Stäng

Timbuktu förlorade mot SD i rätten

UPPHOVSRÄTT. Sverigedemokraterna i Stockholm gjorde sig inte skyldiga till upphovsrättsintrång när de använde frasen ”Alla vill till himlen men ingen vill dö i vårdkön” inför valet 2018.

I en reklamkampanj 2018 använde Sverigedemokraterna raderna ”Alla vill till himlen men ingen vill dö i vårdkön”. Något som Timbuktu och hans skivbolag menade var ett direkt intrång på låten ”Alla vill till himlen men ingen vill dö”.

Stockholms tingsrätt menar att textraderna inte ”uppvisar sådan originalitet och individuell särprägel att de bedöms ha verkshöjd.” Skivbolaget Universal och Timbuktu ska enligt domen betala rättegångskostnader på 275.000 kronor.

-Pettersson menar att Jason borde även få böter för okynnesanmälan, han har själv lånat raderna och anmälde Sverigedemokraterna enbart av hat mot deras politik.

TIDIGARE 2019-11-08. Timbuktu möter SD i rätten

UPPHOVSRÄTT. Jason ”Timbuktu” Diakité kräver Sverigedemokraterna på stora belopp, sammanlagt 1,3 miljoner kronor för brott mot upphovsrättslagen. I onsdags skulle Stockholms tingsrätt ta ställning till artistens och partiets respektive rättigheter i frågan.

Jason Diakité gav ut så väl en låt som ett album med titeln ”Alla vill till himlen men ingen vill dö” år 2005. Sverigedemokraterna i Stockholms stad skrev frasen ”Alla vill till himlen men ingen vill dö i vårdkön” på sina affischer under valkampanjen 2018.

-Pettersson är säger att normalt borde Timbuktu betala skadestånd till de artister som sjungit texten före honom men detta är inte normalt, återigen har vi ett politiskt åtal och i rätten kan det sitta aktivister.

I stämningsansökan som lämnades in till Patent- och marknadsdomstolen för ett år sedan yrkar skivbolaget och artisten på att Sverigedemokraterna ska betala ersättning på 250 000 kronor till Universal, och 50 000 kronor till Jason Diakité.

Om Timbuktu på bloggen…

TIDIGARE 2018-11-30. Släng dig i väggen Timbuktu, du är en texttjuv…

BEDRÄGERI. Enligt sin egen logik borde Timbuktu betala 1 miljon kr till 70-tals artisten Ewa Roos som gjorde denna låt flera decennier innan Timbuktu gjorde sig känd genom att göra en låt med samma titel och refräng. Se så! Hosta upp slantarna eller ta med dig din stämningsansökan mot SD och gå och dra nåt gammalt över dig Jason.

Ewa Roos – ”Alla vill till himlen (men ingen vill ju dö)”

Timbuktus egen fakestory: – Vi snackade med en snubbe som sa ”In Ghana it’s like everybody wants to go to heaven but nobody wants to die.” Vi tyckte att det var ett vackert uttryck, sen började vi tänka ”vilken låttitel, vilken albumtitel, så måste plattan heta”.

Grabben är so full of shit, skriver Carina-Fina på sin blogg…

-Pettersson säger att Ewa Roos lever och har hälsan, 69 år gammal, så hon tar tacksamt emot miljonen plus ränta herr  Jason ”Timbuktu” Diakité. Har hon inte skrivit texten kan hon säkert förmedla pengarna…

Men nu är det så att Ewa Roos inte var först. Lorreta Lynn sjöng låten 1965, tio år innan artisten Timbuktu föddes.

Det finns flera exempel.

Artisten Timbuktu ingick tidigare miljöpartiets arbetsgrupp mot rasism och nu har det visat sig att han plagierar texter från gamla låtar.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

18 reaktioner på “Timbuktu förlorade mot SD i rätten

 1. Och svenska folket är så korkade så de betalar för att lyssna på hans ”sånger”. Alla som är outbildade i Sverige och kommer från länderna långt borta blir något inom musik eller kultur. Hur är det möjligt?
  Jag har nog aldrig hört en låt av honom, eller så känner jag inte till de.

 2. Det är patetiskt när artister tror sig äga ord, han lär få fortsätta med sitt Negerrabbel. utan melodi

 3. Detta besked var dubbelt glädjande; en gnutta förnuft finns tydligen kvar i domstolsväsendet och en självgod värdegrundsposör får en knäpp på näsan.

 4. Vi får tacka Timbuktu så mycket för den ovärderliga ”gratis-sponsringen” för SD som han åstadkommit genom att väcka åtalet om upphovsrättsintrång och förlora i rättegången.

  Nu kommer ännu fler väljare att minnas och patienterna i vårdköerna att med fasa själva uppleva …

  ”Alla vill till himlen men ingen vill dö i vårdkön”

  … d v s frasen SD lanserade inför valet 2018 och nu med uppståndelsen i media fått ännu starkare fäste i folks medvetande.

  Stort Tack Timbuktu för att du så generöst hjälper SD mot nya höjder i kommande opinions- och förtroendemätningar!

  1. Och du Timbuktu är namnet på en stad så du får lov att betala skadestånd till dom p några miljoner. Du får dessutom betala skadestånd till SD.

 5. Han ”känner” att det är hans låt rad. Mohahaha….

  Jag känner att jag…….tsssss….

  Tyckte det var sååååå bäst när magnus uggla inte vågade göra hans låt på ”så mycket bätttre”. Alla vet att denna skånska artisten hellre stämmer och anmäler än öppnar upp sitt hjärta.

 6. Detta med upphovsrätt har överskridit vansinnets gräns för länge sedan! Om den fick hållas kan ju snart ingen säga något som någon annan tidigare sagt!

 7. Mycket förvånande med ett vettigt domslut. Kommer säkert att överklagas. Fast negern slipper att betala Universal står säkert för kostnaderna. Bör om möjligt bojkottas och undvika deras produkter.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: