Leif Östling talade klarspråk, petas för sanningen


YTTRANDEFRIHET. Leif Östling tvingas bort från sitt uppdrag som ordförande i Science Park i Södertälje efter sin intervju i Swebbtv.

Science Parks styrelseledamot och socialdemokraten Boel Godner säger att Östling kommer att lämna i närtid.

– Det han har sagt är för grovt för att stå ut med. Lyssnar man på hela intervjun är det väldigt grova saker som är svåra att acceptera, säger Godner.

-Pettersson säger att som vanligt straffas budbäraren. Etablissemanget tål inte att höra sanningen som är att det är begränsad efterfrågan på lågutbildade analfabeter i Sverige.

TIDIGARE 2019-10-27. Klarspråk av Leif Östling

Leif Östling, tidigare vd på Scania är känt för uttalandet ”vad får jag för pengarna”. Leif berättar att det ofta kommer fram folk till honom och tackar honom för uttalandet om skatterna. Han liknar problemen inom det offentliga med de problem vi hade inom industrin på 80-talet med skenande kostnader och flum.

Jämfört med Nederländerna så har Sverige 10 % högre skattetryck. Dessutom har man där en betydligt högre andel av BNP producerad inom det privata. Han är tveksam till högre klimatskatter eftersom det drabbar folk på landsbygden hårt.

Leif pratar om Scania, de anställdas motivation, en bra relation till facket, samt att ordning och reda är viktiga orsaker till framgången.

Östling är kritiskt till elbilar och framställningen samt återvinningen av batterier som inte verkar genomtänkt. Miljöpartiet menar han liknar en religiös rörelse utan verklighetsförankring.

Leif Östling menar att Sverige har bra förutsättningar, men det gäller att se till att brottslingar faktiskt lagförs och att vi får ordning i skolan.

Vi kan och måste få ordning på detta inom några decennier. Annars kan vi komma in i ett okontrollerat läge och i förlängningen en intern krigssituation.

Enligt Östling jobbade det människor från Mellanöstern och Afrika i Scania under hans tid. Men när de kom in var det betydligt enklare tillverkningsprocesser, förklarar han.

– Den var enklare att förstå. Den var mycket närmare deras egen erfarenhet. Idag har vi ju så otroligt mycket mer sofistikerade processer. Och det är väldigt svårt för de här människorna att ta till sig och förstå. Vi hade ett antal somalier i Oskarshamn. Det var närmare hundra stycken. De grejade inte det hela. Dels att man var tvungen att komma i tid, det var man inte van vid. Dels att jobba ihop, i team, det var man inte heller van vid. Av de hundra var det bara tio som orkade stanna. Övriga gick ut i arbetslöshet igen, säger han.

Han menar att detta är ett ”jättestort problem” och att Sverige underskattar den kunskapsbrist som finns. Det krävs en kunskapsöverföring, som Leif Östling tror kommer ta minst en generation ytterligare för att föra över till invandrare. Detta eftersom Sverige är ett så ”otroligt komplicerat samhälle”.

Leif Östling menar att vi måste stoppa invandringen från länder med folk som inte klarar att fungera i Sverige. Vi orkar helt enkelt inte att ta emot fler av dessa grupperingar.


29 responses to “Leif Östling talade klarspråk, petas för sanningen

 • Hanna

  Boel Godner är väl kommunalrådet som brukar vara på TV och vädja att andra kommuner skall ta emot fler asylsökande då det blivit för många i Södertälje? Hon borde veta att Leif Ö har rätt!

  Gilla

 • Tony

  Det är länge sedan jag orkade höra och se en hel SVT nyhetssändning,
  och för att inte tala om programmet Debatt, det ska personer med hjärtproblem absolut inte titta på. Hur fan står dessa figurer ut med sig själva som lägger ut dessa nyhetssändningar,? Hade figurerna lagt lika mycket energi på sin egen programkvalitet, som man lägger på att prata skit om Donald Trump skulle man kanske orkat igenom en hel nyhetssändning! Och deras enfaldiga försök att koppla alla som kritiserar systemet till att dom tillhör vit makt rörelsen är så korkat att man bara baxnar, som nu senast med Leif Östling som intervjuades av Swebb Tv,
  en kanal som låter gästen svara på frågor utan att ständigt bli avbrutna som papegojorna på SVT gör., för att få in sina egna åsikter!

  Gillad av 1 person

 • ossie

  Att tala sanning och klarspråk är väl snart kriminellt i detta förljugna land. Stå på dig Östling och vägra att pudla som tyvärr många ynkryggar som sagt för mycket gjort.

  Gilla

 • Stefan K

  Swebbtv har bjudit in både Expo Lehman och Bodil Godner till programmet. Får se om de i direktsändning är villiga att förklara sig.
  https://www.friatider.se/swebbtv-vi-bjuder-expo-och-s-toppen

  Gilla

  • Blodsven

   Troligen har helvetet frusit till is innan dessa muppar vågar konfrontera sig mot intelligensen. Har jag fel ska genast be om ursäkt…

   Gilla

 • Peter Skoglund

  Att ha olika åsikter i ett samhälle och att det även ges möjlighet till att få framföra dem. Är tecken på en bra ,öppen och stark demokrati.

  När man börjar jaga, tysta och avsätta folk på grund av åsikter. Då har demokratin problem.

  När ett demokratiskt samhälle inte tolererar mångfald i åsikter, är enfalden en vinnare. Ingen lyckad utveckling. Det är bara att se sig om i världen hur det yttrar sig

  Citerar walesaren och nobelpristagaren Bertrand Russell.

  ”Felet med vår värld är att de dumma är så säkra på sin sak och de kloka så fulla av tvivel.”

  Gilla

 • Blodsven

  I sozzarnas ankdamm accepteras inga fakta och sanningar. Häxan Bodners inkompetens borde vara övertydlig även för SVT:s skattefinasierade ”samhällsobservatörer”…

  Gilla

 • Tony

  Ja sanningar är svåra att acceptera när man levt i ett rosa skimmer av lögner!

  Gilla

 • Tony

  Bodil Godner, var det inte den tanten som deltog i det debattutbyte som Svenskarna hade med Danska journalister, där även Supersnillet och fusk professorn Henrik Arnstad deltog och som fick Danskarna att tappa hakan
  över vilka stolpskott Svenskarna släpper fram??

  Gilla

 • Lokalinvånare

  Ca 20% av rikets invånare har invandrarbakgrund. Det blir ca 2.000.000 personer. Om 0.1% av dessa är kriminella så betyder det att vi har 2.000 invandrare som är kriminella och samtidigt är alltså 10% av 6.000.000 svenskar, dvs 600.000st kriminella…

  Du påstår alltså att de svenska kriminella är 300 ggr fler än de invandrade..?

  Lite siffror från det verkliga livet:

  ”Expressens kartläggning av de kriminella nätverken visar att 82 procent har utländsk bakgrund och 57 procent bor i utsatta områden.”

  ”Problemet med gängkriminalitet växer över hela landet. I de 61 områden som polisen klassar som utsatta finns omkring 5 000 kriminella som är aktiva i runt 200 nätverk, enligt en ny rapport från polisen”

  82% av ca 5.000 är 4.100…. Det fiinns alltså 4.100 invandrare som är gängkriminella – alltså något värre än att bara ”luras och trixas”.

  Vi tjänar INTE pengar på detta. Och det är inte heller därför vi har flyktingmottagande – vi har det av humanitära skäl – inte för att vi skall tjäna pengar på det.

  Gilla

  • Tony

   Kan du också räkna ut hur många av dem som kommer av humanitära skäl, och hur många som är här för ett bättre liv??
   För ska vi ta in folk bara för att dom är fattiga, så finns det hundratals miljoner som det är synd om, och med dom generösa villkor som Sverige har och till och med skryter om i dessa länder så förstår ju var och en att detta inte är speciellt klokt?

   Gilla

   • Lokalinvånare

    Det är väl väldigt få som är rena flyktingar. Därför blir det ännu värre när folk står och både gapar ”det handlar om barn” och ”det blir en förtjänst”. Hur faen ska de ha de? Är det pga humanitära själ eller pga ekonomiska? De kan ju inte prata om bägge samtidigt. Det skulle ju innebära att de tycker att det är bra att det är krig som folk flyr ifrån för det blir en förtjänst för Sverige… och vi behöver dem – betyder ju då att vi behöver krig i andra länder.

    Jag säger inte att vi SKA ta in mer – det tycker jag verkligen INTE – det räkte för länge sedan, nu måste varenda krona gå åt till att bygga upp vårt land igen. Men OM man skall ta emot folk så skall det vara av humanitära skäl – och då enligt alla konstens regler, dvs bara de sol har Sverige som första säkra land, dvs INTE folk från MENA.

    Gilla

  • Lokalinvånare

   Mitt inlägg är alltså ett svar på ett annat inlägg som påstår att 0.1% av invandrare ”luras och trixas” medans 10% av svenskarna gör det… Ett oerhört puckat inlägg som nu verkar borta.
   Enkel matte visar att detta påstående inte stämmer… och vi har inte tjänat på detta kaos som skapats.

   Gilla

 • Stefan K

  ”Det han har sagt är för grovt för att stå ut med”.
  Kan Bodil Godner bevisa att orden om afrikaner och araber som inte passar tider och inte klarar att jobba i grupp är felaktiga? Är det en lögn eller en sanning att somalier och araber saknar nödvändig utbildning och kompetens för att komma in på den svenska arbetsmarknaden?

  Godner är oss svaren skyldig.

  Det finns en intressant passage i intervjun. Den där Östling säger att många på hög position inom näringslivet delar hans åsikter i frågan. Så är det nog, men alla vet varför de håller tyst.
  Vad händer om Östling och merparten av dessa personer lämnar landet med sin kompetens, sina resurser, sina förmögenheter och innovationer p.g.a. denna förb…de politiska korrekthet?

  Bodil Godner kan ersättas, men kan sådana som Leif Östling det?

  Det märks att sossarna, viss media och Expo lever i skuggan av den socialism som styrt så många länder in i diktatur och raserade samhällen.

  Gilla

 • Dr. H

  Kæra Laosvinsson
  Det verkar som att du har någon form av sanningsfobi. Men det finns stödgrupper där du kan få hjälp och uppmuntran. En av dessa är Verklighetsresistenta Idioters Samfund som jag rekommenderar att du kontaktar.
  M.V. H. Doktor S. Hjärnbark

  Gilla

 • SVENSK

  Den kommunistiska diktaturen är här sedan länge och den som nu inte inser det är bara så otroligt naiv eller så dum att klockorna stannar!

  Gilla

 • Peter Andersson

  Hade någon velat köpa en bil tillverkad av Mena folk , hade det funnits en sån industri någonstans där , men det finns inte.

  Gilla

 • Billy Boy

  Vad fan får vi för pengarna?

  Jo, en massa odemokratiska, verklighetsfrånvända och blåljugande politiker och deras lydiga, genomkorrumperade och odugliga PK-journalister som vi laglydiga och ärliga medborgare tvingas försörja med allt högre skattebördor och avgifter.

  Regimmedia SVT m fl + inkompetenta politiker jagade och kölhalade tidigare Leif Östling för en investering på Malta av sin ärligt deklarerade och högbeskattade lön intjänad i Nederländerna. Upplägget var helt lagligt och han fick inga som helst ekonomiska påföljder av de svenska skattemyndigheterna.

  Däremot avstår politiker, journalister och myndigheter från att sätta in kraftfulla åtgärder för att röja upp i den omfattande svarthandeln som pågått och pågår i skatteparadiset Sverige och då ffa i det sossevanstyrda kalifatet Malmö där man i allsköns olika branscher passivt låter obeskattade mångmiljardbelopp årligen försvinna ner i svarthandlarnas fickor.

  Läs gärna mer på …

  https://petterssonsblogg.se/2019/07/06/stenvandning/comment-page-1/#comment-631359

  … samt läs och lyssna på detta inslag från Sveriges Radio:

  https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=96&artikel=5014733

  Gilla

 • Kent

  Det är Södertälje kommun som förlorar på att avsätta Leif Östling.
  När det gäller kompetens så går det tretton på dussinet av Bodil Godners kaliber men det går endast en Leif Östling på en Leif Östling.
  Dessutom så är det uppfriskande med personer som Leif Östling som vågar uttala sig spontant utan att kasta ängslig blickar på omgivningen.

  Gillad av 2 personer

 • age

  Så länge våra LANDSFÖRRÄDARE,
  socialdemolraterna, har kontraktet
  med Muslimska Brödraskapet från 1999
  gällande kan de inte erkänna sanningen!

  Konstigt att inte alla fattar det?

  Gillad av 1 person

 • Bengtis

  Du beskrev just sverige alldeles korrekt! En sketen diktatur är vad som är kvar av vårt kära gamla sverige! Sorgligt

  Gilla

 • Bengtis

  Vad vore sverige utan swebb-tv! 100 poäng av 10 möjliga!!

  Gilla

 • Bengtis

  Ok! När ska Boel Godner kickas för att hon inte kan se sanningen!

  Gilla

 • Maya

  Ja det var ju väntat.Djungeltrumman gick fort när SVT agerade.Leif fick avgå med omedelbar verkan från sitt uppdrag.Nästa drag blir väl att tysta Swebbtv.Är det någon som inte inser att vi har censur i Sverige? Yttrandefriheten gäller enbart för dom rätta åsikterna.Alla som är ” olydiga ” och kritiska ska tryckas till ordentligt.Så agerar en diktatur.

  Gilla

  • Bengtis

   Du beskrev just sverige alldeles korrekt! En sketen diktatur är vad som är kvar av vårt kära gamla sverige! Sorgligt

   Gilla

 • Nils Dacke

  Leif, Välkommen till Absurdistan, landet där en skitnödig regimmedia styr utvecklingen mot ett totalitärt samhälle och där någon modig person som säger sanningen blir av med både jobb och uppdrag. Vi som ser detta inser vem som har rätt och att utvecklingen går mot ett uppvaknande och vi ser även fram mot tidpunkten när landsförrädarna ställs inför rätta.

  Gilla

 • Maja

  Allting Östling säger är sant och det vet alla som har en normalt fungerande hjärna.

  Gillad av 1 person

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: