Stäng

Två svenskar åtalas för fyra bilbränder och en brand på ICA i Varberg

BROTTSLIGHET. En man i 20-årsåldern och en pojke i 15-årsåldern åtalas vid Varbergs tingsrätt för fem fall av mordbrand eller grov mordbrand. De anklagas för att under perioden mars till juni 2019 ha anlagt fyra större bilbränder och en brand i en ICA-butik i Halland.

Bild ICA Facebook

Minst tjugo bilar har förstörts eller skadats i de fyra bilbränderna. I något fall har det funnits risk för att elden skulle sprida sig till närliggande fastigheter. På så sätt har bränderna inneburit fara för människors liv.

Männen åtalas dessutom för att ha tänt eld på varor i en hylla inne i en butik. – Det var egentligen tack vare övervakningsfilmen från butiken som man kunde binda dem till de andra bränderna, säger åklagare Gisela Sjövall till Hallands Nyheter, tyvärr bakom betalvägg.

-Pettersson säger att de unga herrarna bär svenska namn och är inga importer, men det finns svenska dårar också och det skulle räcka om polis och domstolar fick hantera dem…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

12 reaktioner på “Två svenskar åtalas för fyra bilbränder och en brand på ICA i Varberg

 1. Idag krävs en bild för att avgöra om någon är SVENSK, det finns nu tredje generationens import, varav många bytt namn direkt eller genom ingifte etc.

 2. Den eventuella förekomsten av svenska brottslingar är ingen anledning till att importera fler kriminella eller tärande. Märkligt resonemang de för på vänsterkanten men de har å andra sidan aldrig sympatiserat med brottsoffer.

  1. Även många flyktingar som tar sig ett svenskt efternamn.Hur det nu är möjligt, men ser allt oftare araber med svenskt efternamn.Kan det bero på att de har ljugit att de är förföljda.

 3. Svenskt namn är inte längre någon garanti för att det är en svensk. Vanliga patronymikon (Svensson, Andersson m.m.) är numera fria att anta för utlänningar med svenskt medborgarskap och även svenska förnamn. För att vara säker krävs ett foto.

  1. Angående svenska namn och svenskhet. Grönros, Grönfors är inom vissa släkter romskt, ex Rosita Grönfors.

   Aschberg är ursprungligen Asch bl a från Ryssland där -berg lades till i Sverige när släkten flyttade hit. Bl a Olof Aschberg är känd för att ha stöttat de som genomförde den blodröda omvälvningen i Ryssland 1917.

   Östros, bla Thomas Östros hette ursprungligen Waaranperä, känd socialdemokrat, jobbade för Göran Persson (s).

   Philip Botström ordförande i SSU kommer ursprungligen från Colombia och borde rimligen ha haft eller har andra namn också i botten.

   Sist. Reinfeldt, Fredrik har sitt ursprung bl a i Lettland (Kurland), utanför Riga. Emma Dorothea Reinfeldt kom till Sverige på 1800- talet och blev gravid med John Hood, en färgad man (mulatt) från USA som var i Sverige tillfälligt några år, men som sedan försvann ur landet med en annan flicka. Han jobbade inom cirkusliknande verksamhet. Emma Dorothea Reinfeldt födde en son och därefter vet vi alla historien om i alla fall Fredrik Reinfeldt. Även hans son fortsätter på den politiska destruktiva banan.

   Fredrik Reinfeldt tycker ursvenskt är barbari. Vad tycker ni om ovannämnda personer?
   Jag tycker de ovan betett sig som barbarer eller tjänar o sprider destruktivitet. De tillåts hoppa mellan etniska identiteter och tar det som passar dem samtidigt brännmärker de sedan hundratals år här boende etniska svenskarna.

   Vem som är svensk eller hur mycket, kan vi avgöra själva. Jag tycker inte ex Reinfeldt är särskilt svensk. Mer egoist och betald mobbare. Han anser sig f ö vara en bättre mix än ursvenska barbarer. Så kan det bara tolkas.

   Jag tänker på filmen Mars Attacks och de mordiska lögnaktiga marsianerna som på sätt o vis liknar Fredrik Reinfeldt. Ingen visste hur bli av med dem. Tills, det framkom att de inte tålde Country -musik.
   Måtte någon komma på den musik som tar kål på Reinfeldts destruktiva inflytande med gelikar.
   Svart satir är det här. Inte hets. Inte hot. Inte hat. Inte lögn och pk-förtryck genom ”magisk” politisk retorik (förtryck). Nej, det står många av ovannämnda för.

   Kan en pursvensk begå brott. Naturligtvis. Som Pettersson skriver, det räcker ta hand om dem.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: