Expressen kör ett isbjörnsljug igen


Aftonbladet nöjer sig med det vanliga hyllandet av klimatprofeten Greta, men Expressen fyller på med ,att dra en rätt vildsint variant av isbjörnsljuget.

Man har denna gång översatt en artikel från en Engelsk tidning, Daily Mirror, naturligtvis utan att faktagranska påståendena.  En av världens ledande isbjörnsforskare,  Susan Crockford , Har skrivit en bok med titeln : ”The Polar Bear Catastrophe That Never Happened. Den bör införskaffas o läsas av Expressens klimatterie redaktion för undvikande av spridande av de rent lögnaktiga o felaktiga påståenden som artikeln är full av.

Då det är ont om rovdjur som attackerar, dödar och äter upp isbjörnar, så är det vanligaste sättet de dör på, ålderdomssvaghet, de orkar inte jaga, magrar,  svälter ihjäl!

En för mig ny variant på isbjörnsljuget bjuder dom också på: ”Om havsisen smälter två månader tidigare än i dag kan över hälften av alla gravida isbjörnshonor få missfall”. 

FjärranÖsternRedaktören säger som en äldre manlig släkting brukade säga: ”Om månen ramlar ned, så blir det en jävla smäll!”

Tittar man på det vackra diagram som Danska Polar Portal dagligen uppgraderar, så ser man att isen i Arktis börjar att smälta i slutet av April – början av Maj och sen börjar det att frysa på i början av september igen. De stackars isbjörnarna har ju överlevt betydligt varmare klimat än vad vi har nu för tiden.


10 responses to “Expressen kör ett isbjörnsljug igen

 • He Adamson

  Förr i tiden kunde åtminstone folk torka sig i röven med de här skitblaskorna, men idag duger de inte ens till det längre!

  Gilla

 • Stenbock

  Jo men de måste ju skriva om sådant som intresserar deras unga läsekrets.Inga normala människor kastar ut pengar på deras sago-häften.
  Som ni vet är de småglin,som inte hoppar för kolkraft…..Liknande för denna skitblaska….

  Gilla

 • Billy Boy

  Dr. Patrick Moore – Fastställer att isbjörnarna har ÖKAT i antal i Norra ishavet.

  1973 var antalet isbjörnar nere på c:a 6 000 p g a hänsynslös jakt från människor.

  2019 skriver Expressen att isbjörnarna ”tros vara färre än 22 000 i antal”.

  Länderna som gränsar mot norra ishavet (Kanada, Ryssland, Norge m fl) skrev 1973 på ett avtal att kraftigt minska jakten till ett minimum för att rädda isbjörnsstammen från utrotning.

  Efter att man reducerade den hänsynslösa jakten till ett minimum 1973 och åren därefter, så har stammen återhämtat sig och antalet isbjörnar har under tiden ökat i antal från c:a 6 000 till c:a 22 000 … eventuellt ända upp till c:a 25 000 enligt Dr. Patrick Moore. (Publicerades den 7 aug. 2019)

  Gilla

 • Anders Nilsson

  En av de bästa jag hört är: När Al Gore föddes fanns det 5.000 isbjörnar. Nu är det bara 20.000 kvar.

  Gilla

 • Tore

  Fekalie tidningen expressen har faktiskt medger att man övergett objektiv journalistik till förmån för oppunionsbildande fake news
  Så att en vänstertidning ljuger är helt normalt.

  Gilla

 • Ståfräs

  Tips till skittidning på en löpsedel;Om solen slocknar blir det väldigt kallt

  Gillad av 1 person

 • ossie

  Den skitblaskan är ju en enda stor bluff.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: