Birgittas och Görans hus besköts – polisen dröjde två dagar

BROTTSLIGHET. Göran Lande och Birgitta Nestor vaknade av en kraftig smäll mitt i natten och trodde att en tavla ramlat ner. Dagen efter såg de att deras hus blivit beskjutet – det fanns sju skotthål i fönstren. Ändå åkte inte polisen ut och det tog två dagar innan det gjordes en teknisk undersökning, rapporterar Mitti.se

Det var natten till förra onsdagen, den 13 november, som pensionärsparet Birgitta Nestor och Göran Lande vaknade i villan i Fullersta av en kraftig smäll. – Jag trodde att det var en tavla som ramlade ner och gick upp och tittade men såg inget, säger Birgitta Nestor.

De somnade om och på morgonen tänkte de inte mer på det. Men framåt eftermiddagen fick Göran syn på en konstig reflex i vardagsrumsfönstret. Han gick fram och såg skotthålen. Golvet var fullt av glassplitter.

– Jag har sysslat en del med jakt och förstod direkt att någon hade skjutit med hagelgevär. Det var chockartat, säger Göran.

Göran Lande ringde polisen direkt. Han hamnade hos polisens kontaktcenter.– Personen som tog emot anmälan var fullständigt ointresserad. Hon sa att de inte skulle komma ut och göra en undersökning; ”Det brukar vi inte göra”.

Paret tyckte att det var ytterst märkligt, och dagen efter ringde Birgitta polisen igen. – Den jag talade med sa då att det var felhanterat och att de skulle stöta på.

På fredagen kom tekniker och gjorde en undersökning. Det konstaterades att huset blivit beskjutet med hagelgevär. Det handlade om ett skott, men en patron innehåller tolv kulor och nio träffade huset.

-Pettersson hör att Stefan säger att det är spännande, Morgan tycker det är berikande, Magnus skriker att Sverige har aldrig varit tryggare och Jerzy vrålar att brottsligheten minskar.

Själv undrar jag om det inte är någon fattigpensionär som har lägre än eller möjligen lika med en flyktings etableringsbidrag. Eftersom experterna säger att det är de socioekonomiska faktorerna som avgör om man blir grov brottsling.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

24 thoughts on “Birgittas och Görans hus besköts – polisen dröjde två dagar

 1. Inget ovanligt. För något år sedan blev min fru rånad av två zigenare mitt på ljusa dagen och polisen dröjde två timmar innan de kom.
  Hade de masat sig dit inom några minuter så hade rånarna troligen gripits
  strax efteråt när de försökte använda hennes bankkort i närmaste uttagsautomat utan kamera.
  Som lök på laxen ansåg försäkringsbolaget att det inte var ett rån, eftersom det inte räknades som våld när den ena rånaren bara höll fast och den andra tog plånboken ur väskan.

  • Inget ovanligt att polisen tar det mycket lungt när det gäller utryckningar, skulle det stå i ovanstående inlägg.

 2. De som bebor Sagerska förstår nog inte vad som skett . Bägge är så samhällsfrånvända . Detta för att kommentera det inlägget . Mvh Sjöström

 3. Någon har skjutit ingen skadad, polisen gör som de drabbade somnar om. Politikerna försöker slå blå dunster i folket, men rätt många börjar nu förstå att vi befinner oss på ett starkt sluttande plan mot endera undergång eller ”civil war.”

 4. Polisen vet vilka som ligger bakom och vill inte riskera att hängas ut som rasister/islamofober om de går efter dem.

 5. ”Birgittas och Görans hus besköts – polisen dröjde två dagar”

  Det tar sin tid när man hoppar käpphäst ! 😄

 6. Lite skillnad, när en 79 åring glömde förnya
  licen sen för kulgevär. Polisen ringde samma dag

 7. Polisen har väl viktigare saker för sig som att jaga bilister som håller i en mobil eller jaga gamlingar som kritiserat islam på facebook.

 8. Ingen panik för politiskt korrekta och styrda Kling och Klang, det gäller bara infödda äkta etniska svenskar !

 9. Hur går det tro en tavla rasat ner gentemot ett skott genom ett fönster??? Skott genom fönster syns väl rätt snabbt

  • Dom bor i ett hus = villa.
   Kanske flera våningar. Förmodligen sovrum och vardagsrum på olika plan.

 10. Det är denna typ av brott tillsammans med rån, misshandel, våldtäkt etc dvs de bott polis negligerar, som gör folk oroliga.

  Att wannabee gangsters går och knallar ner varandra, gör inte folk så oroliga. Kanske snarare tvärtom. One down – more to come.

 11. Det börjar närma sig att vi borde försöka nominera
  Pettersson till en plats i nya riksdagen.

  Pettersson har alla argumenten för ett nytt (återställt)
  Sverige.
  //age

Kommentera