Fiasko för Löfven


INRIKES. Arbetslösheten sjunker – inom EU. Nya siffror från EU:s statistiskbyrå Eurostat visar att arbetslösheten inom unionen landade på 6,2 procent i genomsnitt i augusti. Sverige sticker ut som ett av bara tre länder där arbetslösheten tvärtom ökar.

Inte nog med det. Sverige har nu parkerat sig på plats 24 av 28 i EU:s arbetslöshetsliga. Vi befinner oss alltså i den absoluta botten tillsammans med länder som Frankrike, Italien, Spanien och Grekland.

Så ser läget ut med tre månader kvar av 2019. År 2020 skulle ju Sverige vara bäst i hela EU, ni minns, med Europas lägsta arbetslöshet. Sicket fiasko.

-Pettersson säger att det är ett fiasko för regeringen Löfven och det gäller inte bara arbetslösheten utan brottslighet, sjukvården, skolan, ja kort sagt alla områden i samhället och orsaken är densamma överallt. För stor asylinvandring.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


16 responses to “Fiasko för Löfven

 • Kattsand

  När en sosse lovar något kan vi räkna med att det blir tvärtom; sossarna lovade ju ”EU:s lägsta arbetslöshet” så vi kan räkna med det blir EU:s högsta arbetslöshet, fast vi har inte hunnit till 28:e plats riktigt ännu, men det kommer väl….

  Gilla

 • ruben

  Jag förstår Ylva Johanssons lättnad att komma till EU befriad från arbetsmarknads-eländet i sista minuten innan alla problem blir uppdagade.
  Enda lösningarna är relevanta utvisningar och återvandring.

  Gilla

 • Kent

  Att vi har Europas mest svagbegåvade och sinnessvaga politiker är bortom allt tvivel.

  Gilla

 • Peter Kostin

  Det heter inte arbetslösa, utan numera ska de kallas för arbetskraftsöverskott, enligt Socialdemokraternas nysvenska terminologi

  Gilla

 • Maja

  Det är så man önskar att motioner som skall behandlas av Riksdagen skall vara ställda av oss medborgare. Sällan talar de om det som är viktigast för oss.
  Om vi kunde göra våra röster hörda skulle situationen i landet vara helt annan.

  Gilla

 • Erling

  Det måste vara något gravt systemfel med det politiska systemet. Jag förstår mig inte på det.

  Politiker tar ju ALDRIG ansvar. Snabbt svamlar de bort misslyckande, skyller på allt och alla för att sen gå vidare till nya utfästelser. Som även de visar sig vara luftslott och mönstret upprepas!

  Vilken annan yrkeskategori kan tillåtas agera så? Att det bara får fortsätta!

  År ut, år in, decennium efter decennium.

  Att makt korrumperar är ovedersägligt. Korruption tar sig många uttryck.
  Ju längre tid vid makten, desto mer korruption!

  I vårt land uppenbaras dagligen vilket parti som är svenska mästare i grenen.
  Trots att det som kommer till ytan bara är översta spetsen på en ofantlig kedja av isberg!

  Gilla

 • Argus

  Senast jag läste statistiken hade Sverige högst sysselsättningsgrad bland EU-länderna, bland infödda. Samtidigt har Afrika och Asien låg sysselsättningsgrad i Sverige.

  Med andra ord, svenskar jobbar i sitt anletes svett för att försörja ofränder och det, mina vänner, är mycket, mycket värre än arbetslöshetssiffror.

  Och sedan en uppmaning till alla som pratar om ”82:an”. Sluta med det! Det är varken produktivt eller ens sant. Till att börja med är ju andelen som stödjer sjuenigheten under tre fjärdedelar. Sedan torde de flesta här ha tillhört ”98:an” eller vad det nu var innan vi fick upp ögonen. Det vill till en anledning till att ifrågasätta en världsbild som hela tiden upprätthålls av dem som inte vill oss väl. Vi lever alla i en variant av Truman Show orkestrerad av massmedia och Hollywood. Alla har inte pickat hål på ballongen men det kommer, det kommer för de flesta.

  Gilla

  • Peter Sjöström

   Goda ord Argus . Vasst och koncist . Det vi får oss serverat är orkestrerat . Folk orkar inte läsa mer än korta fraser . De blir lättare då att styra . Media och politikers styrs från högre ‘ ort ‘ är vad jag tror om man läser mellan raderna . Det är de som äger bankerna i New York o London . Alla dessa styr oss och politikerna . Bilderberg , CFR , Trilaterala , mm . Mvh Sjöström

   Gilla

 • Nicklas

  Det blir så när vi har så sjuka mängder analfabeter i detta land. De ”högutbildade” var tydligen inte så utbildade.

  Gilla

 • Tore

  Har han gjort annat än fiasko?

  Gilla

 • ossie

  Den mannen är ett enda stort fiasko

  Gilla

 • Nisse

  Jättebra tycker 82%, det är väl skönt att slippa arbeta för brödfödan.

  Gilla

 • Kungen

  Hela regeringen är ett enda stort FIASKO. DE MÅSTE BYTAS UT SNARAST

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Den ”svenska modellen” sticker ut.

  Lägst arbetslöshet i EU 2020, lovade socialdemokraterna . Nu gäller det att ”raketspurta”.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: