Ska Sverige gå med i Nato?


UTRIKES. Moderaterna, centerpartiet, liberalerna och kristdemokraterna vill att Sverige går med i Nato. Övriga partier är emot men socialdemokraterna vill ha ett omfattande samarbete. 

Idag är frågan extra komplicerat. 

Nato-nationen Turkiet som är understödda av Fria syriska armén vars undergrupper i själva verket är grenar av al-Qaida och en lång rad IS-krigare har gått in i Syrien och bombar de kurder som bekämpade radikala islamister. Det har inget med Nato att göra.

Men varför är att muslimskt land som samarbetar med islamister med i Nato?

Turkiet är med i Nato för att de ligger i vägen för ryssarna men Putin och Erdogan är bästa vänner just nu.

Kärnan i Nato är artikel 5 som säger att ett angrepp på ett Nato-land är ett angrepp på alla Nato-länder. Vad händer om Syrien med stöd av Ryssland och Iran vill slänga ut Turkiet?

-Pettersson anser att det är nog säkrast att Sverige håller sig borta. Vi kan bidra med att skicka Özz Nujen till kurdernas försvar…

Om Nato på Wikipedia…

Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg träffar Turkiets försvarsminister general Hulusi Akar i Turkiet år 2016. Bild Nato. 

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

 

 


12 responses to “Ska Sverige gå med i Nato?

 • karlgunnareriksson

  Splittra för att sälja vapen. Alla vet vi att sunnimuslimer och shiamuslimer ständigt bekämpar varandra med vapen. Religionskrig med andra ord. Mig veterligt är kurder mer lagda åt kristendom. Det enda vettiga landet i regionen är Syrien. Syriens statsledning accepterar både kristna och normala demokratiska muslimer. Men för att starta nya partier i Syrien måste medborgare ha bott i landet i 10 år. En ganska förnuftig gränsdragning. Har en person bott i Syrien i 10 år , så lät denna person trivas i landet . Syftet med denna reglering är att minimera utländska intressen . En slags nationellt självbestämmande.

  Gilla

 • sth

  Om Syrien angriper turkiskt territorium så är Natoländer skyldiga att bistå Turkiet. Däremot om trupper ur Syrien slänger turkiska trupper ut ur syriskt territorium så är det inte en fråga för Nato.

  Gilla

 • Andreas

  Självklart ska inte Sverige vara med i NATO.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Nej, inte NATO !

  Gilla

 • Göran

  Sverige behärskar långt ifrån sitt egna territorium utan har lämnat över det åt bidragsförsörjda importkriminella oftast Islamister!
  Ofta med en mycket tydlig ambition att med våld och hot dominera Sverige. Oftast med en omfattande verksamhet att via biidragsfusk finansiera massmord på civila med ”fel” Västerländska rastillhörighet, religion eller partibok!
  NATO är inte intresserade av att få en korrupt skurkstat!
  Inte heller är de intresserade av ett odugligt kontoristförsvar!
  Med imbecilla kontoristgeneraler som likt papegojor plockas fram för att säga något sjukt galet!
  Det enda Försvar som när det krävs inte agerar ”Främlingsfientligt” är ett försvar av Landsförrädare!
  Tänk att inte ÖB förstår det?
  Han säger bara vad de lågintelligenta korrupta makthavarna säger åt honom!
  Annars blir han avskedad!

  Gilla

 • björn

  Vem vill ha Sverige?
  Löjlig tanke att Ryssland skulle ockupera Sverige, lol.

  Gilla

 • Thor

  När Nato bildades var Turkiet ett helt annat land med en stark skiljelinje mellan stat och religion. Ataturk drev på sekulariseringen därför att han insåg hur efterblivet landet blivit pga islam. Idag med en islamfanatker som Erdogan vid rodret är det nog få utvecklade länder som skulle vilja gå i försvarsallians med Turkiet.

  Gilla

 • Tore

  Al-Qaida och is, benämndes i Svensk skit media som demokrati kämpar, oppositionen, Frihetskämpar.

  Gilla

 • Anna

  Nej tack, i Svenskar och Sverige ska gå ut från allt skit som vi har gett oss in i som Nato och Eu m.m.m.m som de förb… styrande har tvingat oss till.
  Folkomröstning, folkröstning, det är tydligen odemokratiskt enligt styrande.
  Jag vill se ett fritt Sverige, demokratiskt på riktigt för mina barn, dina barnbarn

  Gilla

  • Kurt

   Dream on, Ensam ha Sverige ingenting att komma med. Sverige kan inte ens hålla ordning på ockupationsstyrka som ha invaderad Sverige för närvarande

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: