Nu ska SD stoppas….igen

Det har nästan gått inflation i alla de gånger som organisationer, föreningar, restauranger m.fl. stoppat Sverigedemokrater från att vistas i deras lokaler eller uppträda framför medlemmar.

Nu är det åter skolan som bör se över sina demokratiska värderingar och i detta fall handlar det om en föreläsning som Richard Jomshof ska göra på Göteborgs universitet.

En namninsamling har initierats som cirka hundra professorer, lektorer och doktorander skrivit under för att hindra Jomshof att närvara på universitetet. Samtliga riksdagspartier har bjudits in för att föreläsa om hur partistrateger tänker. Det uppseendeväckande är att internationella studenter tog initiativet som ska hindra Richard Jomshofs deltagande.

En av professorerna på universitetet heter Mia Liinason och hon menar att de internationella studenterna känner sig rädda och oroliga för Sverigedemokraternas närvaro. Frågan är om de inte känner sig mer rädda och oroade över den bild av SD som bl.a. Liinason och hennes vänner målat upp av partiet? De skulle kanske känna sig lugnare om de verkligen fick höra vad Jomshof har att säga istället för att lyssna på den allt tröttare vänstern och deras genomtrötta tjat om rasism och allas lika värde.

Mia Liinason har en lite märklig ingångspunkt i försöket att stoppa Jomshof medverkan. Hon anser nämligen att föreläsningen bryter mot universitetets likabehandlingsprinciper då den exkluderar grupper. Själv är hon inte villig att behandla alla lika, inkludera och detta utan att ens ha hört Jomshofs föreläsning. Då ställer sig frågan vem denna Mia Liinason är?

Förutom att hon är professor på det aktuella universitetet, behöver man inte leta särskilt länge. I sociala medier kan man läsa att hon gillar Göteborgs Antifascistiska Front, Antirasistiska Akademin, Feministiskt Initiativ, Refugees Welcome Sweden och lite hbtq utanpå det. Hon har också varit flitig föreläsare på en rad vänsterevenemang där hon berört främst feminism, men också migration och det hon benämner rasism (allt som inte faller in under hennes intressesfär), könsroller och genustänk.

GP

Namninsamlingen mot Richard Jomshofs deltagande kan ni ta del av här. Bland namnunderskrifterna återfinns Edda Manga, invandrad debattör från Colombia och tidigare redaktör på den feministiska vänsterblaskan Feministiskt Perspektiv och idag forskare på Mångkulturellt centrum.

22 thoughts on “Nu ska SD stoppas….igen

 1. Universitet är till för att debattera idéer och inte för att tysta ned oliktänkare. Det är något allvarligt fel på dessa aktivister.

 2. Det går INTE att stoppa SD. Detta borde t.o.m idioterna i regeringen begripa vid det här laget. Vi bara ökar och ökar och ökar. Vår bäste röstvärvare heter stefan löfven. 😄😄😄😄

  • När SD en dag har tagit makten så är väl Folkhemmet räddat och blir återställt till det fina land det en gång var, eller ?

 3. Det är sådana satans typer som hon som är orsak till att Sverige
  har Europas i särklass sämsta skolresultat.

 4. Allt detta händer i det ”demokratiska” landet Sverige. Om någon eller några protesterar så benämns de sannolikt som nazister eller i bästa fall som, citat ”bryter mot universitetets likabehandlingsprinciper då den exkluderar grupper.” Vilken använder detta som bevekelsegrund till namn-insamlingen om inte Mia Liinasson, Professor och tillämpar exkludering.
  Stackars arma fosterland, Absurdistan.

 5. Jag minns den tiden då jag högaktade professorer och tog deras uttalanden på allvar. De var inte så många på den tiden.

  Universiteten var högsäten för fri och öppen debatt. De producerade ingenjörer och samhällsvetare som grundade landet för den expansion som ledde till den industriella svenskägda stormakt för säg 40 år sedan som nu håller på att monteras ner.

 6. Detta är det uppochnervända vänsterfeministiska Sverige. Här kommer en viktig fråga.
  Hur många människor har Sverigedemokraterna våldtagit, skadat eller dödat?
  Svar, inga vad jag vet. En person blev hotad med ett järnrör för några år sedan. Det är allt.
  Hur många människor har muslimer våldtagit, skadat eller dödat?
  Svar, väldigt många har blivit våldtagna, skadade eller dödade av muslimer. Och det bara fortsätter och blir värre hela tiden.
  Då är ju frågan berättigad, varför är någon rädd för sverigedemokraterna men inte för muslimer?

 7. Den så kallade akademiska världen är en stor jävla broiler-maskin som massproducerar nickedockor, papegojor och följsamma idioter. Laxnaturer kastas ut. Forskare, lektorer m fl. har belagts med politisk korrekt munkavle. Devisen ”Tänka fritt är stort, tänka rätt är större”, har aldrig tidigare varit så aktuellt. Menskonstakademin och Genusmaffian har tagit över svenskt universitetsväsen.

 8. Professor Mia Liinason och hennes kollegor på Göteborgs universitet borde vid det här laget ha lärt sig att varje gång man motarbetar och hindrar SD till sina lagliga och demokratiska rättigheter till åsikts- och yttrandefrihet i alla sammanhang ute i samhället så går de förr eller senare på …

  Pumpen

  https://cdn.starwebserver.se/shops/sekelskifte/files/cache/119-001_back_grande.jpg

  Bild: Carina Andreasson, YLE

  Professor Mia Liinason och hennes vänsteraktivistiska universitetskollegor gör därmed partiet …

  https://gavleborg.sd.se/wp-content/uploads/sites/144/2015/01/storrestarkare.png

  Bild: SD Gävleborg

 9. Så vitt jag kan förstå så är väl GU försörjt via alla svenska skattebetalare, varför dessa översittare som nu vill neka en viss person tillträde till GU i någon mening klart överträtt sina befogenheter.
  Jag tror inte att någon i den församling som skrivit under detta upprop har en aning om vad ”likabehandlingsprincipen” stipulerar.
  Detta vänsterpack är en skam för sin kår !

  • Det är ungefär som våra tidningar som till stor del får stöd av skattemedel men som ändå lägger många av sina artiklar bakom betalvägg.

 10. Människorna som tillber ” värdegrundsdemokratin”, har missat mycket i vad riktig demokrati och värdighet handlar om.

  Mia Liinason verkar inte speciellt påläst i vad de mänskliga rättigheterna går ut på. Ändå kan hon titulera sig professor.

 11. Får känslan av att det alltid är samma aktivister som drar igång alla drev mot yttrandefrihet.

  De är med i många olika grupper och nätverk, men det är så gott som alltid samma namn som dyker upp igen och igen.

  Tror som sagt de skrämmer sina studenter att skriva på, med att måla upp en hemsk bild av SD och klistra på SD åsikter SD inte står för OCH/ELLER hota med ”att om du inte är med oss så är du emot oss och DÅ kan dina betyg drabbas… och de tvekar förmodligen inte att statuera exempel heller.

Kommentera