Morgan Johansson (S) skryter med glädjesiffror

POLISEN. Justitie- och migrationsminister Morgan Johansson (S) skryter med glädjesiffror, faktum är att enligt polisfackets statistik minskar antalet poliser även som antalet per capita.

Dessutom beviljas över 300 nya uppehållstillstånd om dagen, 7 dagar i veckan året runt. De flesta är säkert skötsamma men tillräckligt många är det inte så inget blir bättre förrän gränsen stängs. 

Läs mer statistik hos Peppe Larsson, börjar 8 november men finns mycket annat intressant.

 

18 thoughts on “Morgan Johansson (S) skryter med glädjesiffror

  1. Undrar om försäkringskassan är stolta över att skicka bidragen till Iraks försvarsminister, och samtidigt neka våra svenska handikappade bidrag.
    Eftersom han är svensk medborgare, har han dessutom rätt till vår svenska pension.
    Här dräller det pengar åt alla håll.

  2. Herr ”minister” pratar om antal, kvantitet.

    Inte mindre viktigt är kvalitet!

    De som slutar har en utbildning med högre krav och erfarenhet.

    De som kommer ut framöver saknar erfarenhet.
    Den utbildning de har är dessutom förvisso av sämre kvalitet eftersom inträdeskraven är lägre.

    Herr ”minister” har i denna sak inget att yvas över. Betvivlar att han har något annat!

  3. Apropå det ”ökade intaget”……

    Att fylla på Sveriges befolkning så enormt kraftigt i många år och då utan större kontroll i många lägen eller fungerande integration. Det är att ”öka intaget”, Morgan. Det finns en koppling.

    Lite dagsfärskt från SCB……..

    Det går bra för de statligt anställda. Men staten Sverige verkar inte ha samma goda utveckling.

    Det totala antalet anställda var 4 872 474 tredje kvartalet 2019, av dessa var 3 338 320 anställda inom näringslivet. Inom offentlig förvaltning fanns det 1 424 000 anställda, vilket är en ökning med 0,7 procent jämfört med samma kvartal föregående år.

    I statlig sektor ökade antalet anställda med 3,9 procent och i landstingssektorn med 2,3 procent. I kommunal sektor minskade antalet anställda med -0,7 procent.

    Den totala lönesumman i Sverige uppgick till 480 miljarder kronor, en ökning med 3,7 procent jämfört med samma period förra året.

    I näringslivet ökade lönesumman med 3,7 procent och i offentlig förvaltning med 3,9 procent. I kommunal sektor ökade lönesumman med 3,0 procent, i statlig sektor med 5,4 procent och i landstingssektorn med 4,6 procent. Inom Hushållens icke-vinstdrivande organisationer ökade lönesumman med 1,9 procent.

    Tredje kvartalet 2019 fanns det cirka 99 200 lediga jobb på arbetsmarknaden, en minskning med 4,1 procent jämfört med motsvarande kvartal 2018 då antalet lediga jobb uppgick till cirka 103 400.

    Sjukfrånvaron låg oförändrad på 2,9 procent under tredje kvartalet 2019.

    https://www.scb.se/hitta-statistik/statistik-efter-amne/arbetsmarknad/sysselsattning-forvarvsarbete-och-arbetstider/kortperiodisk-sysselsattningsstatistik-ks/pong/statistiknyhet/sysselsattning-lediga-jobb-och-lonesummor-3e-kvartalet-2019/

  4. Lille Morgan i den alldeles för stora kostymen !

    Nu har han kanske ordnat så att extrema muslimer kan bli poliser.
    Så då kan de lagligt förfölja och terrorisera de som försörjer dom.

    Idiotin är total, men ändå röstar folk på detta parti…är det nått i maten eller i vattnet som gör en del svenskar så dumma, eller kan det bara vara…jag har alltid röstat på dom, jag är röd i själen. 🤒
    Ni hör….idiotin är total !

    ( Jag har hört det om själen, och den som sagt det, är en hycklande, falsk liten råtta, som inte står upp för vad han verkligen tror på, utan han låter sig styras som den ryggradslösa knähund han har blivit… EN RIKTIG YNKRYGG ! )

  5. Ursäkta den sena timmen. Men enligt min åsikt så ligger väl hela landet Sverige helt öppet för vem som helst av alla invandrare att bara ta för sig av alla bidrag som står på menyn! Identitetskollen i Sverige är vad jag förstår NOLL, ZERO och obefintlig! Identitetskontroll i landet Sverige räknas som rasistisk! Detta dumma j-la land…Jag blir så j-a trött!!

  6. Kanske några fler Irakiska ministrar med familj är asylsökare i falskt namn. Det tycks vara en medveten taktik för regeringens att förskingra svenska skattemedel på muslimska invandrare. Jag vet inte varför och förstår inte hur regeringspartierna kan ha några väljare kvar. Regeringen i maskopi med ljugande bidragsturister trampar på svenskars mänskliga rättigheter enligt min uppfattning.

  7. Våldskriminaliteten ökar i snabb takt för varje dag som går. För att möta detta hot så finns varken tillräckligt med poliser eller väktare i det nya ”Trygga Sverige”!

    Varje gång något extraordinärt brottsligt händer så repeterar de tre socialdemokratiska ministrarna Stefan Löfven, Morgan Johansson och Mikael Damberg löftet / planerna om 10 000 nya poliser fram till år 2024.

    Den grova brottsligheten i Sverige stiger för varje dag mot nya höjder på många fronter … samtidigt som den svåra bristen på poliser består.

    Men de av (S) utlovade 10 000 nya poliserna till år 2024, riskerar i verkligheten på sin höjd kunna bli 1 400 nya poliser. Läs mer om detta nedan samt på länken till Vestmanlands Läns Tidning (vlt.se) längre ned.

    Delcitat

    Målet med fler poliser är en omöjlighet.
    Nettoresultatet och faktiskt nya poliser fram till 2024 blir 1 400 poliser, vilket är väldigt långt ifrån de 10 000 utlovade, skriver Leif Kullberg.

    Regeringen har beslutat om 10 000 fler poliser till 2024. Morgan Johansson missar inte ett tillfälle att påpeka detta närhelst skjutningar, gängkriminalitet och sprängningar kommer på tal.

    Tyvärr är detta rena dimridåer som Johansson rider på – att uppnå målet är bevisligen en omöjlighet, trots omfattande reklamkampanjer för yrket, sänkta ansökningskrav och utökat antal platser på polisskolorna.

    En första kull om 550 poliser gick ut i juni i år och ytterligare 550 går ut i december. Med 1 100 nya poliser per år fram till 2024 blir det totalt 6 500 nya poliser på 6 år. Därifrån ska avräknas det antal som av olika anledningar lämnar yrket – cirka 850 per år, totalt 5 100 på 6 år.

    Nettoresultatet och faktiskt nya poliser fram till år 2024 blir 1 400 poliser, vilket är väldigt långt ifrån de 10 000 utlovade. (Publicerat 11 okt 2019)

    Slut delcitat

    Läs mer på:

    https://www.vlt.se/artikel/debatt-malet-med-fler-poliser-ar-en-omojlighet

    Sosse-ministrarna lever i sin fantasibubbla utan minsta närkontakt med verkligheten utanför.

  8. Har full förståelse för de 47 % poliser,som slutar i förtid. Tänk att dagligen tvingas umgås med araber,niggrar och allt annat som dräller in, inom kriminella sektorn.
    Världens mest otacksamma jobb,med sådant rättsväsen som i Abzurdien !

  9. Eftersom fler poliser slutar än de som nu utbildas, så blir ju slutsumman faktiskt Färre poliser. Dessutom med sämre kvalitet än de som slutat pga. lägre antagningskrav och genuspedagogik. Bättre hade ju varit att motverka inflödet av ny brottslighet. Precis som man gör vid en vattenläcka ; Stänger av huvudkranen först och torkar upp sen.

Kommentera