Ytterligare två gripna i Wilma-fallet


BROTTSLIGHET. Misstankarna mot Tishko Ahmed Shabaz har stärkts ytterligare, han har även flyttats till rättspsyk efter att åklagaren tycker att han borde undersökas. Han omhäktades idag.

Två personer sitter anhållna misstänkta för brott med anknytning till mordet på en flicka i Uddevalla. En av personerna har tidigare varit anhållen i ärendet. 

– I nuläget går vi inte ut med vilka brott de två anhållna är misstänkta för. Åklagare kommer under helgen besluta om de ska begäras häktade eller om de ska friges, säger kammaråklagare Jim Westerberg, som leder förundersökningen.

Tingsrättens målnummer: B 3280–19.

-Pettersson spekulerar, troligtvis skyddar pappan och en annan släkting Tishko, det är klanmentalitet.

Tidigare pressmeddelande i ärendet:
Åklagaren begär förlängd åtalstid i Uddevallaärende

TIDIGARE 2019-11-29. Wilma är död

BROTTSLIGHET. En kroppsdel har hittats i sökandet efter Wilma Andersson, 17 år. Polisen är säker på att den tillhör Wilma Andersson. Fyndet gjordes under torsdagskvällen och polisen är nu säkra på att 17-åringen inte längre är i livet. Anhöriga till Wilma Andersson är underrättade.

– Våra tankar går till flickans familj och vänner, säger kommenderingschef Lars Eckerdal i ett pressmeddelande.

Misstankarna mot 22-årige Tishko Ahmed Shabaz har stärkts, men han är inte dömd.

-Pettersson säger att det är synd att Anders Gustaf Dalman har slutat arbeta…

TIDIGARE 2019-11-24. En man till anhållen i Wilmafallet

BROTTSLIGHET. Ytterligare en man misstänks för brott i samband med 17-åriga Wilma Anderssons försvinnande, uppger polisen på sin hemsida. En man har anhållits på sannolika skäl, misstänkt för skyddande av brottsling.

UPPDATERAT. Åklagaren Caroline Fransson har hävt anhållandet av den man som under söndagen frihetsberövades i fallet Wilma Andersson. Efter ett flera timmar långt förhör har han släppts men misstanke om brott kvarstår dock.

Wilma, 17, är fortfarande försvunnen. Bilden Privat/Missing people

Enligt polisen rör det sig om en man i Wilmas pojkväns närhet. Förhör kommer att hållas med mannen under kvällen. Sedan tidigare sitter pojkvännen häktad på sannolika skäl misstänkt för mord.

-Pettersson säger att ingen är dömd ännu men i pojkens närhet lutar åt pappan till Tishko, men det är min privata teori.

TIDIGARE 2019-11-22. 22-årige Tishko Ahmed Shabaz häktad för mord på Wilma Andersson

BROTTSLIGHET. 22-årige Ahmed häktas på sannolika skäl misstänkt för mord på försvunna Wilma Andersson. Mannens advokat Beatrice Rämsell uppger för att hennes klient förnekar brott. 

Den nu häktade 22-åringen mannen är Wilma Anderssons pojkvän, han kom hit som barn från Irak. Han har tidigare haft irakiskt medborgarskap, men fick svenskt medborgarskap 2014.  sitt svenska 2014. Enligt Expressen/GT är Tishkom extremt svartsjuk.

Tishko Ahmed Shabaz. Bild från Facebook.

Enligt Expressen/GT som gjort en liten hyllningsartikel till araben så har han gått såväl grundskola som gymnasium i Västsverige. I grundskolan fick han godkänt i de flesta ämnen och i främst engelska hade han fina betyg.

Efter studenten har han haft lätt att få jobb, enligt sitt cv: Där finns en lång rad anställningar. Bland annat har han jobbat som säljare och inom restaurangbranschen.

På ett av jobben minns han hur han lärde sig ”hur man måste kämpa för att lämna motparten nöjd och tillfredsställd”. På ett annat säger han sig ha tilldelats en utmärkelse som årets medarbetare. Det sista jobbet som finns med på hans cv sade han upp sig från med motiveringen: ”Jag vill studera vidare på högskolan”.

Senast någon såg Wilma Andersson var i torsdags förra veckan. När hennes familj blev orolig försökte de kontakta pojkvännen. Det var hos honom hon befunnit sig på sistone.

-Pettersson undrar hur detta passar med statsminister Löfvens teorier om fattigdom och utanförskap. Här har vi en kille med skapliga betyg, lätt att få jobb och svensk tjej…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


13 responses to “Ytterligare två gripna i Wilma-fallet

 • Volfi

  Varför besudla vårt fina land med en massa fängelser. Köp istället tjänsten utomlands. Låt u-länderna lägga bud och skippa u-landshjälpen. En klar win-win situation. Och när de efter avtjänat straff skall utvisas är de så att säga redan på hemmaplan vilket även det ger pluspoäng utan miljövidriga flygresor.

  Gilla

  • Stadshuset i Minsk

   Volfi skrev:
   Varför besudla vårt fina land med en massa fängelser.

   – Helt rätt tänkt. Svenska fängelser behövs för svenska fångar. Svenska psykiatriska kliniker behövs för svenska patienter. Missanpassade utlänningar bör kastas ut, helst innan något allvarligt brott har begåtts.

   Volfi skrev:
   Köp istället tjänsten utomlands.

   – Ryssland besitter spetskompetens inom kriminalvård. Sök gärna information om ”Svarta Delfinen” och ”Vita Svanen”.

   Men det bästa är förmodligen att respektive land tar hand om sin egen kriminalitet, utifrån sina egna förutsättningar. Ifall Tishko Ahmed Shabaz behöver psykiatrisk vård, så kan vi skicka Tishko till Irak. Därefter får Iraks myndigheter bedöma vilken vård som är lämplig för att förhindra att Tishko återfaller i kriminalitet. Vi får inte underskatta irakiska myndigheters engagemang för brottsoffer.

   Volfi skrev:
   Låt u-länderna lägga bud och skippa u-landshjälpen. En klar win-win situation. Och när de efter avtjänat straff skall utvisas är de så att säga redan på hemmaplan vilket även det ger pluspoäng utan miljövidriga flygresor.

   – Jag applåderar ditt engagemang för miljön. Det bästa för miljön, hade naturligtvis varit att folkmassorna från andra kontinenter aldrig hade gjort resan till Europa. Hur ställer sig Miljöpartiet till detta?

   Gilla

 • MrR

  Aftonlögnen påstår att dessa är ”svenska” män ????

  Gilla

  • Volfi

   Svensk är person vars stamtavla går bakåt i tiden då folkräkning infördes.Enkelt att kolla upp folk ned till år 1700.
   Assimilerad svensk är person från våra nuvarande grannländer, Tyskland samt Belgien. Dessa kom hit under medeltiden samt senare i samband med förlorade markområden.
   Resten är och förblir utlänningar

   Gilla

 • Telia

  Helt normalt inom den kulturen. Men tänk er samma händelse i en svensk familj: Sonen ringer till sin far ”Tjena farsan, hörru.. jag tog livet av min hora till flickvän, hur skall jag göra nu?” Farsan: ”bra gjort, hon var ju inte en av oss utan bara en hora. Är du hemma nu? Jag kan ringa min brorsa så kommer vi dit och styckar horan, så pratar vi samtidigt om vad vi ska säga till polisen och alla andra, samt komma överens om vart vi dumpar kroppsdelarna. Bra? Vi syns snart, älskade pojk. Förresten, mamma undrar om du har käkat, ska hon fixa nåt som jag tar med mig?”
  Detdär är ett normalt samtal i ny-Sverige. Bara att ta in och njuuuuta.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Den stackars missförstådda kriminella parasiten flyttas till rättspsyk för att bli ruffsad i håret, han mår nog lite dåligt kanske av en svår traumatisk barndom ?
  Han blir väl omhändertagen framöver, offret och dess anhöriga är däremot snart bortglömda.

  Gilla

 • peter

  Fulstteffe låter meddela via sin sekreterare”i am not drunk yet Mr Kennedy”

  Gilla

 • NALLEN

  Glenna utav din kommentar så drar jag den slutsatsen att du är en av dom som inte har mycket till övers för det svenska folket. Och ifall någon så skriver något nedsättande om dom nya SVENSKARNA som exempel att dom har en mycket stor överrepresentation i brottsstatistiken så är din analys att det är en rasist, och denna slutsats dra du utan att ens kontrollera FAKTA som exempel kolla upp om det faktiskt är så som personen skrivit i sin kommentar för sanningen är att verkligheten kanske är precis så som beskrivs och innan du kasta rasist på någon person så tycker jag att du först söker fakta.

  Gilla

  • Kenth Andersson

   Alla avikande åsikter från dagens landsförädiska etablissemangets uppfattningar är och klassas numera som rasism och hets mot folkgrupp !
   Detta vet ju alla infödda etniskt äkta svenskar utanför den mångkulturälskande familjen.

   Gilla

 • Stadshuset i Minsk

  Glenna skrev:
  Jag tror domarna dömer fler utlänningar då de är rasister men i den verkliga världen är de betydligt mindre kriminella än gemene man.

  – Du beskriver kolonisatörerna som överlägsna helgon jämfört med Europas ursprungsbefolkning. Det leder fram till frågan: Ser du dig själv som rasist?

  Även ifall kolonisatörerna skulle vara mycket bättre människor än ursprungsbefolkningen, är det ett legitimt skäl att göra anspråk på andra folks hemländer? Eller har ursprungsbefolkningarna företräde till sina egna hemländer, oavsett vilka fel och brister ursprungsbefolkningen än må ha?

  Gilla

  • Stadshuset i Minsk

   Oj. Kommentaren som jag svarade på försvann. Tråkigt. Jag anser att skribenten ”Glenna” hade helt fel. Men hennes kommentar hade kunnat ligga till grund för en intressant diskussion.

   Gilla

   • robban

    tja visar ju vad ribban med de man ska diskutera med ligger. mao det går inte när deras verklighetsuppfattning är så avikande från verkligheten med ex att domstolarna är rasister så de dömer fler invandrare. det är ju som att prata med vanligt folk som köpt greta-hysterin rätt av, inga argumet biter över huvud taget.

    Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: