De 4006 palestinierna som européerna inte har hört talas om

av Bassam Tawil • 16 november, 2019

  • De palestinier som hålls i syriska fängelser är förmodligen inte överdrivet bekymrade om huruvida en flaska vin som är tillverkad av judar får en särskild märkning av européerna.

  • De européer, däremot, som aldrig slutar att moralisera inför resten av världen, är av en annan åsikt: de verkar uppfatta bosättningsprodukter som farligare än de repressiva och brutala åtgärder som vidtas av de syriska myndigheterna mot palestinier.
  • Palestinska myndigheten och dess president, Mahmoud Abbas, är samtidigt för upptagna med att jaga kritiker på Facebook för att bry sig om palestinierna i Syrien.
  • Det är mycket bättre, ur deras synvinkel, för det internationella samhället att lägga tid på att spy ur sig hat mot Israel och judar – åtminstone det som tjänar palestinierna i deras riktiga projekt av att delegitimera och förstöra regionens enda fria och demokratiska stat.

Medan alla blickar är vända mot de senaste konflikterna på Gazaremsan, där palestinska terrorgrupper har skjutit raketer mot Israel som svar på att Israel dödade den islamistiska jihadbefälhavaren Bahaa Abu al-Ata, har antalet palestinier som dödats i Syrien sedan inbördeskriget började där år 2011 stigit till 4 006.

Palestiniernas svåra situation i Syrien är dock inget de palestinska ledarna på Västbanken och Gazaremsan oroar sig för, då deras besatthet av att förinta Israel fortsätter. Det internationella samhället, inklusive FN och människorättsorganisationer, är så uppenbart ointresserade av palestiniernas lidande i Syrien – eller i vilket annat arabland som helst.

De 4006 palestinierna som dödats i Syrien var inte några måltavlor för Israel; det räcker tydligen som anledning för det internationella samhället och FN att vända bort blicken.

Läs vidare

2 thoughts on “De 4006 palestinierna som européerna inte har hört talas om

  1. De har förlorat ett krig. De försörjs med bidrag från FN som har ett eget konto för dem. Sverige hyllar dem, Arafats änka sitter med minst en miljard i Paris. De små protester som kommer på Gazaremsan slås våldsamt ner.
    Hur många generationer ska det ta innan de inser att de är losers? Bygga upp ett eget liv?
    Morerna säger att de ska tillbaka Spanien upp till Sevilla som orättfärdigt togs ifrån dem. Det var 500 år sedan. Get over it och skaffa ett liv!

Kommentera