Två män dömda till fängelse efter klockrån på Östermalm


BROTTSLIGHET. Fängelse i två år och fyra månader samt skadestånd till brottsoffren. Det blev Stockholms tingsrätts dom mot två av de gärningsmän som citypolisen gripit för klockrån på Östermalm, skriver polisen på sin hemsida.

Efter att polisen i Stockholm city i juli startade en särskild insats mot klockrån har flera rånare blivit gripna och dömda. Den senaste domen gäller två gärningspersoner som på sommaren 2019 genomförde ett rån och ett rånförsök av exklusiva klockor i trappuppgångar på Östermalm i Stockholm.

Gabriel Perez Kapell, född 1995 och Sebastian Curylo, född 1995, döms till två år och fyra års fängelse samt skadestånd för ett rån och ett rånförsök.

I fjol begicks 79 klockrån i Stockholm city. Hittills i år (fram till den 3 september) har redan 88 fullbordade rån och tre rånförsök skett i det begränsade området. För hela Stockholmsregionen handlar det om 175 klockrån.

Bland annat blev en amerikansk turist rånad på en mycket exklusiv klocka utanför Grand Hotel. Två män bad amerikanen och hans fru att ta foton på dem. När amerikanen skulle återlämna mobilen grep en av männen tag i hans arm och slet av klockan. Enligt den rånade turisten är klockan värd 250.000 dollar, vilket är nära 2,5 miljoner kronor.

-Pettersson arbetade en gång extra i en uraffär i Oxelösund. En gång i slutet på 1970-talet kom en långhårig, fjunig kille i träskor in i butiken. Grabben såg allmänt slarvig ut och la upp en klocka på disken som han ville ha hjälp med. Urmakare Lindgren tittade på klockan, tittade på grabben, tog fram luppen och tittade igen och sade sedan till ynglingen ”Var har du fått den här ifrån”?

Ynglingen stammade lätt och sa att han vunnit den. Då såg sig Pettersson nödgad att upplysa urmakare Lindgren om att klockägaren var tennisspelaren Björn Borg vilket Lindgren inte hade en aning om, han såg framför sig en knarkare med stöldgods. Björn Borgs föräldrar hade vid den tiden en stuga utanför Oxelösund och Björn köpte bland annat träskor i staden.

Klockan som Björn hade var ett av världens mest exklusiva märken. En IWC,  International Watch Company, jag minns inte vilken modell, men sedan dess har jag velat köpa en IWC men aldrig haft ekonomiska möjligheter och kanske tur det, så slipper man bli rånad på klockan…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


10 responses to “Två män dömda till fängelse efter klockrån på Östermalm

 • Björn Kåverud

  De kanske lär Löfvens pojkar att man inte får råna på Östermalm
  Att våldta i Skåne går fortfarande utmärkt.

  Gilla

 • Klas.

  Jag är ändå förvånad, fängelse för klock-rån.
  Det brukar bli frivillig samhällstjänst i morbrors fruktaffär.

  Gilla

  • Maja

   136 klockrån på några månader .Rolex kostar bär, så det är bra att de får sitta inne. Annars fortsätter de bara då de känner till den mjuka linjen i Svensk Domstol.
   Klockorna används i knarkhandel.Man skeppar utomlands klockor som betalning.

   Gilla

 • ponnsan62

  Så synd om dom på Östermalm!

  Gilla

  • Maja

   Så trist kommentar.
   Alla som blir rånade på Östermalm bor inte där. Rånen sker på grund av alla klubbar på Stureplan.
   Och många kommer utifrån, så förutfattade meningar om de rika boende på Östermalm är strunt.

   Jag tycker att det är synd över huvud taget hur rånen även i hemmen har eskalerat. DET ÄR SYND !

   Gilla

 • Kenth Andersson

  Inte till fängelse, dömda till en bra och bekväm vistelse på något av Kriminalvårdens fina fullservade hotell !
  Sverige har inga fängelser idag, det vet man efter 35 år som fångvaktare eller rättare sagt som betjänt åt kriminella mångkulturella parasiter på Kumlafängelset.

  Gilla

 • Maja

  De här två bor på Södermalm i Stockholm. Gabriel är tillsammans med en svensk kvinna.
  Jag antar att de röstar rött .
  Min granne berättade att en typ 2 meter lång man kom och försökte tvinga till sig en klocka av en svensk kille ,mästare i kampsport. Den betydligt kortare gav afrikanen ett slag så han låg i marken.

  Gillad av 1 person

 • Thor

  Ja, IWC är begärliga.

  Gilla

 • Sara från Skåne

  Det kan skönjas en markant tendens att brott som begås på Östermalm i Stockholm bestraffas betydligt hårdare än brott som begås i framför grillkiosken i Filipstad.

  Är det domstolens lokalisering eller är det brottsoffrets samhällsställning som är skillnaden?

  Gilla

  • Maja

   Vete tusan när 136 lyxklockor stals , en värt 2.5 miljoner av en amerikan.
   Det här är en organiserad brottslighet.

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: