Stäng

Greta Thunberg seglar från USA idag

GOTT OCH BLANDAT. Greta Thunberg har löst transport till klimatmötet COP25 i Madrid 2-3 december. För andra gången på några månader ska hon nu korsa Atlanten i segelbåt – denna gång tillsammans med ett par från Australien som svarat på hennes nödrop.

Personerna som äger båten ”La Vagabonde” är den australiska Youtube-profilen Riley Whitelum. På sitt konto med över 1,1 miljoner prenumeranter, lägger han och hustron Elayna Carausu upp filmer från sina seglingsresor.

-Pettersson säger Atlanten i november och ont om tid. Det blir intressant…

Följ Greta och båten La Vagabonde HÄR…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

21 reaktioner på “Greta Thunberg seglar från USA idag

 1. Varför måste just hon till Madrid? Miljötokarna påstår att videokonferenser fungerar precis lika bra som att vara på möten i verkliga livet. Gäller inte det Greta? Kan hon inte hålla sin domedagsprofetia på storbild från USA?

 2. Vad jag inte förstår är hur man som förälder kan tillåta sin 16åriga dotter att korsa atlanten i en så liten båt i november… risken är rätt stor att moderNatur sväljer hela båten och att lilla Greta inte kommer fram till sitt möte i spanien. Det finns en anledning till varför man inte reste över atlanten med fartyg på vinterhalvåret förr i tiden… Men människor var ju smartare förr…

 3. Blev hon inte tillräckligt hånad och nergjord i USA?
  Hur fan kan hennes föräldrar utsätta henne för detta apspel
  Dom flesta människor begriper att en tjej på 16 år
  /fast hon ser ut som tio) inte begriper så mycket av det hon
  pladdrar om?

 4. Precis den årstid för seglats på Atlanten,som Stenbock önskat henne,för att få (förhoppningsvis) en bild av naturens krafter !
  Undrar samtidigt var hennes 1-åriga studerande i USA blev av ? Räckte inte hennes meriter till,för inskrivning ?

 5. Varför måste hon resa tillbaka igen?
  Om världen ska leva efter hennes klimatmål, kommer människor drabbas av svält och massdöd.
  Vi kommer satsa våra resurser på helt fel saker, som inte ”räddar” jorden.

 6. Tänk att det finns så många lättlurade lågbegåvade individer som inte klarar av att använda sin hjärna

  1. .alla fascistiska vänsterextremister som ser upp till Polster-greta borde hålla andan några timmar om dagen

 7. Den här unga damen som inte alls känner någon flygskam borde Klimat-Greta ta ett allvarligt snack med.

  Delcitat

  Emma-Jennie Larsson är inte beredd att sluta flyga för klimatet: “Bollen ligger hos politikerna”

  Influencern Emma-Jennie Larsson, 28, från Stockholm, tycker inte att enskilda individer kan motverka klimatförändringarna i någon större grad. Istället anser hon att bollen ligger hos politikerna.
  Det känns som att våra politiker inte tar klimatförändringarna på allvar, säger hon (Publicerad 10 november 2019)

  Slut delcitat

  Läs mer, se och lyssna till videon på länken nedan:

  https://www.svt.se/nyheter/inrikes/emma-jennie-larsson-ar-inte-beredd-pa-att-sluta-flyga-for-klimatet-bollen-ligger-hos-politikerna

  Det verkar som varken Klimat-Greta eller de hysteriska politikerna och forskarna förmår enas om trovärdiga åtgärder mot klimatproblemen för att slutgiltigt lösa dem. Många seriösa forskare hävdar att problemen är överdrivna och mycket mindre än vad som påstås och t o m kanske knappast finns. Människans påverkan på klimatet bedöms enligt dem vara avsevärt mindre om man ställer den mot de stora förorenande naturkrafterna som orkaner, jordbävningar, tsunamis, utbrott från tusentals vulkaner mm, vilka människan inte kan kontrollera öht.

   1. Det fungerade direkt efter, men inte nu, så det har uppstått någonting. Kanske medvetet?! Prova att söka på båtens namn mm.

   2. Båten kostar ca 6-7 miljoner, och man kan även undra hur mycket koldioxid tillverkningen orsakar? I båten som jag länkade till hade de även, förutom dieselmotorn, en kraftig Mercury utombordare att tillgå. Det är alltså inga segelbåtar utan Motorseglare det är fråga om. Det bevisar också hur det står till med Gretas kompetens i tekniska frågor.

 8. Bra att hon hitta ett billigt och bra fortskaffningsmedel! Var kan vi köpa dessa energisnåla båtar? På Jula?

Kommentera

%d bloggare gillar detta: