Romen och kulturprofilen Veijo Baltzar misstänks för grov människohandel


BROTTSLIGHET. Författaren och kulturrådet Veijo Baltzar har häktats på sannolika skäl misstänkt för grov människohandel i Finland. Han häktades av Helsingfors tingsrätt på torsdagen den 21 november, rapporterar Svenska Yle.

Finlands enda zigenarförfattare Veijo Baltzar. Bild från Wikipedia

Brottet ska ha ägt rum i Helsingfors och Ekenäs mellan januari 2016 och september 2019. Åtalet ska väckas senast den 6 februari 2020. En 36-årig kvinna har också häktats samtidigt och på samma grunder.

– Helsingfors polisinrättning undersöker ett fall av grov människohandel och misshandel. Två personer har häktats. Förundersökningen har inletts förra veckoslutet och är i ett tidigt skede. Jag kan inte kommentera mera utan att äventyra utredningen, säger undersökningsledare kriminalkommissarie Saara Asmundela.

Tingsrätten meddelar att de flesta dokument är hemligstämplade och att det i det här skedet inte ges någon närmare information.

-Pettersson säger att Veijo Baltzar har kallats Finlands enda romska författare. Han har i en rad böcker skildrat zigenarnas liv i Finland.

I detta sammanhang kommer dock media inte att nämna hans zigenarbakgrund.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


3 responses to “Romen och kulturprofilen Veijo Baltzar misstänks för grov människohandel

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: