Afghanernas advokater fakturerar årslöner bara i tingsrätten


BROTTSLIGHET. I går skrev Petterssons om att fyra afghaner blev dömda för för människorov och en för medhjälp. Idag tänkte jag nämna lite om advokatkostnaderna eftersom de har rätt till statlig rättshjälp. Advokaterna har rätt till ersättning per timme med 1.380 kronor plus moms och det är lika för alla advokater. De kända advokaterna får inte mer. Det är eller inte helt enkelt att salta räkningarna eftersom domstolarna vet ungefär hur lång tid de flesta mål tar.

Sajjad Ahmad blev frikänd, hans försvarare Sara Törnqvist får ersättning av staten med 115.788 kr inkl. moms.

Shabir Ahmad, medborgare i Afghanistan, dömdes till Fängelse 5 år 2 månader, hans försvarare Erik Vinger Alverlind får ersättning av staten med 316.539 kr inkl. moms.

Saeid Asadi, medborgare i Afghanistan, döms till fängelse 5 år 5 månader. Hans försvarare Malin Dromberg får ersättning av staten med 363.831 kr inkl. moms.

Alireza Ghanbari, medborgare i Afghanistan, döms till fängelse i 4 år. Advokaten Henrik Bodén får ersättning av staten med 556.599 kr inkl. moms.

Yasin Hasani, medborgare i Afghanistan, döms till fängelse i 2 år. Advokaten får Emma Cutting får ersättning av staten med 419.095 kr inkl. moms.

Omid Mirkhani, medborgare i Afghanistan, döms till fängelse i 5 år och 5 månader. Advokaten Anders Endsjö får ersättning av staten med 370.008 kr och den tidigare Jan-Erik Claesson får ersättning av staten med 278.778 kr. Båda inkl. moms.

Morteza Mohammadi, medborgare i Afghanistan, frikänd. Advokaten Roger Häggquist får ersättning av staten med rätt räknade 173.388 kr inkl. moms.

Kassem Mousbah Younes, medborgare i Libanon, frikänd. Advokaten Henrik Stolare får ersättning av staten med 630.435 kr inkl. moms.

Målsägarbiträdena som hjälp den kidnappade med flera får sammanlagt 657.000 kronor inkl. moms.

-Pettersson säger att advokatkostnaderna uppgår till c:a 3,6 miljoner för dessa menaiter och inte en enda av dem dömdes till utvisning. Till detta kommer polisens utredning, domare, biträden, vakter, tolkar, fängelsekostnader, med mera så jag skulle gissa att de små liven är uppe i 30 miljoner för närvarande och det lär blir mer, några kommer säkert att överklaga till hovrätten och när de avtjänat fängelsestraffet så…

TIDIGARE 2019-11-28. Fyra afghaner döms till fängelse för människorov

BROTTSLIGHET. Fyra afghanska män döms i Östersunds tingsrätt till fängelse i fyra respektive fem år för människorov och försök till grov utpressning. En 19-årig man döms till två års fängelse för medhjälp till människorov. Ytterligare tre män som stod åtalade i samma mål frikänns. Sju är afghaner och en libanes. 

Det var i våras som männen häktades, misstänkta för att ha fört bort en man i 20-årsåldern och hållit honom fången under tortyrliknande förhållanden i en stuga på Frösön för att pressa mannen på pengar.

-Pettersson ser inget om utvisning men det är väl synd om pojkarna. Utvisning borde vara obligatoriskt vid grova brott och ljugande om ålder, identitet och bakgrund. Flera av dessa män har domar mot sig sedan tidigare, varför skickades de inte iväg vid första domen Morgan?

TIDIGARE 2019-10-26. Åtta afghaner åtalas för människorov, hotade at klippa av fingret på en man

BROTTSLIGHET. I Östersunds tingsrätt pågår en rättegång mot de män som är misstänkta för bland annat människorov, försök till grov utpressning och grov misshandel.

Rättegången hålls under stort säkerhetspådrag och den väntas pågå i 15 dagar. Det var i maj i år som en ung man, enligt åtalet, tvingades med till en stuga på Frösön där han sedan hölls fången i tre dagar.

Där ska han ha blivit misshandlad, bland annat med en kedja, bränd på tungan, med mera. Mannen ska också ha krävts på en större summa pengar, 50.000 kronor. Mannen lyckades till slut fly och bad om hjälp hos ett par som han mötte när han i strumplästen sprang från stugan. De ringde polisen.

Tre av de åtalade finns med på länk från bland annat Sundsvall och Gävle där de sitter häktade. Övriga fem fanns på plats i sal 1 i Östersunds tingsrätt.

Vice chefsåklagare Eva-Lena Rimér redogjorde för åtalet. Samtliga åtalade nekade till brott och de bestred också de ersättningskrav som den man som ska ha varit frihetsberövad har. Han vill ha totalt drygt 300.000 kronor.

-Pettersson säger att det är synd om, Saeid, Morteza, Omid, Shabir, Alireza, Yasin och Younes, samtliga är tidigare kända av polisen. Herr Younes är även misstänkt för grovt vapenbrott.

Här kan man lyssna om fallet…

TIDIGARE 2019-05-16. Fyra afghaner häktade, misstänkta för människorov i Östersund

BROTTSLIGHET. Fyra män, samtliga afghanska medborgare har häktats misstänkta för människorov. Brottet ska ha skett i början av maj på Frösön. Männen har tidigare domar mot sig, och är kända av polisen.

Bland annat en man som fram till han greps arbetade hos integrationsprojektet Hej främling. Föreningen har nu valt att avsluta mannens anställning på grund av misstankarna.

Exakt vad som hänt och vad misstankarna mer konkret rör sig om är polis och åklagare hittills förtegna om. Enligt häktningsframställan hos Östersunds tingsrätt ska brottet begåtts mellan den 3:e och 8:e maj. Samtliga fyra män som är i åldrarna 21-29 år, nekar till anklagelserna om människorov.

Samtliga fyra häktas med restriktioner, det vill säga att de isoleras från att ta del av uppgifter i media till exempel, eller har vidare kontakt som kan försvåra brottsutredningen.

En av de häktade fälldes 2014 för grov misshandel vid en knivskärning i Östersund, där åtalet först rörde mordförsök.

 

Artikeln från ltz.se

-Pettersson säger att afghanerna verkar framstående, det som jag undrar är varför afghanska medborgare som är kända för tidigare brottslighet är kvar i landet…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


16 responses to “Afghanernas advokater fakturerar årslöner bara i tingsrätten

 • compulsoryunion

  Anne Rambergs klubb tjänar miljarder på kriminella aliens

  Gilla

 • Fem afghaner döms för grova brott i Hovrätten, ingen utvisas, trots att lagen är glasklar | Petterssons gör Sverige lagom!

  […] säger att om ni inte har lätt för att få hjärtattack så läs om att afghanernas advokater fakturerar årslöner bara i tingsrätten. och det är det lilla. Alla åtalade utom en hade tolkhjälp, domare, vakter, notarier, polisens […]

  Gilla

 • Babsan Williams

  3 årslöner för en pensionär, kvitterar vissa advokater ut från Svenska staten

  Gilla

 • Demokraturbloggen

  Finns det ingen övre gräns för kostnadsersättning vid rättshjälp? Vid rättsskydd är det hos Länsförsäkringar 240 000 kr.

  Gilla

 • volse

  Asylkaoset och amnestin gynnar endast en välmående övre medelklass bestående av framförallt yrkespolitiker, höga tjänstemän, advokater, läkare och PK-journalister. Alla vi andra får betala kalaset medelst urholkade fattigpensioner och nedmonterad välfärdstjänster. Främlingarnas kriminella triumftåg genererar 100-tals miljarder årligen till dessa invandringsvänliga kategorier. Skattebetalarna får såklart stå för notan och kommunernas sista välfärdsskärvor pulvriseras ytterligare.

  Gilla

 • Maurice

  Kommande sosseväljare. De får vi absolut inte skicka ut. Nu får de vila upp sig på våra hotell.
  Trevlig helg
  Mvh
  Svetsaren

  Gillad av 1 person

 • Kent

  Ingen utvisning!!?? Hur är detta möjligt?
  Svenska skattebetalare har väl ingen skyldighet att ta hand om andra nationers problem.
  Ut med avskrädet.

  Gilla

 • Opeter

  Dessa kostnader skulle i den bästa världen inte belasta dom som röstar för noll invandring !!! Vi som istället vill skick hem i hundra tusental ! Det ska alla övriga hjärntvättade i detta land istället bekosta ! Helt sjukt vilka belopp i slutändan detta kostar skattebetalarna ! Man fattar inte att det finns människor som röstar för detta . Är det för att dom inte vet ? Eller vill dom inte veta ?

  Gilla

 • headamsson

  Skicka räkningen till den skoätande kossan i Centern, dessa är ju några av hennes skyddslingar.

  Gilla

 • gamgubben

  Det kanske skulle införas en praxis, om domen blir fällande så betalas endast 50% av advokatarvodet ut. Om så den anklagade inte är svensk medborgare och dessutom har en tidigare dom emot sig så betalas endast 35% ut av begärt arvode. Dessutom ingen med PUT får tolk!

  Naturligtvis så borde all sorts rabatt på utdömd strafftid tas bort och blir straffet minimum 3 år så ska utvisning ske. Detta skall även gälla alla som ej har svenska föräldrar eller som tidigare har straffats med straffsats på minimum 1 år.
  Det är hög tid att sätta ner foten och ge besked om att vi inte tillåter svåra brottslingar bli kvar i vårt land.

  Gilla

 • Carolus Magnus

  -För att det blir en förtjänst för samhället, lite längre fram.
  Mvh / Riksclownen

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Hmmmm, man skulle vara advokat fina pengar att hämta ur statskassan !

  Gilla

 • rustibus46

  Skattepengar har vi massor av…..Bara att hämta
  från de dumma svenskarna.Arma land.

  Gilla

 • Olof.p

  Och man kan undra om tolkkostnaderna ökat från 75 000kr till 3 000 000kr på 20 år i Växjö tingsrätt, hur mycket har advokatkostnaderna ökat?

  Gilla

 • Olof.p

  Det är självklar att muppan som är ordförande i advokatsamfundet vill ha en svulstig invandring av muppkompisar från u-länder.
  Det är ett bra levebröd.

  Gilla

 • gamgubben

  Det var nog det här vår statsminister hade räknat ut, att det skulle löna sig så småningom. Problemet är, det syns väl bara i BNP och förtjänsten stannar hos advokaterna. M.a.o. ingen vinst för oss skattebetalande medborgare.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: