Stäng

Löfven sa fel i debatten – Turkiet får visst EU-pengar

SKATTER. Stefan Löfven (S) sa under SVT:s partiledardebatt i går att inga EU-pengar går till Turkiet. Men den uppgiften stämmer inte, skriver Aftonbladet– Det finns inga pengar som går till statskassan i Turkiet, sa Löfven.

Enligt tidningen får Turkiets regering 1.535 miljoner euro, motsvarande 16,6 miljarder kronor, av EU:s pengar som är avsedda för flyktingar.

Stefan Löfvens pressekreterare Gösta Brunnander bekräftar uppgiften. ”Pengarna går inte in för att stötta upp den turkiska staten utan för att leverera på det som EU och Turkiet har kommit överens om”, skriver han i ett sms till tidningen.

-Pettersson säger att antingen ljuger Löfven eller också är han otroligt dum och samma sak lär gälla med biståndet till Palestina.

 

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

24 reaktioner på “Löfven sa fel i debatten – Turkiet får visst EU-pengar

 1. Han ljuger värre än en häst travar, hans förstånd? Tja man kan
  väl säga att han inte är överbegåvad. . Dock har han lärt sig en
  sak, att Jimmie Åkesson och SD är Rasister, eftersom han
  trumpetar ut denna hädelse så ofta han kan. Sina egna
  nära band med Nazismen har han dock glömt.

 2. Det är ju det som varit problemen med Svenskt bistånd
  i 50 år man öser över Biståndsländerna pengar som hamnar
  i fel fickor, istället föra att rikta biståndet till för landet nyttiga
  ändamål, och sen följa upp med att det verkligen använts till
  detta.
  Det är inte att lägga sig i ett lands inre angelägenheter om man
  skänker pengar att dom används till brister på olika områden!

 3. Det kan vara så att 16 miljarder vare sig det är Euro eller Skr, är så lite pengar att det inte ens räknas för Lövfen…

 4. Fattiga Svenskar ska inte bara bidragsförsörja importkriminella rasistapor!
  De ska försörja deras hemländer också!
  Den lilla spillra av resurser som blir kvar ska de oändligt korrupta odugliga makthavarna i EU ha!

  Inte ens Kalmarunionen eller Gustav Vasas fogdar kommer i närheten av samma kriminella maktmissbruk och förtryck!

  Många Svenskar undrar nog vilken vapenmakt som skulle krävas för att befria landet och sätta stopp för denna imbecilla mentalsjuka cancer?
  Inte konstigt att PK-cancern är rädda för Ryssland!
  Skulle vara bättre om grannländerna hjälpte till att med vapenmakt befria Sverige!

  1. Inte är det Svenska Försvarsmakten. Läs inlägget på Thoralfs blogg: ”Brev från en pappa”.

  1. DN:”Skuldberget hos landets kommuner och regioner fortsatte att öka i fjol på grund av ökande behov av äldrevård, urbanisering och fastighetsrenovering.”

   Orsaken till detta vet nog de flesta.

 5. Varje gång man ser eller hör denne på MSM, då blir man sugen på sprit. Inte direkt för att fira, mer för att tröstdricka hur en sådan kan vara ledare över landet

  Därav anledningen att man inte tittar på SVT eller lyssnar på SR alltför ofta, sedan har vi Aftonslaskan och Häxpressen som man aldrig läser. Risken för att bli alkoholist blir alltför stor då

  1. Hej Finnen !
   (Utan ”yllf”!)
   Kanske tycker du också om god öl. Glöm då inte nedanstående.

   Not: ###
   2019-09-11 , Bojkotta, öl.
   Svenskfientligt bryggeri.
   “Nynäshamns ångbryggeri tackar nej till mer än en miljon kunder.” https://petterssonsblogg.se/2019/09/11/nynashamns-angbryggeri-tackar-nej-till-mer-an-en-miljon-kunder/

   https://samnytt.se/sd-nekas-visning-pa-bryggeri-vara-medarbetare-ar-inte-opolitiska/
   SD i Haninge ville göra ett studiebesök på Nynäshamns Ångbryggeri. Ångbryggeriets VD nekar dem att göra studiebesöket. ###

   Med vänlig hälsning
   Tomas.

 6. Varje partiledardebatt kommer Stefan Löfven med något helt huvudlöst uttalande. Jag börjar bli riktigt orolig för konsekvenserna av den mannens förda politik.

  1. Inte är det Svenska Försvarsmakten. Läs inlägget på Thoralfs blogg: ”Brev från en pappa”.

 7. Enl. msn är det synd om kurderna i Turkiet då de blir förföljda pga. att de kritiserar sin ansträngda situation. Kan så vara. Men det påminner i någon mening om motsvarande förhållande här hemma. Men det var väl inget för msn att skriva om…

 8. De tre senaste regeringarna har ställt till så mycket elände för Sverige så det torde vara försvarbart att spärra in de ansvariga på livstid. Men…
  Om nu Turkiet skulle bli medlem i EU så är dagens elände bara en mild västanfläkt mot vad som komma skall.

  Jag närmar mig sjuttio och räknar kallt med att leva max 5 år till och är förhoppningsvis död när det verkliga eländet börjar. Skulle jag dessutom komma till himlen så kommer det att bereda mig mycket nöje att iakttaga alla de flummiga vänsterungdomar som tidigare sågs springa omkring med plakat om fri invandring och öppna gränser.

  Samma ungdomar som galopperade omkring i Stockholm och låtsades vara hästar.

  JESUS CHRIST! Stackars, stackars Sverige.

 9. Löfven och de andra i regeringen rånar er på pengar och slänger pengar på diktatorer, ulänska regeringar ,EU, mellanöstern, norra Afrika s värsta diktaturer, de stjäl ich du sitter här och tycker gå ut och demonstera mot landsförädare , de var tusentals utlänningar som demonsterade upprört mot Turkiets intåg syrien.
  När ska du gå ut och oponera dig mot Regeringen och allt våld hot , våldtäkter och uppehållstillstånd på ohederliga grunder, utlänningarna tar ditt barns jobb, lägenhet, trygghet och våra barns, barnbarnsframtid!!fatta!!

 10. ” … antingen ljuger Löfven eller också är han otroligt dum”

  Det är ju helt uppenbart att Löfven är både och.

  1. Både och….. ;(
   F.ö. har EU sagt ja till en gåva om 6 miljarder Euro,åt Erdogan o hans totalitära stat.
   Senast i förra veckan,åkte jultomten i form av tyska regeringens sändebud till Ankara,och tiggde/bad Diktatorn om att hålla kvar,de c:a 3,5 miljoner Syrier,som nu bor i tältläger vid Turkiets södra gräns.

 11. Turkiet vill gå med i EU och EU har ställt krav på att måste förbättra ca 40 olika saker i landet innan det kan hända. Turkiet har inte råd med detta själva så EU finansierar dessa förändringar. Mellan 2007 och 2020 kostar detta EU 9 billion euro.

  Eu har hjälpläger i Turkiet som VI betalar för. EU har ca 80 olika organisationer på plats i turkiet som hjälper alla migranterna.

  Grundkostnaden hittills för migranter i Turkiet har kostat EU 6 billion Euro.

  Sedan har turkiet krävt extra pengar hela tiden: flera 100 miljoner euro extra här och där finns att läsa i massa eu rapporter. Bara häromdagen meddelade EU att vi betalar ut extra 127 miljoner Euro till Turkiet för migranterna.

  Turkiet ANVÄNDER nu 4 miljoner migranter för att pressa eu på ett snabbare medlemskap i EU

  https://ec.europa.eu/neighbourhood-enlargement/countries/detailed-country-information/turkey_en

Kommentera

%d bloggare gillar detta: