Stefan och Morgan vill att våldtäktsmän ska få stanna i Sverige


BROTTSLIGHET. Minns ni den somaliske våldtäktsmannen som dömdes till utvisning i både tingsrätt och hovrätt? Målet prövades sedan i Högsta domstolen. I domen står: ”Vid en samlad bedömning av omständigheterna i målet kan det inte anses föreligga synnerliga skäl att, med avsteg från den utgångspunkt som gäller i fråga om utlänningar som har vistats i Sverige en längre tid, utvisa NN. Beslutet om utvisning ska därför upphävas.”

Utfallet i Högsta Domstolen blev 3-2, alltså minsta möjliga marginal. Två av de fem domarna, däribland HD:s ordförande Anders Eka, anser att utvisning borde ha dömts ut. I sin skiljaktiga mening skriver de två justitieråden:

”Sammantaget kan NN:s anknytning till Sverige, trots den tid han har vistats här, inte sägas vara stark. Brottets allvar är ett tungt skäl för utvisning. Vid en samlad bedömning av omständigheterna i målet väger brottets karaktär och allvar så mycket tyngre än de omständigheter som talar mot utvisning, att det föreligger synnerliga skäl för att utvisa honom.”

HD:s avgöranden är vägledande för resten av Sveriges domstolar. Denna dom kommer nu att utgöra prejudikat för hur övriga domstolar bör förhålla sig.

-Pettersson säger att det har nu gått 8 månader sedan dom föll och regeringen som säger att grova brottslingar ska utvisas har inte gjort ett dugg för att ändra lagen och dess följder. Trots många förslag från SD med flera partier.

Det går inte att tolka på annat sätt än att Stefan och Morgan vill att våldtäktsmän ska stanna i Sverige, just denne våldtäktsman var tidigare dömd för narkotikabrott, olika trafikbrott och rattfylleri, men får alltså stanna för att ingen skickat ut honom tidigare.

TIDIGARE 2019-04-24. Somalisk våldtäktsman dömd till utvisning får stanna, varit i Sverige länge…

BROTTSLIGHET. Både tingsrätten och hovrätten dömde den somaliske våldtäktsmannen till utvisning. Nu har Högsta domstolen – med minsta möjliga marginal – beslutat att 33-åringen får stanna kvar i Sverige efter avtjänat fängelsestraff. Motiveringen: Han har varit i landet i mer än fyra år.

Den 33-årige mannen kommer från Somalia, men har haft permanent uppehållstillstånd i Sverige sedan 2010. Under tiden i Sverige har han vid fyra tillfällen dömts för mindre allvarliga brott som resulterat i bötesstraff – för ringa narkotikabrott, olika trafikbrott och rattfylleri.

I juni 2018 växlades brottsligheten upp. Då våldtog 33-åringen en kvinna i Linköping. Eftersom hon sov när övergreppet inleddes befann hon sig i en särskilt utsatt situation.

När fallet gick till domstol landade Linköpings tingsrätt och Göta hovrätt i samma slutsats. 33-åringen dömdes till ett år och tio månaders fängelse, samt utvisning ur Sverige i tio år.

Fallet överklagades till Högsta domstolen, som trots Riksåklagarens protest valde att ta upp fallet.

På onsdagen meddelade man sin dom: Utvisningen mot 33-åringen rivs upp. Han får stanna i Sverige efter att han avtjänat ett fängelsestraff på två år och två månader för våldtäkt.

Huvudskälet till att utvisningen nu rivs upp är den tid som mannen vistats i Sverige. Lagen säger att det krävs ”synnerliga skäl” för att utvisa den som haft uppehållstillstånd i landet i mer än fyra år, vilket mannen har haft.

I domen står: ”Vid en samlad bedömning av omständigheterna i målet kan det inte anses föreligga synnerliga skäl att, med avsteg från den utgångspunkt som gäller i fråga om utlänningar som har vistats i Sverige en längre tid, utvisa NN. Beslutet om utvisning ska därför upphävas.”

Två av de fem domarna, däribland HD:s ordförande Anders Eka, anser att utvisning borde ha dömts ut. I sin skiljaktiga mening skriver de två justitieråden: ”Sammantaget kan NN:s anknytning till Sverige, trots den tid han har vistats här, inte sägas vara stark. Brottets allvar är ett tungt skäl för utvisning. Vid en samlad bedömning av omständigheterna i målet väger brottets karaktär och allvar så mycket tyngre än de omständigheter som talar mot utvisning, att det föreligger synnerliga skäl för att utvisa honom.”

-Pettersson säger att det är ännu värre än det ser ut, mycket värre. HD:s avgöranden är vägledande för resten av Sveriges domstolar. Denna dom kommer nu att utgöra prejudikat för hur övriga domstolar bör förhålla sig.

Högsta Domstolen pressmeddelande

Varför Stefan?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


16 responses to “Stefan och Morgan vill att våldtäktsmän ska få stanna i Sverige

 • Kenth Andersson

  Naturligtvis, var ska sleven vara om inte grytan!
  Ett korrumperat kriminellt mångkulturellt anarkisamhälle som Sverige är idag värnar självklart bara om parasiter.

  Gilla

 • age

  I kontraktet som socialdemokraterna, LANDSFÖRRÄDARNA,
  tecknade med Muslimska Brödraskapet 1999 står ju att S ska
  bidra till att islam iförs i Sverige!

  Då kan de ju inte utvisa muslimer!

  Gilla

 • Mm

  Då kanske alla i Sverige som utsätts för dessa äckel kan få deras ansikten publicerade på nätet och alla polisstationer så vi kan skydda oss själva nu när HD visar vägen för detta exempellösa domslut. Tillåt även möjligheten att utrusta oss med diverse vapen eftersom poliser inte har tid med att skydda kvinnor och barn. Underbart land Sverige blivit nu när denna tokregering och den föregående importerat att slödder som finns runt om i världen och uppmuntrar dem att begå alla våldsdåd utan risk för straff.

  Gilla

 • ponnsan62

  Jag villl att stefan o. morgan utvisas

  Gilla

 • Kent

  De bevisar varje dag sin totala inkompetens och oduglihet.

  Gilla

 • SVENSK

  Ett övertygande bevis för deras folkfientlighet!

  Gillad av 2 personer

 • per22

  Jag hittar bara ett ord för att beskriva vår s.k. statsmininisters tankesätt och verbala förmåga.
  Det ordet är ”KATASTROF”.

  Gilla

 • Notimam

  Stefan sa att lagen är tillräcklig för utvisningar men att det är upp till domstolarna att avgöra om ett utvisningsbeslut skall verkställas. Om domstolarna inte tolkar lagen som den var tänkt så får man för helvete justera lagen så att domstolarna förstår hur lagen skall tolkas. Det är Stefans, Morgans, alla PK-juristers och alla jävla batikhäxors fel att vi samlar på våldtäktsmän i Sverige.

  Gilla

 • Tore

  Stefan och Morgan är inte som oss andra,
  Stefan och Morgan ligger med varandra
  Stefan och Morgan är bö…..

  Gilla

 • blabaris

  är inte det landsförederi att utsätta sitt egna folk för fara

  Gilla

 • compulsoryunion

  Det blir vinst på sikt, i valet på socialister

  Gilla

 • grunehetgrot

  Den där APAN som påstår att han är Sveriges STATSMINISTER är den dummaste levande organismen på jordklotet.

  Gilla

 • Göran

  För den komplexfyllde lilla dvärgen Morgan Johansson så gäller det ”att reta gallbefer på SD”!
  Ungefär som när Hitler visste att han retade både USA och Sovjetunion genom att massmörda judar på 1940-talet!
  För de oskyldiga unga flickorna med ”fel” Svenska rastillhörighet handlar det om att överleva.
  Morgan arbetar för att så många som möjligt av dem ska bli nya svårt traumatiserade våldtäktsoffer!
  Det gör hela den ”Feministiska” Regeringen!
  Efter varje död eller traumatiserad Svensk flicka, så visar de ”handlingskraft” genom att höja sina egna löner! Våldtäkterna används som ett slags argument till egna lönelyft o förmåner utan att de lyfter ens lillfingret för att minska det.
  Inte ens den mest skrupelfrie 1800-tals-direktör skulle ha varit lika totalt utan Empati för kvinnor så som så kallade ”Feminister” i Sverige!
  Mer en slags affärsidé för olika baksluga sätt att få diverse egna favörer!
  Idag skulle det behövts ärliga människor som inte systematiskt enbart ljuger om sin Empati för kvinnor!

  Gilla

 • Ståfräs

  Så gör världens första feministiska regering, PK jublar, MP från Kil hälsar honom välkommen.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: