Slaget vid el-Alamein

HISTORIA. Slaget vid el-Alamein, eller mer korrekt andra slaget vid el-Alamein, utkämpat mellan den 23 oktober och den 3 november 1942, var en viktig vändpunkt i Ökenkriget under andra världskriget.

El Alamein

Sedan första slaget vid el-Alamein hade stoppat den tyska framryckningen mot Suezkanalen tog general Bernard Montgomery över befälet från Claude Auchinleck över det brittiska samväldets åttonde armé. Den allierade segern innebar att krigslyckan i det nordafrikanska ökenkriget vände. Wikipedia.

-Pettersson kan inte minnas att det var någon debatt om svensk vapenexport vid den tiden…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

5 thoughts on “Slaget vid el-Alamein

 1. På den tiden var Sverige tvunget att sälja vapen för att kunna utveckla dem vidare för att kunna ha ett eget Försvar!
  Dagens ockupanter med “Herrefolksambitioner” är inte på minsta sätt bättre än den tidens ockuperande soldater utan tvärtom!
  Innan Sverige återigen kan betraktas som en suverän stat måste landet befrias från dem!
  Dagens Svenska “Kontoristgeneraler” används som “papegojor” som ibland plockas fram för att bekräfta någon av de vanliga hjärndöda flosklerna!
  Precis som BRÅ där det redan före “forskningen” tydligt framgår vilka slutsatser som Regeringen kräver…
  Om några år kan mycket väl desperata Svenskar vädja till Ryska Armén om att döda både makthavare och importkriminella i Sverige!
  Jämfört med att vara totalt rättslösa överbeskattade brottsoffer, så kan till och med Rysk ockupation framstå som ett långt bättre alternativ!
  Om inte Norge, Danmark och Finland tycker om tanken på ett framtida Ryskt Sverige, så borde de hjälpa till med att få dagens mentalsjuka korrupta och kriminella makthavare i Sverige avsatta!
  Bl a genom Övervakningskommisioner vid valet!
  Jämte alla andra metoder från S för valfusk så har ju importkriminella Islamister i Sverige ofta flera röstberättigade identiteter! 30-50% enligt Skatteverket!
  Inget annat land skulle tillåta en sådan öppning för omfattande valfusk!
  Precis som att makthavarna välkomnar omfattande valfusk!

 2. Politikerna vill med sina vapenbegräningsregler lägga ned
  svensk vapenindustri och istället får vi importera vapen
  ifrån USA.

  Vänsterpartistisk logik.

Kommentera