Förundersökning om misstänkt bedrägeri av riksdagsledamot läggs ned

KORRUPTION. Riksdagsledamoten Emma Carlsson Löfdahl tycker att det är ”oerhört skönt” och gläds åt beskedet att förundersökningen om bedrägeri mot henne läggs ner. Det har varit väldigt jobbigt att vara misstänkt för ett brott säger damen.

Emma Carlsson Löfdahl Bilden från Facebook

I ett Facebookinlägg skriver hon att ”många har velat döma” henne, men att hon hela tiden varit trygg i att hon gjort rätt. Brottsutredningen startade efter att det avslöjats att Carlsson Löfdahl tagit ut ersättning för en lägenhet som hon hyrde av sin man.

Carlsson Löfdahl lämnade Liberalerna i samband med granskningen av hennes kvitton men sitter kvar i riksdagen.

-Pettersson säger att förundersökningen läggs ned betyder inte att Emma Carlsson Löfdahl är oskyldig utan att regler och lagar är fel. Det ska inte gå att hyra en lägenhet av sin man för sex gånger högre pris än mannen betalar och låta skattebetalarna stå för detta. Dessutom måste möjligheterna för de riksdagsledamöter som inte arbetar att få fullt arvode tas bort.

Dock verkar intresset från riksdagens sida att göra slut på dessa  möjligheter till korruption och extrapengar vara obefintligt.

Pressmeddelande från åklagaren 

TIDIGARE 2019-03-27. L-ledamot hyrde makens lägenhet, när maken bodde där, skattebetalarna betalade

MAKTENS MYGEL. Det har varit en hel del turer på bloggen och andra medier om riksdagsledamoten Emma Carlsson Löfdahl turer om lägenheten som hon påstås hyra av sin man.  

Emma Carlsson Löfdahl har fått närmare en halv miljon kronor av skattebetalarna för att hyra makens bostadsrätt. På kontraktet som lämnades till riksdagen har riksdagsledamoten intygat att det är hon och mamman som är hyresgäster.

Nu avslöjas att maken också bott där – samtidigt som han hyrde ut lägenheten till hustrun för omkring sex gånger så mycket som månadsavgiften, rapporterar Aftonbladet.

Om Emma Carlsson Löfdahl på bloggen…

-Pettersson är inte förvånad. Mycket vill ha mer, grundarvodet för en riksdagsledamot är 66.900 kronor i månaden, och mannen arbetar som VD på ett dataföretag och också in några kronor. De ansåg tydligen inte att det räckte utan måste mygla. Vi får hoppas att åklagaren tittar djupt i detta…

Emma Carlsson Löfdahl har lämnat partiet men stannat i riksdagen som politisk vilde, så lönen fortsätter ticka in. Hon är dessutom garanterad inkomster på sammanlagt närmare tio miljoner innan hon fyller 65 år, hon är 48 år idag.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

17 thoughts on “Förundersökning om misstänkt bedrägeri av riksdagsledamot läggs ned

 1. I fallet Erlandsson kan man anta att

  1) han är gubbslem och
  2) hans fru kommer från en mkt ansedd advokatsläkt.

  Vem i det öppet vänsterlutande domare-åklagar-media-nystanet vill inte sätta dit en sån?

  I fallet ovan är det en PK-kvinna med frikort från straff.

 2. Återigen ett bevis för att Sverige borde döpas om till Absurdistan eftersom att,om en helt vanlig knegare gjort det något liknande så hade domslutet varit ett helt annat. Den nya Adeln politiker i Riksdagen, tycks åtnjuta samma rättigheter som en diplomat i främmande land.

 3. 66900! är ju helt sinnessjuka belopp! När de inte ens klarar av det mest elementära uppgifter! Det borde sänkas till ca MAX 268900 om man betraktar vad de uträttar!

 4. Återigen har det visat att moral och juridik är 2 helt skilda saker.

  Kvinnan har helt klart handlat omoraliskt och låtit oss skattebetalare vara med att bekosta denna lägenhet.

  Det finns ju en ganska ny lag, lagen om uthyrning av egen bostad, som reglerar detta. Månne beslutet om nedläggning är riktig, men det borde nog ha gått till domstol eftersom det ändå är viktigt att få ett rättsfall av det hela.

  Hur som helst i folkets ögon är det ett stort bedrägeri. Hela upplägget andas ju omoralisk skatteplanering lång väg. Undrar om hon står och skrattar åt oss skattebetalare idag.

 5. Det behövs en stor revision av förmåner som detta patrask som sitter i riksdagen själva har ordnat för sig. Vad skall vi ha denna tjuv till och fram till pension. Ut och jobba latmask, finns jobb tex städa åt dessa invällare du röstat in.
  Ändra på antalet ledamöter, 175 ledamöter räcker. De som suttit hemma och kvitterat ut stora belopp skall upphöra omgående. De kan gå till socialen och leva som andra arbetslösa .

 6. FY FAN VAD ÄCKLIGT ! 😡

  DETTA TJUV OCH ÄCKLIGA ROFFERIET AV VÅRA PENGAR, SKA STOPPAS, OCH DESSA TJUVAR SKA DÖMAS STENHÅRT.

  Den som friar dessa är antingen hycklande ynkryggar eller lika stora bluffare/tjuvar.

  • Fy fan vad vidrigt. Tjuvar premieras. Inte som i Finland. Man åker ut med huvudet före utan ersättning.

 7. Det borde vara så att man får bara sitta kvar som “vilde” om man har blivit ikryssad på personval. Annars är det tack och adjö och lämna över till ersättaren från gamla partiet!

 8. Och så länge majoriteten av riksdagsledamöterna är rejäla och hederliga är det ingen fara, hälsar Morgan.

 9. Är ni stolta nu när ni ses i riksdagskorridorerna? Önskar ni en överprövning? Törs någon ta initiativ? Tänker ni månne på svenska pensionärer som bara har drygt 67 000 i årspension och inte i månaden? Eller på kommuner som gärna skulle se ett tillskott på 10 Mkr under 10 år?

 10. Korruptionen finns ända in i riksdagshuset.
  Timmerman kan även beställa en dom av EU-domstolen.
  Jorden snurrar vidare på grund av korruption.

 11. Nä mygel,snikenhet, girighet, dumhet och att krama ut maximalt på ett minst sagt omoraliskt sätt är ju inte olagligt. Om mannen tagit upp denna lilla extrainkomst till beskattning framgår ej.

Kommentera