”Har avskaffat tiggeri och vill inte införa det igen”

TIGGERI. Kommunstyrelsens ordförande i Katrineholm, socialdemokraten Göran Dahlström, menar att den styrande majoriteten är ”fullständigt eniga” om att man inte vill ha tiggeri i kommunen.

– Vi har avskaffat tiggeriet i Sverige och vi vill inte införa det igen. Vi vill vara klara och tydliga i den frågan och påverka centralt, det här beslutet borde egentligen tas av riksdagen, säger Dahlström till Sveriges Radio.

Katrineholm styrs av Socialdemokraterna och Moderaterna, den 1 augusti trädde tiggerifördudet i centrala staden i kraft, nu vill man gå steget längre och utöka tiggeriförbudet till att även gälla ett köpcenter i den norra delen av staden.

-Pettersson säger att Göran Dahlström (S) verkar inte tillhöra syltryggarna. Redan 2013 var han förbannad på för stort flyktingmottagande och menade att invandringen var en tiggande bomb, han har också varit kritisk till att kommunerna tvinnas ta emot ensamkommande och har kritiserat socialdemokraterna centralt för deras migrationspolitik.

Om Göran Dahlström på bloggen…

Här kräver somalier allt åt alla i Katrineholm…

…så här såg det ut år 2011…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

4 thoughts on “”Har avskaffat tiggeri och vill inte införa det igen”

 1. Lyssnade på en podd om Distributive Justice av Fred Feldman. En fantastisk politisk filisof. Han har skrivit en bok om fördelningsrättvisa inom länder – samhällen.

  Dels så pratar han vad är landets ”värde” valuta? Innan vi ens har diskuterat och kommit överrens om en gemensam värdevaluta så kan vi inte prata om fördelnings och dess komplexitet. (tänk bort alla undantag nu exempelvis född blind etc nu pratar vi generellt)

  Om vi i sverige har som värdevaluta för medborgare i landet att skattefinansierad skola – sjukvård – polis – transfererings bidrag – följa samma lagar – ha röströsträtt ska vara lika för alla så har vi en gemensam värdevaluta. Då denna värdevalutan är skattefinansierad så krävs det att alla jobbar och betalar skatt annars är det ingen gemensam värdevaluta. Men en gemensam värdevalut får vi det vi behöver. Alla kanske inte får allt den önskar detta eller vill ha.

  Men om några tycker att värdevalutan i ett land är att vi alla ska få samma lön oavsätt jobb och utbildning och arbetad tid så kommer dessa alltid tycka det är ”orättvist” så länge vi alla inte har exakt lika mycket betalt.

  Sedan vem är värd vad i ett land? Är alla värda att få samma betyg? Är en pensionär värd att få en god pension efter ha betalat in skatt i hela sitt liv? Är en nyanländ värd att få exakt samma ”gratis” som en familj som jobbat ihop och sparat pengar till ett hus – bil – semesterstuga ?

  Alla vrålar orättvisa hela tiden. Men vad är gränsen för rättvist? Vart går den gränsen? Kan det finnas olika nivåer av rättvisa? Vilken är sveriges gemensammavärde valuta? Detta pratar vi aldrig om. Nu håller hela samhället på att gå under för alla vill ha allt fast ingen vill betala för det.

 2. Tiggeriet för med sig en massa problem för hela Sverige,kriminaliteten ökar och folket lever i rädsla för våra nya “hantverkare”. OBS Rånarna använder ofta hantverkarkläder för att förvilla folket.
  En gammal dam blev med fyra trappsteg som lyftes till taket . Hon gav “hantverkarna” 50 tusen för inköp av material. hade aldrig sett varken “hantverkarna” eller pengarna.
  Detta skedde på Lidingö för ,många år sedan.
  Numera talar vi inte om de” irländska asfalterare”, som gör i ordning din gård.Vart tog de vägen.

Kommentera