Klimat-clownerna och verkligheten


KlimatClownerna 

Klimat clownerna på SVT drar till med 3 meters höjning av vattenståndet i Karlskronaområdet om 80 år. Då vatten har en viss benägenhet att jämna ut sig! Torde väl hela Östersjön och nord atlanten vara utsatta för liknande höjning av vattenståndet? Eller tänker sig klimatclownerna på SVT att det bara är Karlskrona som drabbas av denna höjning av vattenståndet?

 

Verkligheten

Tittar man HÄR     så kommer diagrammet nedan  upp, det visar att vid Kungsholmsfort som ligger i inloppet till Karlskrona, så har sedan 1886,då mätningarna började, fram till i år , vattenståndet stigit cirka  två hundradels millimeter per år.  Någon tendens till att vattenståndet ökar mer än 0,02 mm per år senaste åren kan är inget som med någon som helst säkerhet kar urskiljas i diagrammet.

Fortsätter havsnivån vid Karlskrona att stiga i samma takt, 0,02 mm per år så tar det etthundrafemtiotusen år för att det skall bli 3 meter:

SMHI mätdata från Kungsholmsfort kan ni ladda ned HÄR

 


15 responses to “Klimat-clownerna och verkligheten

 • Tony H kommenterar vattenstignings-ljuget | Petterssons gör Sverige lagom!

  […] o stigande vattennivåer som Tony kommenterar har vi många gånger skrivit om på Bloggen, tex DENNA om  att vattennivån vid Karlskrona skulle stiga 3 meter på 80 år, när verkligheten är att […]

  Gilla

 • ponnsan62

  Finns inte mycket hjärna i desssa individer som påstår detta!
  Har dom varit inlåsta länge och kommit ut nu?

  Gilla

 • Varjager

  Reblogga detta på Varjager's Weblog och kommenterade:
  När dumheterna smyger sig in i vardagslivet. Pk media ljuger vidare.

  Gilla

 • Lisa.

  För länge sedan skrämde man barnen med sotaren.
  När Järnvägen kom skulle det springa en löpare med röd flagga framför loket, för det var farligt att färdas fortare än 30 km/tim.
  Nu skrämmer man barnen med klimatet.

  Gilla

 • Lellego

  Har ni någonsin stött på en ”klimatforskare” som är kritisk mot sina egna slutsatser? Det är det som gör att man inte bör använda tillägget ”-forskare” i sammanhang som berör klimat.

  En riktig forskare är den som är den mest kritiske mot de slutsatser denne drar. Detta grundläggande förhållningssätt saknas i den sk ”klimatforskningen”..

  Gilla

 • Kattsand

  Jag hörde på 80-talet att det skulle hända redan år 2000, så ”det har redan hänt” och blev inte värre än det vi sett…

  Gilla

 • Billy Boy

  Beträffande eventuella höjningar av vattenståndet i Östersjön och Nord Atlanten måste man ta hänsyn till följande naturfenomen:

  Postglacial LANDHÖJNING

  I Sverige har den totala LANDHÖJNINGEN haft sitt maximum i Ångermanland (Höga kusten), där landet har HÖJT sig 800 meter sedan landet trycktes ned som mest under istiden.

  För närvarande är LANDHÖJNINGEN i Sverige mellan 0,5 mm/år och 9,2 mm/år. Den största LANDHÖJNINGEN äger rum i Furuögrund i norra Västerbottens kustland. Det minsta värdet gäller för sydligaste Skåne. I Mälardalen är HÖJNINGEN cirka 4 mm/år och kring Höga kusten cirka 8 mm/år.

  Läs gärna mer på Wikipedia:

  https://sv.wikipedia.org/wiki/Postglacial_landh%C3%B6jning

  Man kan således inte stirra sig blind enbart på höjningar av vattenståndet i förhållande till landmassan, eftersom landmassan de facto också stiger olika mycket beroende på var någonstans man mäter.

  Gilla

 • rune

  ”och att vattnet TILLFÄLLIGT kan stiga upp till 3 meter i Karlskrona.”

  😂 😂 😂

  Gilla

 • Tony

  Ja klimatclownerna bevisar dagligen att dom är just Clowner!
  Det är bara att lyssna till Isabella Lövin, när hon påstår att 99,9 % av alla forskare är eniga om klimathotet, men ändå vill hon inte medverka till att
  0,1 % får komma till tals i debatten, bara dem med rätt tro?

  Gilla

 • Bohemen

  Vi kommer dränkas som råttor om 80 år. Vi får väl ta Noaks ark och leva på den för att undkomma framtida faror. Att SMHI inte skäms. Statligt med Stefan vid rodret. Det blir inte bättre än så här i Sverige. Sossesvinen måste bort och de gamla måste förstå att sossarna för länge sedan ändrat kurs 180 grader.

  Gilla

 • Tore

  Det finns risk för dåligt väder nästa vecka också.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: