Alla dessa tysta *Uppdaterat

SVT:s Aktuellt visade igår ett reportage från muslimska Qatar och staden Doha där friidrotts-vm drar igång på fredag.

Yttrandefriheten är starkt begränsad, utländska arbetare jobbar under slavlika förhållanden, diskriminering mot kvinnor, politiska partier är inte tillåtna, homosexualitet är förbjudet. Välkommen till landet som den svenska hbtq-rörelsen, demokrater och alla feminister hatar….not!

Svenska friidrottsförbundet vill egentligen inte att tävlingen går i detta muslimska land på den arabiska halvön och en av SVT:s kvinnliga reportrar är märkbart irriterad på det faktum att samtliga kvinnor (förutom de tävlande) tvingas klä sig efter en klädkod i sann muslimska tradition. Ingen hud får visas, trots att temperaturen just nu uppgår till 34-38°.

Amnesty protesterar. Svenska och internationella friidrottsförbundet protesterar. Fast de som borde skrika högst är tysta, ack så tysta. Inga protester från Sveriges feministiska regering. Inga protester från den svenska vänstern. Inga protester från hbqt-rörelsen.

Kajsa Bergqvist, en av Sveriges genom tiderna bästa idrottskvinnor och homosexuell, är idag en mycket bra sportkommentator på SVT. Vore det inte intressant att höra henne kommentera Qatars syn på homosexuella och kvinnor? 2018 gick hon till hårt angrepp på jargongen i svenska omklädningsrum, så visst borde hon ha ett och annat att säga om det muslimska landet Qatar?

Annat var det 2013 när både Emma Green och Moa Hjelmer manifesterade sitt avstånd till anti-gay lagarna i Ryssland, genom att måla naglarna i regnbågsfärgerna. Förvisso är ingen av dem med i Doha, men Sverige skickar ett antal kvinnliga deltagare, så fram med nagellacket nu tjejer.

Fast allra mest saknar jag Kjell Bergqvist, Özz Nujen, Björn Ranelid och 197 andra “kändisar” som i valrörelsen 2018 manifesterade mot SD under parollen “Vår frihet hotas av SD”. Är det inte märkligt tyst från kändiseliten när det gäller förhållandena i muslimska länder som nu aktuella Qatar?

Vill ni se inslaget i Aktuellt börjar det 24:15 in i sändningen.

Uppdaterat 2019-09-28

Jag nämnde Kajsa Bergqvist i inlägget och hennes syn på klädkoderna och förbudet mot homosexualitet i Qatar. Som av en händelse kom uttalandet igår.

“Det är en olustkänsla att befinna sig i ett land där man inte är accepterad”, säger hon om Qatars syn på homosexuella. “Det hade varit häftigt om någon tog ställning, men det är inget jag förväntar mig”, fortsätter hon i intervjun med SVT. Det är väl just det Kajsa. Hbtq-rörelsen nekar bestämt till ett öppet avståndstagande mot muslimska länder där homosexualitet bestraffas, i vissa länder t.o.m. med döden.

Det paradoxala är att Kajsa Bergqvist, som själv är homosexuell, tävlade i många länder där homosexualitet är förbjudet. Inte ett ord, varken från henne eller andra aktiva. Förövrigt behöver varken Kajsa eller någon annan resa till Qatar eller något annat muslimskt land för att finna en stark avsky mot hbqt. Den avskyn finns i varje svenskt bostadsområde där gruppen muslimer dominerar. 

Som sagt Kajsa:

“Det hade varit häftigt om någon tog ställning, men det är inget jag förväntar mig”

SVT

Nedan en karta över länder och deras syn på homosexualitet.

17 thoughts on “Alla dessa tysta *Uppdaterat

 1. Feminism är den vita kvinnans förberedelse för det islamska övertagandet.
  Varför skulle dom annars krypa för kvinnohatare män?

 2. Om det vore lite stake i Så borde de ha bojkottat denna tävling.
  Så länge de är där och tävla bör de hålla käft, ingen ha tvingad dem att tävla där.

 3. Har aldrig varit i ett muslimskt land, och kommer aldrig att resa till ett muslimskt land. Det är mitt sätt att markera och jag önskar att alla som tror på jämlikhet gjorde detsamma. Tänk vad skönt om vi slapp alla muslimer i Sverige också.

  • Du bor redan i ett muslimskt land.
   I stora delar av förorterna gäller sharia.
   Muslimerna sitter t.o.m. i Riksdag och Regering och kommunerna.

 4. Vad säger och tycker den politisk korrekt tillsatta sportkommentatorn Cajsa Bergkvist om detta mån tro, har hon fortfarande sina naglar målade i regnbågens färger eller vågar hon kabske inte det och stå för vem hon är i Qatar ?
  Alltid bara ett förbannat HYCKLERI.

 5. Det är ett skämt att överhuvud taget ha tävlingen där. Måste väl ha kostat Qatar en hel del i mutor.

 6. Jag funderar på en sak. Kommer friidrottskvinnorna att utföra sport med något som liknar en burkini, eller får de använda sina vanliga dresser, de med de minimala bikinitrosorna? Det talas så ofta i tidningarna om nakenchock, troschock osv. Men om idrottskvinnorna kommer ut i sina minimala dress så undrar jag om det inte blir kåtchock på läktarna

 7. Så länge den egna plånboken inte gynnas brukar inte den sk kändiseliten bry sig nämnvärt.
  Vankas inte gratis resa till varmare länder med lönande gage för att gråta i rutan med svältande barn i famnen bryr sig inte värdegrunds entreprenörerna.

 8. När det ska manifesteras och protesteras mot diktatur och förtryck där den förkommer och existerar i högsta grad. Då är de så kallade “kändisarna” och “värdegrunds människorna”, som mest tysta.

  Vilket är ett bevis på att dessa fasadmänniskor saknar mycket av den värdighet. Som kan göra stor skillnad för så många människor runt om i världen.

 9. Det sedvanliga hyckleriet gäller som lag och religion i pk-Sverige.
  Samtidigt kan jag tycka man ska anpassa sig till ett annat lands seder om man är på besök. Hmm. I annat fall behöver man inte vara med alls. Bojkotta skiten bara!

Kommentera