En anhållen för vapenstöld på Regeringskansliet


BROTTSLIGHET. Polisen har fått in ytterligare en anmälan om vapenstöld på regeringskansliet Rosenbad och en man sitter anhållen sedan söndagskvällen, säger Towe Hägg, presstalesperson för Region Stockholm.

Rosenbad by Jorge Lascar. CC by-2.0.jpg

Hägg kan inte lämna några närmare uppgifter om den senaste anmälan. Åklagaren Lucas Eriksson säger till Dagens Juridik att den anhållne är en man i 30-årsåldern, en ordningsvakt som arbetar på Regeringskansliet anställd av Securitas.

Sedan tidigare pågår en förundersökning om Sex pistoler med ammunition stulna på regeringskansliet. Den anmälan kom in den 25 oktober.

-Pettersson säger att man får vara glad om vapentjuven har uppehållstillstånd…

Glock 17. Bild från Pixaby

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


9 responses to “En anhållen för vapenstöld på Regeringskansliet

 • Bajen666

  Hoppas SD tar upp detta och frågar groggnäsan hur i helsike hans skyddsvakt inte är bättre kollad innan ett så här viktigt uppdrag.

  Gilla

 • headamsson

  Nu måtte väl ändå måttet vara rågat, dessa idioter till regering måste lämna in sin avskedsansökan omedelbart, detta är ju fullständig katastrof !
  Tala om att ha tappat greppet !

  Gilla

 • ruben

  Klockorna stannar snart pga. dessa overkliga nyhetsrapporter från Rosenbad. Är det en anställd av ett certifierat vaktbolag, ska de ha scannat bakgrunden flera år bakåt i tiden och visa sig fläckfri innan de anställer. Så var det en gång men säkerhetsregler urvattnas i hög takt i Sverige i dag liksom vikten av identiteter och åldrar. Så värdegrunden väger inte mer än luft för dagens samhällsarkitekter kan jag tycka. Pistolerna har väl id- och serienummer och kommer snart fram om jobbet sköts rätt. Mixtrar man bort id- och serienumren är de därigenom illegala och ska skrotas. Det gäller att gräva fram vapnen nu genom att identifiera vaktens släkt, kontakter och umgängen samt göra husrannsakan och spontana visitationer pga. allvarlighetsgraden. Hoppas de även använder DNA om det är behjälpligt i undersökningarna.

  Gilla

 • blabaris

  När man använder samma lösning blir det samma resultat lärde regeringen sig efter 5 år vid makten på hemmaplan…..

  – Hörrni grabbar. Detta måste vi göra en 10 år lång utredning på. Kanske ligger något i detta….

  Gilla

 • Nils Dacke

  Nu har försvarsministern, (alltså dalmasen inte irakiern) också anammat Löfvenska språket att detta är helt oacceptabelt. Därmed kan vi vara helt lugna framöver och tryggt sova vidare.

  Gilla

  • Nils Dacke

   Nu är det fara å färde, även lill-mogge har uttalat att detta är oacceptabelt. nu väntar världen bara på Dambergs uttalade, kan det blir oacceptabelt eller slår han till med Löfvens kraftuttryck ”inte okey”?

   Gilla

 • ponnsan62

  Haha..va fan ska dom ha vapen till där?
  Dom vet ju inte vad en spade är…
  Är det för att gå ned i bunkern och göra slut?
  Dessa Nassar?

  Gilla

 • Maya

  Undrar om detta var ett beställningsjobb ?? F.ö.kan man ju undra hur säkerheten ser ut i detta naiva och blåögda land.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: