Ibrahim Ramadans offer är på bättringsvägen


BROTTSLIGHET. Den kvinna i 25-årsåldern som för två veckor sedan blev överfallen och svårt misshandlad med en planka i huvudet vid en busshållplats i Malmö är på bättringsvägen. 

Inledningsvis rapporterades att kvinnan fått livshotande skador. Men Karianne Essevald, som anordnat en manifestation till stöd för kvinnan, har varit i kontakt med familjen och fått höra att tillståndet numera är stabilt.

– Det var oerhört glädjande att få det beskedet, säger Essevald. Ibrahim Ramadan, 21, sitter häktad misstänkt för mordförsök efter attacken. Han har tidigare tvångsvårdats för allvarlig psykisk sjukdom.

TIDIGARE 2019-11-12. Läget mycket kritiskt för den kvinna Ibrahim Ramadan försökte slå ihjäl med en planka

BROTTSLIGHET. Läget för den kvinna som misshandlades vid en busshållplats i Malmö är fortsatt kritiskt. ”Den mycket svårt skadade kvinnan vårdas på sjukhus med livshotande skador”, skriver polisen på sin hemsida.

Gärningsmannen gick till angrepp mot kvinnan med en planka, men avbröt misshandeln när vittnen upptäckte vad som pågick. Han har erkänt brottet och ska genomgå rättspsykiatrisk undersökning.

Ibrahim Ramadan dömdes till psykiatrisk tvångsvård för 13 månader sedan men sprang ändå lös.

TIDIGARE 2019-1-11. Ibrahim Ramadan häktad, försökte slå ihjäl kvinna med en planka

BROTTSLIGHET. Ibrahim Ramadan, född 1998, misstänks ligga bakom mordförsöket på en kvinna vid en busshållplats i Malmö natten mot söndag och har nu häktats enligt Malmö Tingsrätt målnummer B 10753-19. Enligt kammaråklagare Fredrik Jönsson erkänner den misstänkte mannen brottet.

– Utan att gå in på vad han har sagt så kan jag säga att han har gått med på att han har utövat våld. Men det har inte framkommit något brottsmotiv, säger Jönsson.

Enligt vittnen har Ibrahim Ramadan smugit sig på kvinnan och sedan oprovocerat ha slagit henne upprepade gånger i huvudet med en planka. Polisen har även säkrat teknisk bevisning, bland annat i form av ett träföremål och blod på mannens kläder. Mannen ska ha använt föremålet mot kvinnan och polisen larmades av förbipasserande som blivit vittne till misshandeln.

På söndagen uppgav polisen att det inte fanns något som tydde på att mannen var bekant med kvinnan, eller hade någon annan koppling till henne sedan tidigare.

Kvinnan, i 25-årsåldern, fick livshotande skador och hennes tillstånd är oförändrat.

-Pettersson ser att mannen tidigare är dömt för flera brott och har varit intagen för psykiatrisk tvångsvård. I oktober 2018, tog förvaltningsrätten beslut om psykiatrisk tvångsvård i högst sex månader, hur man nu kan besluta om psykiatrisk tvångsvård i högst sex månader.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


9 responses to “Ibrahim Ramadans offer är på bättringsvägen

 • Peter Sjöström

  Majas tanke om att slå plankan i huvudet på Ramadan gillar jag . Vrider till det så att plankan slås i huvudet på ramadan , den islamiska högtiden . Symboliskt så träffar man då islam i huvudet . Sedan får var och en tolka det utifrån sin egen syn på det hela . Mvh Sjöström

  Gilla

 • Thomas

  Synd att det inte var lille Morgan som fick plankan i huvet istället för den unga kvinnan, men Morgan syns nog inte så lätt. Han gömde sig i en papperskorg

  Gilla

 • Tanten

  Är på bättringsvägen?
  Var kan man läsa det?

  Gilla

 • Maja

  Undrar hur mycket Brottsoffer ger till den här svenska kvinnan. Hoppas mycket och det skall tas från ramadans fickor inkluderat familjen ,som förmodligen får socialbidrag.

  Gilla

 • Maja

  Slå en planka i huvudet på Ramadan. Så fungerar ju deras religion. Tand för tand…

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Positiv nyhet !
  Hoppas på snar total återhämtning.

  Gilla

 • Kristina

  Jag hoppas verkligen att hon blir fullständigt återställd.

  Under lång tid har jag funderat runt läkarjournaler, brottsregister m.m. i avlämnande land och om sådana dokument någonsin efterfrågas från svenskt håll, när det gäller flyktingar, asylsökande m.fl.

  Eller går det till så här:
  – Har du begått brott i hemlandet?
  – Nej.
  – Är du terrorist?
  – Nej.
  – Hjärtligt välkommen till Sverige!

  Gilla

 • ponnsan62

  skönt att höra !
  Hoppas avarterna får riktigt straff

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: