Stäng

Rekordmånga LO-medlemmar till SD

FACKLIGT. LO-medlemmarnas flykt från Socialdemokraterna till SD har både med samhällsutvecklingen i stort och fackens politiska koppling att göra, menar före detta socialdemokraten och snickaren Hans Hvied i tidningen Byggnadsarbetaren.

Hans Hvied, pensionerad snickare boende i Halmstad, är före detta socialdemokrat men röstar på Sverigedemokraterna sedan 2014. Han har sin förklaring klar. – Vi är många i min generation som har röstat på sossarna men har sett hur samhället förändrats. Vi har haft en hög invandring och det har kostat. Socialdemokraterna har alltid månat om svaga grupper men har nu svikit dem. Till byggena kommer utländsk arbetskraft och alla betalar inte skatt här. Jobbar man i Sverige ska man betala här.

Hans Hvied menar också att det finns ett stort missnöje med LO-fackens koppling till Socialdemokraterna. – Det har jag alltid sagt, redan 1992-93 på fackmöten och sektionsmöten, att vi inte ska sponsra sossarna. Jag höll på att bli lynchad men fick ju rätt till slut. Idag finns en facklig-politisk samverkan, men Byggnads sponsrar inte sossarna med pengar.

Hans Hvied tycker samtidigt att facket är mycket viktigt. – Det här snacket idag, att man inte vill gå med, det är osolidariskt. Men det ska inte vara sossestyrt. Det är för mycket åt det hållet. LO:s ordförande sitter på två stolar, både i partiets verkställande utskott och ska bevaka medlemmarnas intressen. Då talar du för Socialdemokraterna, men många LO-medlemmar är inte socialdemokrater, det ser inte ut så längre.

Läs vidare på Byggnadsarbetaren…

För 50 år sedan var 300.000 medlemmar i Byggnads, ny är det drygt 100.000.  -Pettersson tror inte LO och S har fattat det mentalt.

Sifos undersökning gäller september-oktober 2019. Så här ser sympatierna ut för samtliga partier bland LO-medlemmarna, från största parti och nedåt:

 • Sverigedemokraterna 31%
 • Socialdemokraterna 30,6%
 • Vänsterpartiet 12,1%
 • Moderaterna 7,8%
 • Kristdemokraterna 6,0%
 • Miljöpartiet 5,2%
 • Centerpartiet 3,7%
 • Liberalerna 2,1%
 • Övriga 1,5%

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

14 reaktioner på “Rekordmånga LO-medlemmar till SD

 1. Tycker att vi får bekräftat att det inom LO finns många som
  har IQ över medel!

  D.v.s. alla är inte hjärntvättade av kommunisliska/socialistiska/
  socialdemokratiska idéer.

  Vi välkomnar de som ”vaknat” och ser dem som ”sverigevänner”!

  Själv ”vaknade” jag efter ett kort hjärtstillestånd när jag hörde
  den där Alzheimersdrabbade säga : ”Öppna ERA hjärtan!”

 2. Sossarna för inte en politik som arbetarna gillar. Pågått ett par decennier. Sossarna fokuserade på på LO-kollektivet i offsektorn. Den gruppen håller de också på att tappa. Kvar är att importera valboskap. Men det kommer inte att räcka och framförallt kommer man inte hinna till nästa val.

  S kommer att bli ett x% parti och då kommer det falla sönder ännu mer när de vid grytan kommer att slåss om slevarna.

 3. Ska vi då inte ha en omröstning om sossarna ska ha bidrag från LO, bara att ge ut en blankett eller E-rösta om pengarna ska gå till annat. Då blir det nog svettigt åt Thorwaldsson, när medlemmarna är emot allt han står för

 4. Våra förfäder från stenåldern undvek att beblanda sig
  med andra folkslag? Tänk att dom var mycket förståndigare
  på Stenåldern än vad våra styrande är idag!

 5. Ett polskt företag gjorde ett jobb för mig. När jag skall betala fakturan tog han moms ,vilket han inte betalar i Sverige.
  Dyrt som fan och dåligt. Man lär sig aldrig.

 6. Det är helt logiskt att dom hoppar över till SD, som förutspått
  utvecklingen i Sverige i flera år, och fått rätt, allt medan Sossarna
  säger en sak men gör något helt annat Lögner går sällan hem,
  Men det har Stefan Löfven inte märkt ännu utan fortsätter på
  samma spår att ljuga befolkningen rakt upp i Synen.

 7. Det är väl klart byggnadsarbetare går över till sd, det är ju inga genus, fittmössfjollor som byggnads förbundsstyrelse.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: