Louise Erixon i Ekots lördagsintervju

INRIKES. Bosättningslagen är en tankevurpa, säger Louise Erixon, ordförande i kommunstyrelsen i Sölvesborg, i Ekots lördagsintervju. Erixon är kritisk till lagen, som i korthet innebär att nyanlända anvisas till kommuner, och menar att det är en framhastad lagstiftning.

Lousie Erixon, SD, bild från Facebook

– Vi vill få bosättningslagen prövad. Vi vill se hur den står sig mot principen om kommunalt självstyre, säger Erixon.

Sölvesborgs kommun anvisades i år 14 personer som fått någon typ av uppehållstillstånd. Men Erixon anser inte att kommunen ska behöva ta emot dem.

– Det finns flera skäl. Dels är det principiellt och det saknas kostnadstäckning från staten. Vi vill inte heller ha en utveckling med framväxande utanförskapsområden och där den sociala biten av samhället tar stryk.

Sverigedemokraterna styr Sölvesborgs kommun tillsammans med M, KD och det lokala SoL-partiet.

Lyssna på intervjun med Louise Erixon i P1

-Pettersson tycker ni ska lyssna extra  på intervjuaren Monica Saarinen, hon visar att public service är opartisk.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

23 thoughts on “Louise Erixon i Ekots lördagsintervju

  1. Det var mycket länge sedan jag hörde en ung kvinna dessutom kommunstyrelsens ordförande stå emot alla dessa försåtliga frågor från en kommunistinspirerad SVT representant. Det hade inte vår statsminister klarat utan utbrista ”bara käbbel.” Louise E kommer säkert att få en ministerpost i framtiden.

  2. Louise var helt underbar.
    Jag har svårt att förstå att Saarinen gick på henne så aggressivt och det måste ha retat henne när Louise behöll lugnet och svarade sakligt till alla hennes attacker.
    Dålig attityd av journalisten.
    Det jag tänkte på var i samband med huvudbonader för barn när Saarinen säger att ni anser att det är ett tvång, för andra är det ett frivilligt val!
    Unga kvinnor förr när de lämnade Rinkeby tog av sig sjalarna på lagom avstånd. Nu har de hemliga Shariapoliser som rapporterar för släkten om de ser någon bryta mot den islamiska regeln. Så de vågar inte , snacka om frivilligt.
    Saarinen anser sig säkert ha kapitalt misslyckats med intervjun. Besvikelsen hördes på hennes röst. Louise var verkligen påläst och fann sig i alla situationer med sitt lugn.
    Jag lyfter min hatt för Louise och gratulerar Jimmie för att ha en så fantastisk matchande partner.

  3. Nu har jag lyssnat till lördagsintervjun med Louise, fan va bra hon var och vänsterjournalisten Saarinen fick en mycket värre match än hon hade trott på förhand. Ja du Jimmie du får nog lägga på ett kol framöver annars blir du överkörd.

  4. Så stiligt, värdigt, lugnt, sakligt, intelligent och övertygande du stod emot Monica Saarinens knäskott
    Suveränt!

  5. Det är krig i Syrien, naturligtvis blir det en ny flyktingvåg. Lövden flaggar om mindre invandring till Sverige, som han måste backa på annars faller Januariavtalet och det blir regeringskris.
    Detta ovanligt korkade utspel bottnar i rädsla
    för SD, vilket är helt rätt att dom ska vara.

  6. Föredömligt!

    Det är inte vi som avlat överskottet
    i de länder dom inte kan föda barnen.

    Det är inte vi som avlat överskottet
    i de länder som garanterat har krig.

    Det är inte vi som ska ta hand om
    överskottet.

    ”Var och en är sin egen lyckas smed”

  7. Både Louise och Jimmy utstrålar ärlig värme och klokskap.

    Sällsynta egenskaper hos de flesta av våra övriga politiker.

    Detta gör det dessutom svårt för Saarinen.

  8. Hon skulle passa utmärkt som minister i en ny regering. Tappar inte tråden och ger svar på tal hela tiden, överraskande bra.

    • Så här många klokheter har jag aldrig hört av en minister i den nuvarande regeringen . Louise går från klarhet till klarhet. Hon måste få verka offentligt för landets bästa.

  9. Det märks alltför väl att Monica Saarinen är fostrad av 68-vänstern.
    Hennes huggormsliknande utfall avvärjdes med ett professionellt bemötande av Louise Eriksson, som trots sin ungdom har massor av rutin.

  10. Louise gör bra ifrån sig. Bosättningslagen är en katastrof för mindre kommuner och borde avskaffas med omedelbar verkan.
    Låt kommuner som styrs av partier som hyllat den katastrofala asylinvandringen ta ansvar för de nyanlända. De ville ju så gärna.

    • Helt rätt ! Låt dem bära hela den ekonomiska bördan.
      Kanske folket då som senast vaknar upp.
      Bravo Louise.

  11. lysande att hon verkligen tar tag i det som samhället efter lyser, varför är det så viktigt flyktingarna mer värda än svenskarna och skall ha snabb spår till allt

  12. Lysande lite på radioprogrammet och konstaterar att även SR får sluta rekrytera reportrar på grundskolan och istället försöka anställa några riktiga journalister. Monica Saarinen är en riktig katastrof.

  13. Skicka flyktingarna till Sandviken, dom får dom väldigt lönsamma där. Det är tillochmed så att vi kunde öka på flyktingkvoten till 500 000.
    2015 hade Sandviken 5000 utrikesfödda som gav ett överskott i kommunen på 500 000 000. Det är 100 000kr per flykting efter alla utgifter.
    Sandviken kommer då att få ett överskott på 50 000 000 kr som dom kan skicka till Malmö, för deras flyktingar kostar väldigt mycket pengar.

    • Finns nästan inga flyktingar i vårt land. Rätt benämning är BIDRAGS-SKOJARE / PARASITER
      Möjligen : Asylinvandrare, Ankarbarn, Anhöriginvandrare.

  14. Hon är suverän den bruden svar på tal om det mesta som Monica Saarinen försökte sätta dit henne på.

    Gör henne till partiledare för SD….så kanske jag kommer tillbaka..:-)

  15. Har lyssnat på (lördagsintervjun).Louise Erixson toppbetyg!!!! Monika Saarinen blev helt avklädd!!!!!!

  16. Jag fattar inte varför folk liiiider i det tysta. Kräv omval i din kommun

    Kommuner och regioner som drabbas av politiska kriser ska kunna utlysa extra val. Det är ovanligt, men ibland kan det uppstå en politisk kris som gör det omöjligt att åstadkommen en beslutsför församling i kommunen eller regionen.

    Sedan 2011 finns möjlighet att i en sådan situation utlysa extra val mellan två ordinarie val.

    Extra val ska hållas om minst två tredjedelar av de närvarande ledamöterna röstar för det.
    Ett beslut om extra val får inte fattas förrän sex månader har förflutit från det nyvalda fullmäktiges första sammanträde.
    5 kap 10 § kommunallagen
    Kommunallagen, kapitel 5, 10 paragraf

    Folkinitiativ – Kommunallagen – Delaktighet och insyn
    Medborgarförslag

    2 §
    Ärende om att hålla folkomröstning i en viss fråga får i fullmäktige väckas av minst tio procent av de röstberättigade kommun- eller landstingsmedlemmarna enligt lagen (1994:692) om kommunala folkomröstningar (folkinitiativ). Initiativet ska vara skriftligt, ange den aktuella frågan samt innehålla initiativtagarnas egenhändiga namnteckningar, uppgifter om när namnteckningarna gjorts, namnförtydliganden, personnummer och uppgift om deras adresser.

    Vid beräkningen av antalet initiativtagare ska endast de räknas med som har skrivit under initiativet under den sexmånadersperiod som föregått inlämnandet.

    Så samla namn och kräv omval i din kommun.

Kommentera