Uppgång för SD – är landets näst största parti

INRIKES. Opinionsmätningarna avlöser varandra och det är tre år till nästa val så det är ingen idé tt ta dem för allvarligt. Sverigedemokraterna ökar i opinionen och är nu näst största parti, visar Novus väljarbarometer som gjorts på uppdrag av SVT Nyheter.

Mätningen visar en signifikant uppgång för SD med 2,3 procentenheter jämfört med månaden innan. Nu ligger partiets väljarstöd på 20,7 procent.

Bland män är Sverigedemokraterna nu största parti med 26,6 procent. Bland kvinnor är partiet tredje störst med stöd av 14,7 procent.

– Sverigedemokraterna hade det tufft ett tag från januariavtalet fram till sommaren, men när det blivit mer fokus på samhällsproblem och brottslighet har partiet fått en skjuts av att stå vid sidan, säger Torbjörn Sjöström, vd på Novus till SVT.

-Pettersson säger att det är ofattbart många som röstar på dem som ställt till det…

Mätningen visar även en uppgång för Moderaterna. Medan Socialdemokraterna och Centerpartiet backar, men de siffrorna är inte statistiskt säkerställda.

  • Moderaterna 20,4 (+1,9)
  • Liberalerna 3,5 (-0,2)
  • Centerpartiet 8,0 (-1,4)
  • Kristdemokraterna 6,8 (-0,4)
  • Socialdemokraterna 24,7 (-1,6)
  • Vänsterpartiet 9,2 (+0,2)
  • Miljöpartiet 4,9 (-0,7)
  • Sverigedemokraterna 20,7 (+2,3)
  • Annat 1,8 (-0,1)

Källa: SVT /Novus

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

19 thoughts on “Uppgång för SD – är landets näst största parti

  1. SD näst största parti, vad hjälper det ett helt förlorat Sverige i totalt fritt fall ?
    Rösterna på valdagen är de som gäller.

  2. Att SD ökar är en välkommen nyhet, att sossepartiet och miljönupparna inte minskar, mer är en gåta. Kan det finnas så många som ännu inte fattad läget. Tittar dom bara på Aftonbladet och SosseVänsterTrams, även benämnd SVT, eller är det dom som bara glott på bilder i skolan och inte läst texten.

  3. Jaså? Metoo, feminister verkar gilla våldtäkter, gruppvåldtäkter, så håll till godo, jag tycker iaf inte ett dugg synd om Er, stort grattis!!!

  4. Det krävs omfattande återvandring och totalstopp för utomeuropeisk invandring (förutom temporära tillstånd för ”expats” som företag kan söka), endast AfS driver den politiken.
    Innan AfS resp. AfS:s politik tar över finns ingen anledning till glädje/hopp.

    • Blir definitivt en röst på AFS även i valet 2022 precis som i valet 2018 och i senaste EU-valet!

  5. SD har varit det största parti redan vid valet 2018.
    Efter finjustering fick det hycklare-politiska-efterspelet dock visa världen att det minnsan demokrati som råder i mönsterlandet Sverige. Det är vad jag tror.

    • Kan man lita på dessa siffror som de redovisar i alla mätningar, eller är det bara ett trick för att vi ska tro att valresultaten stämmer ???

    • Tror varken på ”valresultat” eller ” undersökningar”.
      Det är bara sjukt att alla finner sig valfusket.

  6. Såg en opinionsundersökning nyligen där SD var det största partiet. Det sa dom inget om i pk-media. Det är väl så att som man frågar får man svar i sådana undersökningar. Det enda som räknas är valresultat och i nästa val blir domen mycket hård mot regeringspartierna. De är helt odugliga och måste bytas ut snarast

      • Man får anmäla sitt intresse i tid till den lokala valmyndigheten så att man får vara med vid rösträkningen. Då har man hyfsad koll på sin ”egna” vallokal och kan kolla av mot de siffror som senare presenteras i sluträkningen. Samt man får lite betalt för att hålla koll, även om timpenningen är dålig.

  7. Bra, för det indikerar att folk börjar vakna, med dåligt för SD är inte detsamma längre. De vill inte längre stoppa massinvandringen helt (vilket är absolut nödvändigt!) och har inget program för återvandring. Hoppas jag har fel, rätta mig isf!

    • Svensk, du kanske ska läsa SD:s politiska program. SD vill stoppa massinvandringen och har förslag på återvandring samt utvisning av dem som inte sköter sig.

      Däremot är det inget totalstopp eller tvångsutvisning av en massa människor, men de som föreslår sådana förslag har några röster kvar tills de får 50 procent.

      • Första stycket är bra. I ärlighetens namn har jag inte läst hela men jag vet att SD fortfarande vill ta emot kvotflyktingar och t o m öka antalet, dessutom talar de om ”öppen Svenskhet” och det finns det tyvärr inte utrymme för, om landet ska räddas med de oerhörda mängder samt med vissa religiösa åskådningar som redan finns i Landet, och som årligen väller in! Vi får hoppas att de kör med taktik då!? Att jag har fel? Men de driver heller inte så vitt jag vet frågan om att lämna EU, vilket jag tror är absolut nödvändigt för att rädda SVERIGE!

Kommentera