Stäng

Jimmie Åkesson (SD) debatterar med Lena Micko (S) i SVT

INVANDRING. Enligt civilminister Lena Micko (S) är invandringen nödvändig för att ekonomin ska gå ihop. Det sade hon i SVT Aktuellt den 16 oktober 2019. 

Jimmie Åkesson (SD) svarade: ”Det är så verklighetsfrånvänt att höra dig säga det här, att vi behöver arbetskraft och därför har det varit bra att kommunerna har fått ta emot flyktingar. Det är fullständigt verklighetsfrånvänt. Det blir en extrem belastning på den kommunala ekonomin och det går direkt ut över välfärden.”

-Pettersson säger att 1989 stängde socialdemokraterna gränsen för att Sverige var fullt. Då var invandringen c.a 30.000 på ett år, måttligt med dagens mått, men sossarna verkar tro att Sverige är mindre fullt idag.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

48 reaktioner på “Jimmie Åkesson (SD) debatterar med Lena Micko (S) i SVT

 1. Gud så trött man blir på dessa hackspettar till programledare som inte kan hålla käften när dom inbjudna gästerna pratar, oproffsigt och total brist på respekt. Men man blir ju inte direkt förvånad över beteendet, SVT anställer ju bara intelligensbefriade stolpskott.

 2. Att diskutera politik med en verklighets frånvänd, indränkt sossekärring, är som att diskutera världshändelser med väggen, och tro att den svarar.

 3. Sverige behöver inga invandringar mer.vi har en arbetslöshet p 7% där kan man rekrytera folk.sen har vi de 150000 som kom 2015 där finns 96% som lever på bidrag som kan jobba.till sist övrig invandring med en arbetslöshet på jag tror mellan 30-40% där finns hundratusentals som kan jobba.så lägg ner det tugget att vi behöver fler nyanlända din gamla kärring

 4. När får man se J.Åkesson i en Prideparad som han i en intervju sa inte är helt uteslutet ?

  1. I så fall har det gått för långt.
   Jag anser att INGA politiker skall visa sig där förutom Ursula och en del som tillhör gänget.
   Det är rent ut sagt patetiskt att se våra politiker marschera där och vifta på prideflaggan.
   De bör vifta på svenska flaggan och kämpa för landet i stället för att fjanta sig i cirkusen.

  2. Av vilken anledning skall vi ha Pride parader.
   Vad tjänar det till, vilken funktion fyller de?
   Böga kan de göra i sitt eget sovrum, det har jag inget emot.

 5. Borde inte Linda i sann solidarisk sosseanda byta efternamn till Linda Mecca istället? Det skulle passa bättre för en sosse-civilminister tanke på det civilsamhälle de släppt in i riket..

 6. Jag tror det var på Rapport i går som man talad om kommunernas ekonomi. Man intervjuade kanske 4-5 kvinnor från SKL och olika kommuner. Ingen såg problem men de såg ”utmaningar” med oss åldrande svenskar och många barn. Lika med skattehöjningar. Ingen vågade ens snudda vid ordet invandrare. Sedan avrundade SVT:s expert Knutsson med samma ord och även han är tydligen förbjuden att säga den verkliga sanningen.

  Nu har vi fått en ny minister Lena Micko. Jag minns att jag läste goda vitsord om jordnära syn i media när hon jobbade på kommunnivå. Nu träder hon fram för oss alla. Vad ser vi? Den vanliga naiva och löjliga socialdemokratiska framtoningen på regeringsnivå. Man har inga bättre att sätta in.

  1. Göran Persson är fortfarande skyldig pensionärerna 253 miljarder :- Dessa penningar som han ”lånade” ur pensionsfonderna och som skulle betalas tillbaka ”krona för krona”. Det kommer givetvis aldrig att ske. Nu är han ju bankdirektör och har helt andra filurer att fjäska för.

   1. Att Göran Perssons regering stal pensionspengar är en gammal vandringshistoria.

    Riksdagsbeslut fattades om detta. Majoriteten var stor: samtliga partier som stod bakom införandet av det nya pensionssystemet godkände också överföringen. Det innebar att Socialdemokraterna, Moderaterna, Folkpartiet, Centerpartiet och Kristdemokraterna bestämde att göra överföringen.

    Skälet var att kompensera staten och därmed skattebetalarna för att man med det nya pensionssystemet tog över utgifter för garantipensioner, det som då kallades förtidspensioner (idag sjuk- och aktivitetsersättning) och efterlevandepensioner.

    Men den finansiella styrkan i pensionssystemet blev sämre och den så kallade bromsen slog till hårdare än den hade gjort annars. Men det var ingen stöld.

  2. Fel. Den siste och senaste statsministern som har varit i Sverige hette TAGE ERLANDER. Efter honom har Sverige inte haft någon statsminister.
   Nu får ni räkna ut själva hur länge Sverige har varit utan statsminister.

   1. Helt rätt. Det var Olof Palme som började förstöra allt som fungerade bra i Sverige och som vi kunde vara stolta över. Sjukvård, skola, försvar och en välfärd värd namnet. Idag är allt slaget i ruiner och Sverige idag är en skamfläck och skräckexempel utåt sett, som omvärlden skrattar åt och hånar. Man kan bara undra över, vad är det för fel på alla dessa människor som har röstat fram det Sverige vi ser idag.

 7. Jag tror det är viktigt att nyansera sig. De stor företagen som en gång grundades i Sverige har nu blivit internationella. Ericsson, Sandvik,Volvo, m fl. det är viktigt att de kan anställa kvalificerad arbetskraft i Sverige.
  Flyktinginvandringen kunde vi vara utan. Det är den som kostar pengarna de äldre svenskarna får skulden för.

  1. Sverige behöver stora världsledade företag, dom vi hade är inte Svenska längre, dom har flyttat ifrån Sverige på grund av att här hår det inte att driva ett företag längre.
   Anledningen är att Sverige skall ha så enormt mycket i skatt och företagen får ingenting tillbaka.

 8. Intressant med alla som säger att Sverige behöver dessa flyktingar. M.a.o. är det bra att det pågår krig, konflikter och att människor inte vågar stanna kvar i hemlandet av olika skäl.
  Det är tydligen ända sättet att rädda vår välfärd. Lite hjärtlöst är det, men tycker Micko att det är bra med människor som flyr får hon väl tycka det.

 9. Är man så dum att man tror att analfabeter kan få jobb här i Sverige då är man dum i huvudet… Det är ju stor arbetslöshet inte fan behöver vi mer invandring ,utan bara återvandring.

 10. Jag citerar Anders Borg.
  ”Om nu invandringen behövs för välfärden ta bort alla bidrag” .
  Och låt dem betala skatt via arbete såsom vi andra gör. Då skall vi se på behov

  1. Ja tänk om de stackars fattiga djävlarna skulle behöva arbeta. Då blev det slut på invandringen på en gång, för då ville ingen komma hit .

 11. Lena Micko är en ytterligare en praktnolla som tidigare nött kjolen på låtsasjobb hos organisationen Sveriges kommuner och landsting, SKL. En karriärsosse som tar sig uppåt utan utbildning eller kompetens för fem öre.

 12. Det är nog ett måste att man ska skriva in mytoman i CV.t när man söker till sossarna, för det verkar vara vad alla deras uttalanden handlar om. Förutom högste ledaren han får även använda ordet käbbel

 13. Att nermontera riket , ruinera och förstöra är agendan inför releasen av ”NEW WORLD ORDER” .
  Söndra och härska…….Problem-Reaction-Selution……..Order out of kaos.
  ÄR DET SNART DEN TID DÅ DÖDSPATRULJER SKICKAS UT FÖR ATT UTDELA NACKSKOTT TILL ALLA GAMLA, SJUKA, ARBETSLÖSA M.FL. SOM INTE ÄR LÖNSAMME UTAN BARA OBEKVÄMA FÖR ONDSKAN ?

  Inget förvånar mig längra idet jag kan min historie de senasta 10000 år tillbaka. Jag är realist.
  Jag gråter en tår för det goda.

  1. Har man kopt globallisternas agenda med hull o hår, så blir resultatet det vi ser i dagens Sverige. Det är sorgligt att våra politiker är dom sämsta i hela Europa, som skiter fullständigt i sina egna medborgare bara för att stå och lysa över att man är dom som tagit emot flest flyktingar, att sen heller inte skilja mellan flyktingar och välfärdsturister, utan bara räkna antalet man tar emot är bedrövligt,
   Dom flesta begriper att människor som kommer hit och skaffar sig ett jobb är en tillgång,, men också att dom som kommer och som struntar i allt skaffa jobb , inte bry sig om våra lagar blir till en belastning..

   1. Hur kan den där skithögen påstå att vi behöver invandrare för vi har så många arbeten som inte har några anställda.
    Om det saknas många anställningar i Sverige så är det så att vi har några hundra tusen SVENSKAR som är arbetslösa och som har fått flytta sig längst bak i arbetskraftskön för att bereda plats för dessa miljoner arbetsskygga ynkryggar som AB Reinfeldt & Lövén har släpat hit för egen vinnings skull.

 14. Finansminister Magdalena Andersson (S). Finans- utbildnings- & arbetsmarknadspolitik som påstås ge högvinst.

  Ny språksatsning för föräldralediga utrikesfödda kvinnor. Regeringen gör en specialsatsning för att få utrikesfödda kvinnor att lära sig svenska. Satsningen pågår under tre år med start 2020. Nästa år skjuter regeringen till 65 MILJONER kronor, för att sedan öka satsningen till 80 MILJONER kronor under 2021 och 2022.

  Att få in den här gruppen på arbetsmarknaden kan enligt regeringens kalkyl ge 37 MILJARDER kr i skattekassan. (Publicerad 10 september 2019)

  Läs mer och lyssna till videon på:

  https://www.svt.se/nyheter/inrikes/ny-spraksatsning-for-utrikesfodda-kvinnor

  Finansministern spenderar alltså 65 + 80 MILJONER kr = totalt 145 MILJONER kr och kalkylerar …

  https://i2.wp.com/www.animatedgif.net/clockscounters/monkey_count_e0.gif
  … med en vinst på 37 MILJARDER kr i ökade skatteintäkter. Vem tror på den glädjekalkylen?

  PK-journalisterna i studion avstår naturligtvis från att be finansministern redovisa exakt hur hon fått fram ”vinstsiffran” på 37 MILJARDER kr. D v s en återbäring till statskassan ”lite längre fram” på drygt 255 ggr satsade pengar.

  Det finns massor med liknande ihopfantiserade experiment-satsningar från tidigare regeringar. De flesta har totalhavererat och slutat med brakförlust i stället för vinst.

 15. Apropå att missa lite i analys av tidigare egen förd politik…………

  Enligt civilminister Lena Micko (S) är invandringen nödvändig för att ekonomin ska gå ihop.

  Om det nu stämmer. Så borde väl inte kommunernas budgetar visa minussiffror. Vi ska väl då inte behöva höja pensionsåldern och dra ner på olika saker i välfärdssamhället, som man idag gör.

  För så extremt stora volymer av invandring som vi redan har haft till Sverige under lång tid. Så borde då logiskt sett svensk ekonomi ligga på topp, med ett enormt överskott i pengar och resurser.

  Ekonomin går ju inte ihop, Lena Micko ? Vad har du missat?

  Förmodligen är det din egna privata ekonomi, för ditt politiska arbete, som du blandar ihop med Sveriges ekonomi och styrning.

  Lena Micko en av för många fasadpolitiker i detta land.

 16. Har Micka slask i melonen? Var är logik och nyansering? Verkligen tålamodsprövande att diskutera med. Så är det antagligen att jobba på dagis men utvecklingspotentialen är större hos barn.

  1. Einstein har ett bra ordspråk som stämmer på sossarna. ”Galenskap är att göra samma sak om och om igen och vänta sig olika resultat”

 17. Invandring för att ekonomin skall gå ihop, det har jag hört till leda. De som har utbildning och skulle behövas söker sig till bättre och tryggare länder. De lågutbildade/analfabeter som kommer hit placeras i nybyggda lägenheter som soc betalar och kommer ej i arbete.
  Hur kan det vara en vinst?

 18. Tror faktisk jag vågar att påsta: Att Sverige som nation helt och aldeles inte finns längre om max. 10 år.

 19. Ja nu har pajasregeringen och pk packet målat in sig i ett skapligt hörn. Bör vid detta lag vara solklart för alla svenskar varthän detta barkar.

  1. när shariasamhället visar vart skåpet ska stå och alla lyssnar. Det är sååå sjukt så jag har inte ord för det…….

 20. Ok är det därför majoriteten av Sveriges kommuner är konkursmässiga, vi höjer pensionsåldern, höjer världens högsta skatt ännu mer, vi har världens högsta drivmedelskatt alkoholskatt, tobaksskatt.
  Hur fan klarade vi då oss innan bidrags invandringens tider?

Kommentera

%d bloggare gillar detta: