Mordet på fyra poliser i Paris troligen terrordåd

TERRORISM. Den man, Michael Harpon, som i torsdags dödade fyra personer på polishögkvarteret i Paris följde en radikal, extrem tolkning av islam. Det uppger åklagaren. Inför dådet skickade han 33 sms med religiöst innehåll till sin fru, vittnen har även hört Harpon ropa Allahu Akbar. 

Mannen har konverterat till islam, enligt medieuppgifter för 18 månader medan grannar påstår att han de senaste tio åren besökt Fauconnière-moskén i Gonesse i runt tio år men att de senast åren antagit en mer ortodox livsstil. Han ska också ha varit i kontakt med en extrem salafistisk rörelse, enligt åklagaren. Målet har tagits över av franska terroråklagare.

 • Ett av offren uppges ha fått halsen avskuren, enligt La Parisien.
 • Harpon skickade innan dådet ett av många SMS till sin fru med texten ”Endast Gud kommer döma dig.”
 • Harpon försvarade den blodiga terrorattacken mot tidningen Charlie Hebdo 2015, hade bytt ut sina kläder till traditionellt religiösa sådana och slutat ha kontakt med kvinnor, rapporterar Euronews.
 • Harpons arbete var säkerhetsklassat och han kontrollerades regelbundet.

TIDIGARE 2019-10-04. Konverterad muslim bakom polismorden i Paris

BROTTSLIGHET. Tre poliser och en administratör på polisens högkvarter i Paris dödades igår av en knivbeväpnad civilanställd kollega. En femte person skadades allvarligt och vårdas på sjukhus. De döda är tre män och en kvinna. Den svårt skadade är en kvinna. Gärningsmannen sköts också ihjäl.

 

Michael Harpon

Den 45-årige gärningsmannen, Michael Harpon, född på den franska ön Martinique i huvudstaden Fort-de-France, hade lyckats ta med sig en keramisk kniv genom säkerhetskontrollerna och med den stack han ner fyra av sina kollegor på olika platser i byggnaden, innan han själv sköts ihjäl.

Enligt franska medieuppgifter är det troligast att det rör sig om en intern konflikt på arbetsplatsen. I nuläget utreds dådet som mord och mordförsök.

-Pettersson ser att Harpon, som var döv, hade arbetat år polisen som IT-tekniker sedan år 2003 och att det inte varit några problem.  Det som är skumt är att Michael Harpon konverterande till islam för 18 månader sedan.

Michael Harpon hade varit gift sedan 2014 och konverterade till sin frus religion islam 2018 innan de fick sitt första barn tillsammans. Hans fru, Iham, har förhörts.

Vi får se om det var en arbetsplatskonflikt eller ett terrordåd. Jag har alltid undrat om de tokiga blir muslimer eller om islam gör folk tokiga. Något är det.

TIDIGARE 2019-10-03. Fyra poliser dödade i knivattack på polisens högkvarter i Paris

BROTTSLIGHET. Fyra poliser plus gärningsmannen har dödats efter att en man gått till attack med en kniv på polisens högkvarter i Paris i Frankrike, enligt uppgifter till AFP. Gärningsmannen uppges vara en polisanställd som ska skjutits till döds efter attacken.

Enligt Le Figaro har även en femte person skadats i attacken. En tunnelbanestation i närheten har stängts av säkerhetsskäl.

Gärningsmannen verkar vara en man i 45-års åldern född i Fort-de-France och civilanställd. Han sköts till döds av polisen.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

2 thoughts on “Mordet på fyra poliser i Paris troligen terrordåd

 1. ”Följde en radikal, extrem tolkning av islam”

  => Han gjorde det som ”lagboken”, koranen
  föreskriver.
  M.a.o. han var trogen sin ”lag”.

  Jag strävar efter att vara trogen Sveriges Lag.
  => Jag är alltså ”radikal och extrem”.

  Varför accepterar vi detta hyckleri från islam?

  Skriv om/revidera koranen så kan islam kanske
  bli acceptabelt för den moderna världen!

Kommentera