Stäng

Alex Ceesay häktat misstänkt för brutalt mord

BROTTSLIGHET. Alexander ”Alex” Ceesay, född 1991, häktades idag vid Nacka Tingsrätt för på sannolika skäl misstänkt för mord den 11 oktober 2019 på Kustvägen i Nacka. Det finns risk för att han avviker eller på annat sätt undandrar sig lagföring eller straff. Det finns risk för att han genom att undanröja bevis eller på något annat sätt försvårar sakens utredning. Det finns risk för att han fortsätter sin brottsliga verksamhet.

Alex Ceesay är gammal kåkfarare, liksom sin far, Alex har suttit inne drygt fem år. I skolan var han duktig till en början men Alex började umgås i fel kretsar i högstadiet, mamma försökte genom att flytta men det hjälpte inte. 17 år gammal hamnade han på ungdomshem och sedan var det full cirkus med domar för misshandel, rån, hot mot tjänsteman, övergrepp i rättssak, narkotikabrott och brott mot knivlagen. Han dömdes för rån till två år och två månader i fängelse som han började avtjäna på Norrtäljeanstalten, där misskötte han sig flera gånger och flyttades till högriskfängelset i Kumla.

Kriminalvården ställde upp, Alex och vännen Salle fick tillstånd av kriminalvården att ta in studioutrustning på Kumla för att kunna spela in egen musik. De släppte låtar från Kumla och det skulle satsas på musik.

Nu sitter Alex häktat misstänkt för ett brutalt mord. 

Malou Efter tio i TV4 från 2017-10-03: Rapparen Ken Ring berättar om mötet med nykomlingen och adepten Alex. Med sig i studion har de även rapparen Salle. Malou menar att det är viktigt att inte skapa romantik kring hiphopen. Alex menar att de främst skriver om hur tuff deras verklighet kan vara. Låten Alex och Salle sjöng i TV4 längre ned.

TIDIGARE 2019-11-03. Alex Ceesay gripen misstänkt för brutalt mord

BROTTSLIGHET. Den ”svenske” artist som jagats misstänkt för gårdsmordet i Knivsta är gripen. Han spårades till en lägenhet i Norrköping – och mitt på dagen slog tungt beväpnad polis till. Insatsstyrkan slängde in distraktionsgranater och stormade in efter att ha sågat sönder dörren med en motorsåg.

Flera polistillslag har resulterat i att tre män och en kvinna nu sitter häktade. De misstänks för brott som mord, grovt skyddande av brottsling och brott mot griftefriden.

Men samtidigt har en svensk artists jagats misstänkt för inblandning i den brutala avrättningen. Han greps alltså i morse och heter Alex Ceesay. 

-Pettersson antar att om Alex suttit kvar på Kumla så hade det skett ett mord mindre…

TIDIGARE 2019-10-26. ”Svensk” artist jagas för mord

BROTTSLIGHET. Polisen jagar en framgångsrik svensk artist för mord, rapporterar Expressen. I intern kommunikation beskrivs artisten som farlig och potentiellt beväpnad med skjutvapen.

Enligt uppgifter till Expressen jagar polisen sedan flera dagar en framgångsrik svensk artist. Mannen, vars låtar har flera miljoner spelningar på Spotify och Youtube, är efterlyst och anhållen i sin frånvaro misstänkt för mordet. Enligt information som gått ut till tjänstgörande poliser betraktas han som farlig och potentiellt beväpnad med skjutvapen. Artisten har tidigare dömts till flera fängelsestraff för flera grova brott, bland annat misshandel och narkotikabrott.

-Pettersson noterar på andra bilder än ovanstående att ”artisten” är en så kallad Adidaskrigare och absolut inte etnisk svensk.

Lyssna på Alex Ceesays texter, han står till vänster. I början hälsar han till kompisarna på Kumla, jag tror han träffar dem snart igen. Märkligt att detta räknas som konst och inte hets och hot.

Märkligt att Expressen pixlar en misstänkt och farlig mördare, häromdagen hängde tidningen ut 17 personer med namn och bild som de kallade nazister och var misstänkta för hets mot folkgrupp. Fem dömdes sedan för våldsamt upplopp, de andra tolv friades. Det är bara att konstatera att pressens egna regler används precis som de vill och när det passar deras agendasättande journalistik.

TIDIGARE 2019-10-15. Två män och en kvinna häktas efter mordet på nummer 30 i lördags

BROTTSLIGHET. Två män och en kvinna har häktas på sannolika skäl misstänkta för mordet i Knivsta söder om Uppsala, där en man i lördags hittades död, skjuten och bränd. 

Brottsrubriceringarna för männen är grovt skyddande av brottsling och brott mot griftefriden. Även en kvinna häktas, på sannolika skäl misstänkt för skyddande av brottsling samt brott mot griftefriden. Åklagaren ville häkta för mord men det ogillade rätten.

En stor polisinsats inleddes i lördags efter att en kropp hittats utanför ett hus. Mordet ska ha skett på en annan plats och sedan ska kroppen ha förts till Knivsta med bil.

-Pettersson säger att som vanligt hamnar vi i Mellanöstern, i varje fall delvis, männen födda 96 och 99 lystrar till namn som inte känns ursvenska, kvinnan född 99 har ett dubbelnamn svenskt+mena.

Männen har gedigna meritlistor på den brottsliga karriären medan kvinnan är ostraffat.

TIDIGARE 2019-10-13. Fem anhållna misstänkta för mord i Knivsta

BROTTSLIGHET. Fem personer har anhållits skäligen misstänkta för mordet i Knivsta, skriver Åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande. På söndagen kommer de fem personerna att förhöras.

Under lördagen har en stor polisinsats pågått efter att en person larmat polisen om att han hittat en död person i närheten av Ledinge. Åtta personer greps i samband med en insats i Gävle. Fem av dem är anhållna på den lägre misstankegraden.

Enligt media är den döda personen bränd.

Polisen

-Pettersson skulle bli förvånad om vi inte hamnar i Mellanöstern när detta är klart. Inte som kartan nedan som visar Ledinge/Knivstas placering.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

Kommentera

%d bloggare gillar detta: