Löfven: utveckling som har pågått under lång tid och att man inte såg det komma

INVANDRING.  Den 27 februari 1975 fattade en enig riksdag under regeringen Palme ett grundläggande beslut om att förvandla Sverige till ett mångkulturellt samhälle. Proposition 1975:26. Jag kan hålla med Löfven om man inte såg det komma direkt, men den 13 december 1989 var det uppenbart för alla, då stängde socialdemokraterna under statsminister Ingvar Carlsson gränsen. Efter det kan ingen med heder i behåll påstå att man inte såg det komma Stefan. 

SVT

-Pettersson säger att det funnits ett och annat klokt uttalande från politiker genom tiderna, men jag är tveksamt om jag hört något från nuvarande statsministern.

Dagligen matas vi med klyschor om hur bra mångkulturen är och att vi inte har något riktigt svenskt kulturarv. Allt kommer utifrån och vi har en socialdemokratisk minoritetsregering som bedriver flip-flop politik, ena dagen hit, ena dagen dit, en dag är Sverigedemokraterna fascister, nästa dag kopierar regeringens SD:s förslag.

Gemensamma högtider, traditioner och kollektiva seder är skräp, mångkultur är bra.

Den västeuropeiska demokratin kommer från de gamla grekerna, romarna och de kristna värderingarna. Det gör oss unika och den kulturen som byggts upp under hundratals år kan inte utan vidare kastas på soptippen och ersättas av något helt annat som vi inte ens vet vad det blir av.

Målet med mångkulturen verkar vara att förstöra vårt samhälle.

Nåväl, vi har haft kloka, klarsynta politiker som otroligt nog varit socialdemokrater även i Sverige. Kanske skulle S fundera på att gå tillbaka till sina rötter med tanke på dagens opinionssiffror.

I samband med raskravallerna i USA sade Tage Erlander (S) i riksdagen 1965 ”Vi svenskar lever ju i en så oändligt mycket lyckligare situation. Vårt lands befolkning är homogen, inte bara i fråga om rasen utan också i många andra avseenden. ”

Herbert Tingsten (som inte var socialdemokrat) ”Skälet till vår stabila demokrati är att det inte finns några språkliga, religiösa eller etniska skiljelinjer i Sverige.”

Palme (S) ville på 1970-talet inte ta emot 1 200 kvotflyktingar från Vietnam med motiveringen att ”deras kultur skiljer sig så avsevärt från vår att det skulle få oanade följder.”

Sverker Åström (S) ”Sverige borde akta sig för att ta emot flyktingar från kulturer med så väsensfrämmande seder och bruk att de skulle få svårt att anpassa sig i ett nordeuropeiskt land.”

När DN bad honom förklara sig sade han att han ”visserligen inte ville nedvärdera en kultur men att en sådan människa skulle känna sig mindre hemma i Vetlanda eller Gällivare”

Harry Schein (S) ”Drömmen om det mångkulturella samhället:” att ”ett tag trodde många att denna dröm förverkligats i USA. Det kan möjligen bero på att landets ursprungsbefolkning utrotats av invandrarna från Europa.”

Ingvar Carlsson (S) stängde gränsen 1989 ”Sverige var fullt”

Regeringen Carlsson (S) sade 1995 ”de senaste årens invandring har i betydande grad åter blivit en invandring från Europa. Dessa invandrare har ett humankapital och ett etniskt kapital som ligger närmare svensk arbetsmarknad…”

Göran Persson (S) 2003 ”Fri rörlighet för arbetskraft vill vi ha, men inte social turism. Där får vi inte vara naiva…”

Trots dessa kloka sossar och Herbert Tingstens ord verkar få ha lyssnat.

Beslutet till dagens kaos togs bara tio år efter Tage Erlanders ord 1965. Den 27 februari 1975 fattade en enig riksdag under regeringen Palme ett grundläggande beslut om att förvandla Sverige till ett mångkulturellt samhälle. Proposition 1975:26.

Invandringen innan 1975 hade gått ut på att man kom som gäst och arbetade för att sedan resa hem med sparkapitalet eller att man kom för att bli svensk och assimilera sig, och det gick oftast bra, barnen till dem som kom då blev svenskar på relativt kort tid.

Med beslutet 1975 tog riksdagen avstånd från tanken att invandrare skulle assimilera sig i det svenska samhället. Invandrarna, deras barn och barnbarn skulle behålla sin ursprungliga identitet, dessutom var ökad internationalisering ett övergripande mål i samhällsplaneringen. Alla partier var eniga och riksdagen bestod av V, S, C, FP och M.

Miljöpartiet, Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna var alltså inte med om beslutet.

Riksdagsbeslutet 1975 fattades i största enighet, för att under årens lopp följas av mängder av andra beslut med samma mål: Mångkultur och massinvandring, trots att inte en enda person har kunnat visa vad som är bra med denna mångkultur och asylinvandring.

Det värsta med detta är att SAMTLIGA beslut har smugits genom beslutsprocessen medan massmedia antingen har sovit eller också har hållit med. Det har aldrig varit någon riktig debatt och det svenska folket har hållits ovetande. De flesta som har vaknat, har vaknat först när de ser resultatet av beslutet för drygt 40 år sedan medan många andra fortfarande sover gott. Ett tredje gäng har insett att de har varit med om att köra landet i botten men de vägrar trots det erkänna att de haft fel av prestige.

I riksdagsbeslutet 1975 drog man upp detaljerade riktlinjer för hur den mångkulturella politiken skulle bedrivas. Tre delmål ställdes upp: Jämlikhet, Valfrihet, Samverkan.

Jämlikhetsmålet innebär att alla invandrare har rätt till exakt samma sociala förmåner som den infödda befolkningen, i vissa fall större förmåner.

Valfrihetsmålet innebär att invandrare har rätt att utöva och utveckla sin kultur på svensk jord och själva bestämma om de vill integreras i Sverige.

Samverkansmålet innebär att svenskarna är tvungna att acceptera det mångkulturella Sverige och anpassa sig till det.

Minns ni? 

 • Mona Sahlin (S): ”Om två lika meriterade personer söker jobb på en arbetsplats med få invandrare ska den som heter Mohammed få jobbet. Det ska räknas som ett plus att ha en annan etnisk bakgrund än den svenska.” (2002)
 • Mona Sahlin (S): ”Svenskarna måste integreras i det nya Sverige, det gamla Sverige kommer inte tillbaka.” (2001)…

…och det var bara två exempel av hundratals.

1969 stoppade den socialdemokratiska regeringen arbetskraftsinvandringen efter påtryckningar från facket, främst LO. Från omkring 1970 öppnade man istället Sveriges gränser för så kallade flyktingar. Sedan har regeringen, oberoende av politisk färg, genomdrivit mängder av beslut, alla med samma mål; ett mångkulturellt samhälle.

Den invandrarpolitiska kommittén fastslår i sitt betänkande (SOU:1996:55 Sverige, framtiden och mångfalden) att ”det som ska hålla ihop Sverige inte är ett gemensamt historiskt ursprung utan den samtida tillhörigheten i Sverige”.

Pang – där blev vi av med hundratals år av gemensam historia, på sophögen med det som gjort oss till ett folk.

Som om det inte räckte så ändrades grundlagen hösten 2010, till att gå ut på att Sverige ÄR ett mångkulturellt samhälle.

Inga debatter hölls, inga medier rapporterade om eller problematiserade frågan. Beslutet fattades i stor enighet utan att svenska folket visste om det.

Lagt lock ligger! fortfarande men tillsammans kanske vi kan bända upp det…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

30 thoughts on “Löfven: utveckling som har pågått under lång tid och att man inte såg det komma

 1. Sverigedemokraterna såg detta komma redan på 90 talet.men då ville politikerna inte lyssna.det blev rasist o fascist.hur faan kan du Löfven med en årslön på 1,7miljoner med all info löpande kunnat missa att detta skulle ske.jag har en årslön på 200000 nr och jag såg detta komma runt år 2000..nä avgå nu!

 2. Som sagt, man ser och hör bara det man vill det gäller i högsta grad landsförädiska svenska makthavare inom 7 klövern !

 3. Såg på agenda i går där påstog Löven att krimilaliteten inte har med etnisiteten att göra ha ha ha vilket värld lever statsministern…..

  • tyvärr är han statsminister och inte stadsminister ,bestämma över Stockholm kan han få men inte hela landet.

 4. …….”det är en utveckling som har pågått under lång tid och man såg den inte komma.”

  Menar statsministern väljarflykten från det socialdemokratiska partiet?

 5. Sveriges regering är som de tre aporna, “ser inte, hör inte och talar inte.” De lever dessutom i en självgodsbubbla och tror sig styra när det är media som har makten.
  Därför kan de ej heller förstå vad som orsaken är till vår situation i landet just nu. För många som inte har utbildning nog för att förstå att konsten att tala svenska öppnar vägar till arbete och välstånd. Dessutom är det allt för många som inte vill anpassa sig, de tar inte seden dit de kommer, utan med den envises oförmåga håller fast vid sin medeltida religion och levnadssätt.
  Enda sättet att få en ändring är att stoppa invandringen, se till att de som inte har tillstånd att vara här förpassas ut ur riket samt dra ner på alla bidrag som för många är en oemotståndlig lockelse.
  Varför har vi så många naiva politiker?

 6. “Inte såg komma”….
  Systemet med Vänster-kriminella inom Rättsväsendet och det oändliga “gummibandet” “Hets Mot Folkgrupp” är enbart till för att skrämma skötsamma människor från deras grundläggande mänskliga rättigheter!
  Exakt som när yrkeskriminella hotar vittnen!
  Så arbetar Svenska Åklagare!
  Ingen ska våga vittna om läget i Sverige!
  Löfven låter ungefär som när 2:a världskrigets Landsförrädare 1945 påstod att de “inget visste”…
  De Vänster-kriminella inom Rättsväsendet som hjälp till att hota vittnen från att våga prata sanning om läget i Sverige hör hemma i fängelse!

 7. Dan Park gjorde satir för att folk & makthavare att vakna! Han tog sitt ansvar och har flera gånger fått sitta i fängelse för det!
  I Sverige är det olagligt att prata sanning!
  Vänster-kriminella poliser har alltid tid och resurser…
  I 50 år hade vi ett Försvar just för att slippa Vänster-kriminella poliser och Domstolar…
  Folk borde befriat Dan Park, men vanliga människor måste ju arbeta och lever inte på bidrag som de omgullade Importkriminella Rashatarna och deras Svenska underhuggare de Vänster-kriminella!

 8. Vi ska inte heller glömma bort den tvålfagre fähunden
  Bengt Westerberg, han är djupt ansvarig för att
  massinvandrings helvetet satte fart, när han hotade med
  att fälla regeringen om han inte fick sin vilja igenom att
  släppa gränserna fria.Den figuren har blod på sina
  händer tillsammans med Landsförrädaren med
  skidbacken på huvudet är dom grovt ansvariga för att flera
  liv släckt på grund av deras idiotiska tilltag att släppa in
  ekonomiska migranter utan någon kontroll,

  Figurer som dessa två borde samlas in och tatueras in
  ordet Förrädare i pannan på, sådant som inte går
  att ta bort, men det finns en hel uppsjö av underhuggare
  med!

 9. Att se den så kallade statsministern i Agenda på söndags kväll var bland det mest pinsamma jag sett och hört!
  Han är ju fullständigt dum i huvudet och verkar leva någon annanstans i en annan verklighet.
  Nåväl, han kör fortfarande med samma gamla floskler, upprepar söndernötta mantran som värsta papegojan. För övrigt helt jävla vimsig och bortkommen. Det var ju arbetslösheten, eeh eeh förlåt gängen ha ha ha, som skulle knäckas. Jag tror tammejfan att den enda han har knäckt är sig själv. Plocka bort honom nu!

  • Pinsamt är ju bara förnamnet!! Att inte karln ens har vett att avstå från att ställa upp på en sådan intervju. Det har den sista tiden varit alldeles för mycket svamlande från Löfvens sida. Inser han inte att det efter 5 år av socialdemokratiskt styre så har allt bara blivit allt sämre.

 10. Jag har svårt att respektera vår s.k. statsminister. Hans uppträdande, sätt att tala, hans ordval, återkommande lögner, sättet att mörka invandrarbrottsligheten och framförallt hans åsikter, upplever jag som en stor katastrof.

  • I ett normalt land hade ingen Stefan Löfven fått bli statsminister/president. Men Sverige är inte normalt. Groggnäsan borde dra sig tillbaka frivilligt. En dag kommer räkningen…

 11. Varför ska folk lita på någon som bidragit stort till eländet vi nu har? Snacket om krafttag, har vi hört i många år men det är tomma ord.
  Killen Löfven, vill bara klamra sig fast vid makten och göra ingenting.

  • Håller fullständigt med Pettersson. Sjukt att regeringen kan bestämma över Sveriges befolkning hur Sverige ska se ut. Detta vill inte jag vara med om. Dom tömmer Sverige på pengar som vi arbetande skattebetalande svenskar sliter ihop. Ska man få ta del av välfärden ska man också vara med att betala annars har man inget här att göra. Dags för kraftig återvanndring.

 12. Politiker har i alla tider bedragit folket, men dagens politiker gör det mycket, mycket “bättre” än sina föregångare.
  Egentligen skulle en stor del av dagens makthavare låsas in!

  • Jag blir så trött på detta “Reblogga detta”. Har ni ingen egen blogg att vara på??????

  • Var vänlig och sätt dig in i hur systemet fungerar innan du beklagar dig.Har du aldrig delat något på FB som du har tyckt är bra ? Att sprida andras artiklar gagnar alla och informationen sprids. vi skriver själva varje dag på vår blogg vilket vi gjort ett flertal är. Har man reblogga på sin blogg så godkänner man att det återges på andra bloggar.
   Var positiv som Henrik Jönsson, som alltid på You.Tube säger
   “Sprid och dela det här”

 13. I alla kommuner p.g. ett invasivt övertagande på alla nivåer för att involvera diverse tjm. och övriga !!
  Varför ja jag har länge undrat varför ???
  Vi är ju ett land med “stor” rikedom, eller ????

Kommentera