Skåningarna ökar snabbt – 1,5 miljoner om tio år

MEDIA. Antalet skåningar tros öka med 124.000 personer fram till år 2028 – och landa på 1.485.621 invånare. Det rapporterar SVT Nyheter Skåne som hänvisar till Region Skånes senaste befolkningsprognos. I Malmö rör det sig om en ökning med 38 393 invånare, vilket innebär att det om tio år kommer att bo 377 706 personer i staden.

Här är några skåningar ute och går i Malmö 

Befolkningsökningen i Skåne är snabbare än i övriga landet och orsakerna är ökat barnafödande och stor inflyttning.

Det är under början av tioårsperioden som ökningen är som kraftigast, vilket beror på fortsatta effekter av flyktingvågen 2015. Antalet flyktingar väntas dock minska kraftigt under den senare delen av perioden.

-Pettersson tror tvärtom mot vad SVT påstår att skåningarna och framförallt Malmöborna minskar i en skrämmande takt…

Några bildder från Malmö

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

18 thoughts on “Skåningarna ökar snabbt – 1,5 miljoner om tio år

 1. Om 10 % ska föda 90 %, så räcker det inte ens med 100 % skattesats. Enl. dårarna måste man då importera ännu fler “berikare”. Och ekorr-hjulet bara rullar på…

 2. Dagliga mycket onda tankar bara fortsätter !
  Är 100% säker på att Danmark inte längre är intresserad av Skåne.

 3. Inga äkta skåningar, bara oäkta import !
  Hela Folkhemmet består inom kort av en icke kristen oäkta importerad majoritet.
  Undrar hur den äkta svensken kommer att reagera agera och känna sig i solklar minoritet, det blir tufft.
  Synd om våra barn barnbarn och barnbarnsbarn !!!!!
  Ett stort tack till alla landsförrädiska politiker och dess väljarkår som lagt grunden Sveriges totala förfall, måtte straffet bli fruktansvärt hårt för detta förräderi.

 4. Jag har ställt frågan ett antal gånger (utan att få svar):

  Hur många av dessa utlandsfödda personer BOR verkligen fysiskt i Skåne; finns det några regelbundna kontroller så att personer inte bara upprätthåller en identitet i Skåne (med dess ekonomiska bidragsförmåner) men faktiskt bor i ett annat land? Hur många av de utlandsfödda personerna kan antas vara dubletter?

  Som jag kan ser, växer inte antalet bäddplatser i bostäderna i Malmö i samma utsträckning som de borde, med tanke på det stora antal som skrivit sig sig som boende i Skåne. Törs man mistänka att antalet i Skåne icke-boende men skrivna uppgår till mellan 50 000 och 100 000 personer?

  Och ifall så är, hur många av de dubbla identiteterna är placeholders för andra ännu-icke-till-Sverige-komna släktingar, s. k. paxningar med färdiga uppehållstillstånd.

  Sådan bidrags- och migrationsbrottslighet måste bekämpas hårdare av såväl ekonomiska skär som för den allmänna rättsmedvetenheten.

 5. Framtiden är höljt i ett dunkel. Det kan förekomma panepedemier, naturkatastrof. stora politiska och sociologiska omvälvningar som underlättar migration och/ eller befolkningminskning resp ökning. Därför underlättar det att inte tänka på framtiden.

 6. Framtiden är höljt i ett dunkel. Det kan förekomma panepedemier, naturkatastrof. stora politiska och sociologiska omvälvningar som underlättar migration och/ eller befolkningminskning resp ökning.

Kommentera