Vår tids gudinna


Världen stannar upp och tar del av den viktigaste nyheten som förmedlats under dagen. Stackars tjej. Så ung, så utnyttjad och så godtrogen. Börjar det hela inte bli rätt larvigt nu?


28 responses to “Vår tids gudinna

 • Peter Kostin

  Det jag förundras över är att Greta har tillgång till dator, vilket är en sak som lämnar ´stora avtryck i miljön. Bland annat brytningen av de metaller som används till batterier. Barn står i lera och gräver med händerna för att få fram kobolt. Dom kan säga ”Greta, du tog vår barndom ifrån oss”

  CBS News finds children mining cobalt for batteries in the Congo
  https://www.cbsnews.com/news/cobalt-children-mining-democratic-republic-congo-cbs-news-investigation/

  Gilla

 • Nosferatu

  Den kvinna som flög över Atlanten för att göra Greta sällskap. Är det hennes talskrivare som förbereder henne inför kongressen i Madrid?

  Gilla

 • Onkel Björn

  Med tanke på alla de skriverier som våra massmedier ägnar Greta och hennes kamp, så skulle man nästan tro att en ny Jesus, fast i kvinnokropp, har uppstått.
  Sällar mig till flera andra här och anser att det börjar bli lite för mycket nu.

  Gilla

 • Kristina

  ”Stulen barndom” får mig att tänka på de fem syskonen i Skåne.

  Gilla

 • Rangnar

  Varje gång som någon säger Greta så kastar Jag ett batteri i sjön

  Gilla

 • Hasse

  Jag kunde inte hitta lavagabond verken på marin radar eller på fartyg s radar förrän de närmade sig Lissabon!Varför hade transpondern avslagen?

  Gilla

 • Hasse

  Skulle denna lilla flicka leva upp med vad hon menar så får hon sluta med att använda allt digitalt.

  Gilla

 • Tobbe Trolldildo

  ”You’ve stolen my childhood”

  /Greta Thunberg, uppväxt i penthousevåning i Vasastan med mångmiljonärsföräldrar

  Gillad av 1 person

  • Tore

   Eller hur så patetiskt, är det någon som stulit barn deras barndom och framtid så är det Stefan Löfven.
   Han är skyldig till enormt lidande i framtiden för dagens barn.
   Greta kan dra igen kakhålet hon har levt ett delux liv och ska nu bygga upp en karriär för för att slippa förvärvsarbete.

   Gilla

 • turrim

  Jag förstår att FN-chefen Guterres längtar efter att ta emot Greta i sitt hemland Portugal. När man hörde hans salvelsefulla tal i inledningen av klimatmötet så är det tydligt att han och Greta ligger på samma intellektuella nivå.

  Han är således vald för att peka ut vår framtid. Jag bävar och är tacksam för att jag är så gammal att jag slipper drabbas av de värsta konsekvenserna av deras löjliga hotbild utan historisk bakgrund.

  Gilla

 • Bajen666

  Börjar bli larvigt nu..?

  Det har varit larvigt från start…och lite innan.

  Gilla

 • Greger Karlson

  Känner flera välutbildade och till synes intelligenta personer som när man pratat lite med dem om diverse samhällsfrågor visar sig vara helt blåsta och bara upprepar vad andra sagt till dem. Det är till och med så att de säger att SVT och annan media är vänstervridna samtidigt som de köper allt som dessa media säger och vidareförmedlar allt de hört.
  Jag blir snart helt knäpp av all galenskap som sker. Hur kan så många vara så otroligt bakom flötet? Det märks att människan är ett flockdjur. Dessa stackars människor gör vad som hellst för att passa in.

  Gilla

  • pllay

   Det är intressant att människor med hög mätbar IQ kan vara så helt främmande till att använda sin begåvning, finns där mentala spärrar mot att se verkligheten?
   Är kravet på social gruppgemenskap så mycket starkare än synbar fakta att de väljer bort uppenbar sanning till förmån för den sociala värmen?
   Hur kommer dessa människor reagera då läget i landet når en tipping point, när blankt stål blir verklighet, när det verkligen handlar om grupp mot grupp?
   Kommer de nervöst vända kappan flera gånger om dagen allt efter krigets utveckling?
   Är det egentligen så att de är smartare än oss andra, att störst överlevnadschans ligger i att alltid följa majoritetens åsikter, hur idiotiska de än är?

   Gilla

 • Peter Skoglund

  Apropå att ge svar på tal………..

  ”Kära Andreas Cervenka”, är titeln på Elsa Widdings kommentar till Dagens Industris skribents inlägg från den 18 november. Här nedan är inledningen, men läs gärna hela som finns på länken.

  ”Greta Thunberg-hatarna borde börja räkna” är rubriken på din artikel i Dagens Industri av den 18 november.

  Vid en första genomläsning såg jag inte vem som undertecknat artikeln och reagerade därför inte. Jag är van vid de starka och hårda ord journalister använder samtidigt som de avslöjar sin fundamentala okunskap om klimatet. Lägg därtill ett till synes outtömligt behov av att ge sig på dem som kommer till andra slutsatser i analysen om vart temperaturen är på väg till följd av en ökad halt av koldioxid i atmosfären.

  När jag gick tillbaka till artikeln och noterade avsändaren högg det till i magen. Jag har nog inte velat inse att även de mest sakliga och kunniga journalisterna hoppat på klimatkarusellen.

  Samtidigt är jag övertygad att du med din analytiska förmåga skulle varit minst lika skeptisk till klimatlarmen som jag, om du bara tagit dig tillräckligt med tid att sätta dig in i fysiken istället för att bara snöa in på sannolikhetslära.”

  http://www.klimatupplysningen.se/2019/11/29/kara-andreas-cervenka/

  Gilla

 • Sara från Skåne

  Seriösa rapportörer med utmärkt kännedom om marin navigering och spårning konstaterar att ett spansk och ett franskt örlogfartyg har följt katamaranen sedan starten och låg jämsides kl 21 igår kväll.

  Det franska fartyget är stort och har en kranutrustning så att katamaranen kan åka ovanpå båten. Det spanska är ett välutrustat fartyg för aktivt krig.

  Man gör gällande, bl a med bedömning av Gretas rapportering att Greta, pappan, den kvinnliga ägaren och dennes ettårige son INTE har varit om bord på La Vagabonde mer än längs den amerikanska kusten (1-2 dagar) och sedan sent igår kväll. De få bilder som Greta sänt från resan är tagna utanför USA, alltså medan de ännu var i La Vagabonde.

  Man hävdar att ägaren och segelproffset Nicky plus möjligtvis ännu en bestättningsperson har seglat La Vagabonde.

  Om detta är korrekt, är detta världens största illusionstrick med syfte att störta regeringar och följa Gretas nya levebrödsord: raskamp, manshat (könskrig) och klimathysteri.

  Läs tråden på Flashback.

  Gilla

 • volse

  Lillflickan är inte ens budbärare, utan bara två idioters stackars tvångsneurotiska skitunge som lika gärna kunde vara ett ufo. I Absurdistan är dock allting möjligt.

  Gilla

 • gamgubben

  Jaha så nu blir det en till som har åkt lång väg för att förena sig med de andra klimatförstörarna.
  Ju fler kockar, desto sämre soppa!

  Gilla

 • ossie

  Synd att inte båtfaan sjönk !! Detta oseriösa spektakel,

  Gilla

 • blabaris

  Såg en dokumentär om en dam (tant) i Iran som kämpat i 30 år med att Iran ska börja ta hand om sina sopor på ett ordentligt sätt och och inte bara elda upp allt eller dumpa ut tonvis med sopar överallt.

  i 30 år har hon kämpat som ett djur och kämpar än idag.

  Hon har fått igång ett center som sorterar sopor och gör kompost jord och använder överblivet material i cement blandningar.

  En iransk tant som skäller ut politiker och folk och vill få det fint i landet. Hon har även kvinnlig personal och hon är sten hård mot dem med. Sluta gnälla skäller hon ut sina kvinnliga anställda. Vill ni ha jämställdhet får ni jobba lika hårt som män med ! Vem ska försörja era barn när ni är ensamstående? Era föräldrar? Skäms på er ni borde ge pengar TILL era föräldrar istället och stå på egna ben.

  https://urplay.se/program/208339-miljokampen-i-iran

  Greta……Orkar inte ens kommentera…..

  Gilla

 • Mike E

  Inte hela världen som tur är. Kan dock tänka mig att de korkade svenska journalisterna är oerhört stolta över hjärnskadade Greta.
  Jag har lyssnat på brittisk och amerikansk radio hela dagen och har inte hört ett ljud om henne gudskelov. Det viktiga idag är NATO-toppmötet.

  Gilla

 • Ståfräs

  Vad har hon mössa på sig för i klimatuppvärmningen som råder?

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: