Tre män dömda för förberedelse till mord, grovt vapenbrott och grovt häleri


BROTTSLIGHET. Tre män, varav en är ledare för ett kriminellt nätverk i Göteborg, döms för förberedelse till mord av en tidigare gängmedlem, grovt vapenbrott och grovt häleri till fängelse mellan 4,5 och 5 år.
Under förra senhösten fattade polisen, som sedan länge bedrivit omfattande underrättelsearbete mot gängkriminalitet i Biskopsgården, misstankar om att det förvarades vapen i ett garage på Hisingen. I garaget påträffades en kulsprutepistol och en stulen bil.

Åklagaren har påstått att k-pisten med till denna tillhörande ammunition, den stulna bilen i garaget med likaledes stulna skyltar samt en admintelefon som använts för övervakning med GPS-puckar, är föremål som de tilltalade tagit befattning med i förberedelser för att mörda en tidigare medlem av nätverket och/eller dennes far.

Tingsrätten finner det sammanfattningsvis bevisat att den tilltalade 31-årige mannen har en ledande position i ett kriminellt nätverk där de två andra tilltalade männen ingår och att det sedan hösten 2016 finns en allvarlig konflikt mellan de tilltalade och den tidigare medlemmen av nätverket och med denne allierade personer. Det har förekommit en mängd våldsdåd med skjutningar, varav några med dödlig utgång.

Tingsrätten dömer ledaren och de två medlemmarna tillhörande nätverket för förberedelse till mord till fängelse mellan fyra år och sex månader och fem år. De döms även för grovt vapenbrott och grovt häleri.

 • Alula Biadghilign född 1993 döms för förberedelse till mord, grovt vapen, grovt häleri, samt grovt brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor till 5 års fängelse.
 • Rasmus Dahl, född 1992, döms för förberedelse till mord, grovt vapenbrott och grovt häleri till 4 år och 6 månaders fängelse.
 • Eddie Jobe född 1988, döms för förberedelse till mord, grovt vapenbrott och grovt häleri till fängelse i 4 år och 6 månader.

Skattebetalarna står för advokatkostnaderna som uppgår till knappt 2,3 miljoner och det är det lilla.

Det tilltänkta mordoffret heter Adrian Kastrati. 

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 


3 responses to “Tre män dömda för förberedelse till mord, grovt vapenbrott och grovt häleri

 • Göran

  Standardförfarandet vore
  1. Att de misstänktas 100-200 bidragslevande släktingar under tiden till Hovrätten hotar alla vittnen!
  Har pågått i 20 år utan att ansvariga lyft ett finger..
  2. Att de plötsligt påstår sig vara ”barn”.
  3. Att de under dödshot tvingats göra saker.

  ”Å då går det ju inte att göra någonting!” enligt Sveriges Domstolar.
  Skulle förvåna mig om det sjukt korrupta politiserade ofungerande Svenska Rättsväsendet med dubbla måttstockar plötsligt gjorde en 180-graders-sväng?
  Det anses ”Lite Fint” att hjälpa överbevisade importkriminella rasistapor att helt undkomma straff! ”Utsatta Grupper”…
  Då undgår även familjen till Åklagare, Domare och nämndemän hot!
  Gissar även att mutor förekommer frekvent?
  Annars skulle inte lika många klockrena fall sluta med totalt fiasko!
  Världens mest korrupta Rättsväsende!
  Där alla tjänar rejält med pengar…
  Utom brottsoffren vilka Rättsväsendet verkligen trampar på!

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Efter ev borträknad häktestid och frigivning efter 2/3 av tiden på något av Kriminalvårdens fina fullservade hotell så är denna kriminella parasiter snart ute igen !
  Svenskt rättssystem är ett stor skämt, skönt att nu ha gått i pension efter 35 år som fångvaktare på Kumlafängelset och slippa se och höra dagens totalt respektlösa mångkulturella kriminella parasiter som tagit över den mångkulturella lekstugan innaför murarna.

  Gilla

  • Wargot Mallström

   De håller lekstuga utanför murarna också, ingen kommer undan de här kravbroilersen. Steffe Röfvare meddelar att deras lekstuga dock inte beror på dem utan på SD.

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: