DN-journalist jämför omskärelse med vatten på huvudet

INRIKES. Centerpartiet beslutade igår på sin partistämma beslutat att partiet ska verka för att omskärelse av pojkar som inte sker av medicinska skäl ska förbjudas i Sverige.

Frågan väckte stor debatt under stämman. Bland annat varnade partiledningen för att ett förbud kommer att uppfattas som att C vill förbjuda judendomen och islam.

– Omskärelse är grunden för två världsreligioner. Ett förbud kommer att tolkas som att vi går emot dessa folkgrupper som redan har det svårt och att vi är emot judendom och islam, sa partiets vice ordförande Anders W Jonsson.

När det blev omröstning avslog stämman förslaget att göra omskärelse av pojkar helt olagligt. I stället valdes linjen om att omskärelse av pojkar som inte sker av medicinska skäl ska förbjudas.

-Pettersson noterar att Per Svensson förklarar varför DN är en sådan tidning som den är. Per Svensson är politiskt redaktör på Dagens Nyheter och jämför alltså lite vatten på huvudet med könsstympning.

Inom judendom ska omskärelsen ske inom 8 dagar från födseln, med det finns judar som inte praktiserar omskärelse.

Inom islam föreskrivs inte omskärelse (khitan) i Koranen men nämns flera gånger i haditherna. Det finns ingen föreskriven tidpunkt för genomförandet. Bland muslimska lärda går uppfattningarna isär om huruvida khitan är obligatoriskt eller bara en stark rekommendation.

Manlig könsstympning är oåterkallelig och den borde vänta tills mannen är myndig och kan ta beslutet själv. Lite vatten på huvudet är inget som hindrar någon att gå ur kyrkan. Sedan finns det säkert medicinska nackdelar och fördelar plus skaderisk.

De troende borde fundera på om gud skapade mannen så att han måste göras om?

Kul att det finns en sak som judar och muslimer inte är osams om!

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

13 thoughts on “DN-journalist jämför omskärelse med vatten på huvudet

  1. Hon som först kom med förslaget till Centern är f.d. Folkpartist/Liberal. Kollade igenom hennes vänner på Facebook. Ingen av hennes vänner kommer att drabbas av hennes förslag….just saying.

  2. Här är en tabell från Finland som visar födelsetalen för familjer med olika språkgrupper och länder. Barnen tar slut i Finland och ingen vet vad det beror på.
    Jag kan svara utan att skämmas att det beror på den oroliga tiden med flyktingströmmar. När länder inte satsar på sina egna blir resultatet det att natvivteten minskar, hur skall unga människor våga skaffa barn när framtiden är så osäker.
    I Finland svarar sudaniska familjen med tre barn att det räcker. dem kan vi ta hand om. Flera barn skulle kräva för mycket tid säger Mustafa Fahmi .Båda föräldrar arbetar inom forskning.

    https://infogram.io/p/b0db9720119a70a7fe95e09fb0c0bf86.png

  3. Och var går gränsen för icke medicinska skäl och vem ska avgöra det ?
    Naturligtvis bara ett slag i luften låter och ser bra ut på pappret men kommer som så mycket annat i dagens idiot-Sverige inte att fungera.
    Vilken läkare vågar gå emot religioner och påstå att det inte föreligger medicinska skäl ?
    Ingen.

  4. bättre att kalla det för köns kosmetisk kirurgi pga av att föräldrar inte är nöjda med hur sitt barn kön ser ut så blir det inga religiösa diskussioner.

    Då blir folk jäkligt upprörda.

    själv har jag aldrig ens tänk på hur mina barns kön ser ut eller om jag vill kosmetiskt förändra mina barns kön alls. Jag tycker det är onaturligt att föräldrar är fixerade vid sina barns kön och dess utseende

  5. Per Svensson är inte värd att kommenteras för han är så dum/sjuk i huvudet att klockorna stannar och det har han visat år efter år.

    Så jag konstaterar att detta inlägget inte ska ses som en kommentar…:-)

  6. Jag förstår inte hur omskärelse kan vara tillåtet. Läkare är förbjudna att skada enligt Hippokrates ed och andra får överhuvudtaget inte karva i små barn. Tycker förövrigt att all religiös slakt och dess produkter gott kan förbjudas.

  7. Vilken hjärntvättat pajas han är Per Svensson, liksom övriga vänsterblivna skall han till varje pris försvara mussarnas tokigheter, oavsett vad det gäller.

    //Gunnar

  8. Den Barnkonvention som vänstern alltid annars lyfter fram för att rättfärdiga allt från sockriga frukostflingor till valfri läggdags – och som man upphöjt till lag – stadgar klart och tydligt att all religiös indoktrinering av ”barn” är förbjudet; att vanställa ett barns könsorgan medelst skalpell torde gott och väl ligga inom såväl det existerande begreppet ”misshandel” som inom ”religiös påverkan”.

  9. Haha det tycker jag var kul. Det visar att Gud har brister, han kunde inte göra människan riktigt rätt, utan människan själv måste modifiera det sista med könsorganen. Det borde vara det yttersta beviset på att religioner bara är sagor.

  10. Varför diskuterar man inte återvandring på partistäman, man kommer aldrig få till ett förbud mot omskärelse.
    Det har aldrig hänt i ett muslimskt land tidigare, och lär knappast hända i det muslimska Sverige.

Kommentera