Stäng

M-politikern Kåre Friberg häktas misstänkt för våldtäkt

BROTTSLIGHET. Motalas kommunalråd Kåre Friberg (M) har häktats på sannolika skäl misstänkt för grov kvinnofridskränkning och sex fall av våldtäkt. Friberg nekar till anklagelserna, uppger hans advokat Morgan Gedin. 

Kåre Friberg Pressbild moderaterna. Foto Sebastian Hellqvist

Förhandlingarna mot M-politikern hölls bakom stängda dörrar. Friberg ska ha utsatt en kvinna han haft en nära relation med för flera brott under en lång tid. M-politikern fick lämna sin post som kommunalråd i slutet av förra veckan på grund av brottsmisstankarna.

-Pettersson säger att Kåre Friberg gjorde sig populär när Motala Kommun skulle spara i höstas. Friberg (M) menade att Motala hade lånat och levt över sina tillgångar i många år. Lägre temperatur i kommunens lokaler var en del av det sparbeting som genomfördes

– Vi vill givetvis värna om de äldre, de ska inte sitta och frysa på sina hem, de kan till exempel ha filtar, sa Kåre Friberg. Jag hoppas Kriminalvården drar ned temperaturen och skickar in en filt.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

3 reaktioner på “M-politikern Kåre Friberg häktas misstänkt för våldtäkt

  1. Klåfingrig 7 klövare !!!!!
    Tänk om det istället varit en politiker från SD eller AFS vilka krigsrubriker, HUALIGEN…..

  2. Man ska nog passa sig för att ”kasta glas i stenhus”. Kåre är i dagsläget misstänkt, med absolut inte dömd. Luktar faktiskt lite som att ”metoo”-jippot har vaknat till liv igen. Gamla grejer 4 år tillbaks i tiden. Kanske någon form av baktalning pga. hämndbegär. Det ska jag låta vara osagt tills vidare. Men lite skumt verkar det ändå. Vi får vänta på ev. dom. Kåre har ändå gjort bra ifrån sig i sitt arbete och visat framåtanda och handlingskraft. Till skillnad mot sin föregångare som var ett riktigt såsse- kärring-ufo.
    Betr. missförståndet om temperatur-justeringarna, kan jag upplysa om att dylika manövrar är ett ständigt återkommande arbetsmoment för en fastighetsförvaltare. Gäller både varmare eller kallare. De s.k. Ärvärdena justeras mot Börvärdena. Vidare kan de s.k. Effektkurvorna skifta i takt med att utegivaren känner av de yttre faktorerna. Justeringen kan ske både via datorn och manuellt eller via handenhet. Alltså, inget konstigt på något sätt. Dessutom finns det ett regelverk att följa, så att ingen ska behöva fara illa. Och regelverket följs !!!
    Betr. Filtarna, så var det bara ett utopiskt ytterlighets-exempel, ifall någon enstaka person ändå vid något enstaka tillfälle skulle känna sig frusen, trots Uppskruvade temperaturer. Temperaturerna skulle alltså inte nödvändigtvis sänkas överlag, utan Justeras till RÄTT värden ! Men ibland (eller ganska ofta) vill Media skapa rubriker genom medvetna missförstånd.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: