Stäng

Tre utlänningar döms för grova stölder hos äldre

BROTTSLIGHET. Åklagaren har väckt åtal mot tre personer för ett mycket stort antal grova stölder och grova bedrägerier som riktat sig mot i huvudsak äldre personer. Uddevalla tingsrätt har idag dömt de tre personerna för mellan 15 och 28 fall av grov stöld samt mellan nio och 41 fall av grova bedrägerier och försök till grova bedrägerier.

De brott som tingsrätten har dömt två män och en kvinna för begicks under åren 2015-2018. Brotten har riktat sig mot ett hundratal i huvudsak äldre personer bosatta i hela Sverige.

Tingsrätten konstaterar i domen att de dömda särskilt valt ut äldre personer att begå brott mot och att brotten har präglats av såväl planering som förslagenhet. Tingsrätten konstaterar vidare att brottsligheten varit av mycket stor omfattning och frekvent upprepats under en lång tidsperiod.

De två dömda männen dömdes redan tidigare i år av Borås tingsrätt för liknande brott till fängelse ett år två månader respektive tio månader. De två männen har nu dömts till fängelse ytterligare fyra år två månader respektive tre år fyra månader. Kvinnan har dömts till fängelse tre år. De tre dömda personerna skall också betala skadestånd till de flesta brottsoffren och till de banker som tidigare betalat ut ersättning till brottsoffren.

Tingsrätten har också beslutat att utvisa de tre personerna och förbjuda dem att återvända till Sverige i tio år.

-Pettersson tycker straffen är för lindriga och kan inte förstå att utvisningen inte är på livstid, Borås Tingsrätts dom borde också diskuteras. Hade banditerna utvisas förra gången de dömdes så…

De dömda är:

 • Mircea Copalea, född 1984, medborgare i Rumänien. Fängelse i 4 år och 2 månader.
 • LACRAMIOARA Irina Drosu, född 1989, medborgare i Rumänien. Fängelse 3 år.
 • Codrean Stanescu, född 1990, medborgare i Rumänien. Fängelse 3 år och 4 månader.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

10 reaktioner på “Tre utlänningar döms för grova stölder hos äldre

 1. De verkar tillhöra den grupp som försökt bli integrerade i över 500 år men inte kommit en meter fram, ännu.

  1. Snarare att ”De verkar tillhöra den grupp som suveräna stater har försökt att integrera i över 500 år utan att lyckas”.

 2. Skadestånd bör betalas ut av staten, sedan får staten driva in de skadeståndet av brottslingarna med de medel, som krävs. Staten bör förstås ta ansvaret för de brottslingar de tillåter gå fria i ute samhället? Dessutom, varför vill svenska myndigheter ha tillbaks dom efter 10 år? De är ändå inte välkomna för de har redan förverkat sina rättigheter i Sverige.

 3. De kommer aldrig betala en krona i ersättning/skadestånd, så vem försöker domstolarna lura.
  De kommer aldrig ha en krona att mäta in,
  ska brottsoffren söka krav mot de enskilda brottslingarna genom skattemyndigheterna varje år (obs! varje år) för att få sina tilldömda ersättningar ??
  det fungerar inte för varken mig eller dig och absolut inte för de äldre.
  Så om ingen envis kämpar så lär brottslingarna komma undan helt skadelösa.

 4. Vilket skämt med skadestånd. Hur ska de betala det? Med pengar som de fått när de sålt stöldgodset?
  Det är nog dags för vår inkompetente statsminister att fatta att dom inte kommer att bli en vinst för samhället lite längre fram.
  Det blir en kostnad på över 3 miljoner om året att förvara dem i fängelset. Här är en fråga till vår finansminister,
  – Hur mycket av vår BNP har grunden i kriminalitet?

 5. Intressant info, men PK-cancern försöker nästa alltid luras:
  ”Ska betala skadestånd” betyder i nästan samtliga fall med importkriminella att offren inte får ett öre!
  Något som bara låter bra och ett system som alla vet bara i undantagsfall fungerar!
  ”Fängelse i X år” är även det ett tarvligt försök att lura stressade människor! Varför inte ärligt ange den verkliga strafflängden???
  Jag känner till fall där äldre brutalt rånats i hemmet inkl tömning av bankkonton och i varje fall en avled ett par veckor efter. Där fick de skyldiga importkriminella 1-2 års fängelse UTAN någon Utvisning alls!
  Svensk Lag ses som något att gå runt av Sveriges mycket korrupta Domstolar!
  En sjuk och kriminell slags ockupationsjuridik som varje dag ökar antalet brottsoffer med ”fel” Svenska rastillhörighet!
  Istället utövas hjärngymnastik med vilka svepskäl man ska kunna fängsla vanliga människor med Empati för brottsoffer som vägrar ljuga om situationen! ”HMF”
  Dessa människors olagliga medhjälp till grov importerad brottslighet och etnisk rensning i Sverige har ett straffvärde som för 2:a världskriget allra värsta Landsförrädare!
  De är en för andra dödlig sjukdom!
  ”PK-Cancer”!

Kommentera

%d bloggare gillar detta: