Regeringen i fullständig otakt


DISKRIMINERING. Folkviljan ska kanaliseras genom riksdagen för att sedan genomföras av regeringen. I Sverige verkar det vara tvärtom, det tjafsas i åratal om den grova våldsbrottsligheten som blir värre och värre. När det gäller diskrimineringslagen så vill regeringen se ännu hårdare straff än nu för arbetsgivare, enligt regeringens hemsida

Diskrimineringslagen är redan väldigt hård i Sverige och ger bland annat diskriminerade rätt till skadeståndsbelopp som ofta överstiger skadestånden  vid terrorbrott, våldtäkt, grov misshandel och mord.

Lagen innehåller dessutom en paragraf om omvänd bevisbörda som stadgar att det är företagaren som måste bevisa att diskriminering inte har förekommit.

”Regeringen vill se skarpare sanktioner mot arbetsgivare som inte följer lagstiftningen gällande diskriminering och trakasserier. Alla arbetsgivare och utbildningsanordnare har ett ansvar enligt diskrimineringslagen att arbeta förebyggande mot diskriminering, däribland trakasserier och sexuella trakasserier samt löneskillnader mellan könen. Men kännedomen om lagstiftningen är låg och regeringen ser skäl att se över verktygen i lagstiftningen gällande tillsynen.

– Det behöver bli tydligare konsekvenser för de arbetsgivare som inte tar diskriminering och trakasserier på allvar. Därför är det så viktigt att utredningen om skarpare sanktioner nu görs, säger jämställdhetsminister Åsa Lindhagen.

Regeringen vill se skarpare sanktioner mot arbetsgivare som inte följer lagstiftningen gällande diskriminering och trakasserier. Alla arbetsgivare och utbildningsanordnare har ett ansvar enligt diskrimineringslagen att arbeta förebyggande mot diskriminering, däribland trakasserier och sexuella trakasserier samt löneskillnader mellan könen. Men kännedomen om lagstiftningen är låg och regeringen ser skäl att se över verktygen i lagstiftningen gällande tillsynen.

– Det behöver bli tydligare konsekvenser för de arbetsgivare som inte tar diskriminering och trakasserier på allvar. Därför är det så viktigt att utredningen om skarpare sanktioner nu görs, säger jämställdhetsminister Åsa Lindhagen.

Utredningen om en effektiv och ändamålsenlig tillsyn över diskrimineringslagen ska lämna sitt slutbetänkande senast den 1 oktober 2020″.

-Pettersson konstaterar att de som blir diskriminerade och trakasserade är det svenska folket men dem struntar regeringen i…

Steget Efter

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 


11 responses to “Regeringen i fullständig otakt

 • Andreas

  Lite intressant med dig Sjunneson är att jag frågade dig om vad du vet om judarna tidigare. Responsen från dig var ett långt utlägg om muslimerna. Jag undrar om du överhuvudtaget vet vad du pratar om? Eller är politik bara att hålla på ett hockeylag för dig? Det spelar ingen roll vilka fakta som presenteras. Eller är du bara en kontrollerad opposition?

  Jag har presenterat en massa fakta om judarna tidigare dom du vägrat bemöta. Varför är det så?

  Gilla

 • Anders Nilsson

  Undrar hur regeringen tänkt att företag ska våga anställa nyanlända med denna lag?

  Gilla

 • Andreas

  Det är en agenda. Det är ett folkutbyte.

  Gilla

 • ruben

  Regeringen tycks ha övergett sitt lands befolkning? Vem ska se och hindra diskrimineringen mot svenskar om inte regeringen i grunden. Den del i befolkningen, som under sina långa arbetsliv bidragit till regeringspolitikernas löner och välstånd. Det innebär att först ska svenskars rättigheter och behov tillgodoses enligt samhällskontraktet ( att varje arbetande svensk avstått från flera tusen kronor varje månad under 30-50 år av sina arbetsliv i tron att det går till bra saker för samhället ). Att försörja utländska friska arbetsföra invandrare år efter år är stor skam och avgrunder från mänskliga rättigheter. Skärpning fort eller nyval tack!

  Gilla

 • Billy Boy

  Vi får se om jämställdhetsminister Åsa Lindhagen (MP) förmår att nå en uppgörelse med det nuvarande samarbetspartiet (C), som i opposition år 2016 kom med ett förslag om ingångslöner för ffa nyanlända. Facket Kommunal i LO reagerade mycket negativt.

  Citat

  Lönebråket mellan C och facket fortsätter

  Bråket om nyanländas löner mellan facket och C fortsätter.

  Nu anklagar en utredare på Kommunal Centerpartiet för att lansera den nya ”svenska apartheidmodellen”.

  – Jag är beredd att dra ett streck över de här barnsligheterna, säger Fredrick Federley C,) EU-parlamentariker, som vill sätta sig ner och diskutera på måndag. (Publicerat den 6:e feb 2016)

  Slut citat

  Se och lyssna på intervju med Fredrick Federley (C) på länken nedan:

  https://www.expressen.se/nyheter/lonebraket-mellan-c-och-facket-fortsatter/

  Fackets åsikt att (C) lanserade den nya ”svenska apartheidmodellen” (d v s en avskydd form av rasism i Sydafrika) riskerar att bli svårsmält för jämställdhetsminister Åsa Lindhagen (MP) som ingår i den humanitära stormaktsregeringen, som leds av den feministiska statsministern Stefan Löfven (S).

  Gilla

 • Maya

  Att inte få utrycka sin åsikt utan risk för repressalier i Sverige är diskriminerande.Att inte få tänderna lagade till samma pris som en nyanländ är diskriminerande.Att bostäder viks för nyanlända trots många år i bostadskön är diskriminerande.Att bli utslängd från ett servicehus som gammal för att det ska bli bostäder till nyanlända är diskriminerande.Listan kan bli väldigt lång om jag skulle fortsätta.Vilken lag ska vi Svenskar åberopa för dessa typer av diskriminering ??

  Gilla

  • Erling

   Intressant aspekt Maya. Men glidning från objekt till subjekt, alltså inte Vad utan Vem – tycks bli allt mer avgörande för etablissemanget.

   Det viktiga är VEM som gör eller inte gör, inte VAD. Så regeringen
   ser till att vissa blir diskriminerade medan andra i praktiken äger total straffrihet! På sin höjd en liten intervju hos farbror polisen, kanske
   med fika på köpet. Sen raka vägen tillbaka till de olagligheter som
   står på dagens agenda!

   Gilla

 • SVENSK

  Diskrimineringen av SVENSKAR tas inte ens upp vilket till en stor del beror på en Mycket Slugt uträknad plan med vinklad propaganda, reklam, TV-serier och filmer, som hela tiden förringar, förtalar och förnedrar Vita Svenskar särkilt den manliga delen som egentligen står för nästan all den välfärd och teknik vi nu har och som i sin tur nu utnyttjas som hjälpmedel mot den vite mannen av ondskans krafter.

  Gilla

 • Kungen

  Vi har INGEN regering. Bara en samling förvirrade stollar

  Gilla

  • grunehetgrot

   Hade 7-klövern lyssnat på SD för 10 år sedan så hade vi inte haft någon kriminalitet i detta land som fortfarande hade hetat Sverige och varit en suverän stat. Nu vete fan vad det heter och det är inte längre en självständig suverän stat utan lyder under Afrika.

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: