mannen avled på sjukhus. Han är inte identifierad.

Det var fjärde skjutningen på samma adress i år. Alltså inte samma stadsdel utan samma gatuadress.

Om Biskopsgården på bloggen…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


24 responses to “Mördade fel man, statusgrejen gav nio år för invandrare

 • volse

  Tio tusentals avskum av denna typ är portförbjudna i hela världen, utom i Sverige.
  Här kan de våldta, mörda, råna och terrorisera efter behag. Sverige är så jävla uppfuckat!

  Gilla

 • Arne Kjellberg

  Har våra styrande genier tänkt att han ska sköta om, eller skjuta våra gamla när han blir fri?

  Gilla

 • Maya

  Ja man blir ju inte förvånad längre.Att dessa herrar vill bli av med ” oskulden ” genom att ha ihjäl någon visar ju på att det är väldigt klent med förståndet.Man blir däremot förvånad när det visar sig att dom kan både gå och prata samtidigt.Dom riktigt avancerade av dessa herrar kan till och med tugga tugggummi och prata och gå samtidigt.

  Gilla

 • peter

  Sverige har varit en avfallstank för hela världen i ca 15 år, när Fidel Castro blev förvånad på USA så tömde han sinness sjukhusen på Kuba och öppnade Kubas fängelser för mördare och våldtäktsmän, resultatet blev en brottsvåg i Florida som inte setts i ett modernt land innan, Sverige håller på med samma sak nu men våra politiker förstår ingenting, mellanöstern tjuter av glädje och Steffannie Lööfven ser fortfarande inte ett enda jävla sköt av denna ondska

  Gilla

 • peter

  Sverige har varit en avfallstank för hela världen i ca 15 år, när Fidel Castro blev förvånad på USA så tömde han sinness sjukhusen på Kuba och öppnade Kubas fängelser för mördare och våldtäktsmän, resultatet blev en brottsvåg i Florida som inte setts i ett modernt land innan, Sverige håller på med samma sak nu men våra politiker förstår ingenting, mellanöstern tjuter av glädje och Steffannie Lööfven ser fortfarande inte ett enda jävla sköt av denna ondska

  Gilla

 • Bajen666

  9 år vilket jäkla hån mot alla brottsoffer…man mår fan illa av det Svenska så kallade rättsväsendet.

  Gilla

 • peter

  Tack och lov så har jag en vän från italien och Kroatien som jag gick i skolan med på slutet av1970 talet och vi var även vänner i hemvärnet i början på 1980 talet och dom har lovat mig att ja får bo hos dom när dom blir tvingade att lämna Sverige 2029

  Gilla

 • age

  Jag tror mer på avancerad tortyr i förhållande till brottet.
  – blir billigare för statskassan också.

  Vad är alternativen?
  Det har ju inte minskat med våldsbrotten trots ”aktiva insatser”!
  Dessa människor är ju psykiskt efterblivna eller hjärntvättade.
  D.v.s. de förstår inte vad fängelse eller vård betyder.
  Att själv uppleva smärta är nog det enda de förstår.
  => bränner man fingrarna på spisen tar man inte i plattan mer!

  Detsamma gäller våldtäktsmän.
  Ett utpetat öga kommer de att minnas lika länge som kvinnan
  minns våldtäkten.
  => allas lika värde!
  – den som balanserar på broräcket riskerar att ramla ner i floden!

  Bibeln har fel! :”vänd andra kinden till!”
  d.v.s. skulle våldtagen kvinna vända rumpan till efter våldtäkten?

  Gilla

  • Stadshuset i Minsk

   Alternativet är utvisning.

   Vi skickar stökiga utlänningar till respektive hemland. Därefter kan hemlandets myndigheter skicka buset till galgen bedriva kriminalvård som förebygger återfall.

   Gilla

 • Maja 2

  8 månader är ett männsikoliv värt i Steffes Sverige. Helt sjukt. 80 år skulle det vara eller dödsstraff.

  Gilla

 • Maurice

  Dödsstraff!!!!!

  Gilla

 • Peter Sjöström

  Som sagt av MrR inför dödsstraff så avtar nog intresset av att visa att man ” kan” och inte bara pratar . Är man sedan så infernaliskt korkad att man dödar fel person så tycker jag man inte skall yttra sig över huvudtaget . Vem ” anställer ” en sådan nolla ? I den undre världen är ju alla nollor ! Tror att hans ” hemland” är tillfreds med att han är här . Tänk att ha denna person i ”hemlandets ” armé , perfekt för fienden . Mvh Sjöström

  Gilla

 • Tore

  Det är även status bland Svenska pucko bimbos att vara tillsammans med detta klientel.

  Gilla

 • ossie

  Vilket schabbel den amatören är nog rökt i kriminella kretsar.

  Gilla

 • Tanten

  Inget brott mot vapenlag då?

  Gilla

 • peter

  Vi såg det inte komma trots att ISLAM är fredens religion, med vänliga hälsningar sjuk klövern.

  Gilla

 • MrR

  Återinför dödsstraff för planlagda mord oavsett om fel person drabbats !

  Gilla

 • blabaris

  Mysiga ”värdegrunder”

  Gilla

 • blabaris

  Varför inte åka hem och försvara ditt land då?

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: