Nödrop från Sveriges kommuner, 43 miljarder fattas

SKATTER. Äldre ska få mindre hjälp med städning och tvätt i Lund. Priset på mat ska höjas med 500 kronor per person på äldreboenden i Karlskrona. Det har talats om att sänka värmen och sluta servera varm mat på en del äldreboenden. Många svenska kommuner går på knäna för att hålla budgeten – och det riskerar att slå hårt mot välfärden. 

– Det kommer självklart inte bara att bli brist på pengar, utan också på personal, säger Annika Wallenskog, SKL:s chefsekonom till Kvällsposten.

Malmö har just nu ett hål på omkring 390 miljoner kronor att fylla i nästa års budget som presenteras nästa vecka. – Det är en tuff situation som vi har framför oss, säger Katrin Stjernfeldt Jammeh (S), ordförande i kommunstyrelsen i Malmö.

Hon försäkrar samtidigt att Malmö har ett stort överskott att ta av och några stora nedskärningar är inte att räkna med.

Stjernfeldt Jammeh kräver att att staten tar mer ansvar för finansieringen av välfärden framöver.
– Alla brottas med samma problem. Jag är extremt kritisk till att staten, i ett läge när välfärden behöver pengar, plötsligt backar tillbaka i arbetsmiljöpolitiken till exempel. Det leder till att landets kommuner kommer att behöva betala försörjningsstöd för många fler, säger Stjernfeldt Jammeh (S).

-Pettersson säger att Katrin Stjernfeldt Jammeh (S) är väldigt fräck och provocerande. Malmö tar emot 5.500 miljoner per år i bidrag och ändå är damen extremt kritisk mot staten.

Staten borde gå in och sätta konkursmässiga Malmö under tvångsförvaltning för att få slut på slöseriet.

Dessutom är det som vanligt ingen som talar klarspråk om orsaken till underskotten. Asyl och anhöriginvandringen kostar enorma pengar och täcker inte på långa vägar sina egna kostnader som grupp.

Bild från Jeander

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

19 thoughts on “Nödrop från Sveriges kommuner, 43 miljarder fattas

  1. – men vi gör ju inget åt problemet!
    – regeringen kan inte, polisen orkar inte!
    – men vi är ju flera miljoner som kan – om vi vill!
    – ”Grannsamverkan mot våld” kan hjälpa, en i taget,
    av de om inte trivs hos oss att få en intensiv hemlängtan!

    => Den längtan kommer att sprida sig!
    Svarta huvor är ju senaste modet nu!

    Men tänk på att medborgargarden är förbjudet!
    = det är förbjudet att försvara sig och sitt!

    SÄPO, som läser det här kan ju tänka över hur ni kan
    acceptera att ett ledande parti får skriva kontrakt med Muslimska Brödraskapet om att de ska hjälpa till att göra Sverige till
    ett muslimskt land!

    M.a.o. vi måste själva försvara oss!

  2. Men vi har rå med ANHÖRIGINVANDRING !

    Varje ”ankarbarn” (16 åring, född för 30 år sedan)
    får importera hela familjen, 48 personer!

    Av dessa är 1/3 över 65, 1/3 handikappade
    och 1/3 analfabeter.

    – dessutom muslimer så att de måste ha
    halalmat och hatar oss (infidels) ”otrogna!

    Det är inte den värld jag vill leva i !
    Jag är lycklig för att jag är så gammal!
    Ni andra, som inte töstat på SD i senaste
    valen har er själva att skylla = rätt åt er –
    att ni får leva i ett helvete!

  3. Det är inhumant att belasta en svensk arbetande befolkning med försörjning i åratal av friska arbetsföra familjer från nordafrika och mellanöstern. Det är inhumant och oförskämt när vi slår världsrekord i brottslighet. När det är kris inom polis, civilförsvar, kommuner och landsting. Stoppa all invandring, så Sverige hinner med att laga nationen. Varför tar vi in fler asyl och anhöriginvandrare än Norge, Finland och Danmark tillsammans trots att vi inte har ekonomi eller andra resurser för det?

  4. Nej Pettersson du har fel, det är de där jävla gamlingarna som har fräckheten att leva för länge och ta allt ekonomiskt utrymme för kompetensregnet från dysfunktionella länder.

  5. Det är bara en tidsfråga när det före detta SVERIGE ser ut som Syrien, ETT STORT SVART HÅL, DÄR INGEN KAN BO.

  6. Asyl och massinvandringen (inkl anhöriginvandringen) skulle ju enligt Stefan Löfven (S) bli ”förtjänster för det svenska samhället lite längre fram.”

    Karl-Petter Thorwaldsson (LO) talade t o m om Sveriges kommande ”superekonomi” med 4 – 5 procents tillväxt som en effekt av flyktingmottagandet.

    http://word.harrietsblogg.se/wp-content/uploads/2019/01/LO-basens-superekonomi-834×1024.png

    harriets blogg,se

    Vart tog alla högvinsterna vägen? Det verkar snarare som om politiker- och fackpamparna lyckades dra alla nitlotterna och inbillat sig att lotterna var riktiga högvinster.

    Nu prånglar bedragarna ut sina värdelösa nitlotter genom att försöka sälja dem till fullt pris åt den aningslösa delen av allmänheten ute i hela landet.

    https://3.bp.blogspot.com/-xI2K7NMOVB8/Wc5Cms7xILI/AAAAAAAAGhE/0xjw4TWzvNMvqgpJtDmpNj0w1VlgjhkzQCLcBGAs/s1600/LOTTERIETLOW.jpg

    Jeanders bildblogg

  7. Sveriges humanistiska och feministiska regering, har inte en aning om varför landet plötsligt fått katastrofalt dålig ekonomi.
    Det enda de vet är, att massinvandring inte har påverkat ekonomin negativt och att alla som säger så är nazister.

    • Och alla som påstår att denna import av jordens totalt misslyckade personer är bra för Sverige är helgalna.

  8. ”Hon försäkrar samtidigt att Malmö har ett stort överskott att ta av och några stora nedskärningar är inte att räkna med.”

    Oj va´ bra, då kan hon ju dela med sig !!!!

  9. Vad tyst det är från Magdalena Anderssons håll. De har lyckats tömma ladorna, ladorna är tomma och det råder en total tystnad.

  10. Att den omhuldade asyl och anhöriginvandringen drabbar speciellt gamla sjuka och handikappade är ju sosseriets paradnummer numera. Välfärden som de riktiga sossarna byggde upp raseras i allt snabbare takt av de falska sossarna som bara bryr sig om att berika sig själva och de som slickar deras rövar.

  11. Det fixar finansminister Magda-Lena från s.k arbetarpartiet S, hon öppnar bara den svenska Socialbyråns outömmliga skattekista !
    Finns säkert också ännu mer pengar för Kommunerna att spara på äldreomsorgen till förmån för alla stackars missförstådda och orättvist behandlade importerade raketforskare som ska rädda Folkhemmet.

  12. Regering är i full färd med att förvandla Sverige till ett nytt biståndsprojekt!
    Frågan är bara vem som kommer att vilja ge bistånd till oss när vi dragits ner i avgrunden???

Kommentera