Visa inte för mycket hud i Doha


IDROTT OCH ISLAM. Om en vecka, fredagen den 27 september börjar friidrotts-VM i Doha, Qatar, det håller på till den 6 oktober. Tävlingarna hålls på Khalifa Stadion och det kommer att bli varmt, 28-30 på kvällar och 36-40 grader på dagarna.

Världsmästerskapet avgörs alltså i Doha, Qatar, och det är ett muslimskt land, och där finns speciella riktlinjer kring hur man ska klä sig. En tumregel är att man bör täcka både axlar och knän på allmän plats – och kvinnor uppmanas vara extra försiktiga med att visa hud.

Swedish Association in Qatar skriver: ”Män och kvinnor bär normala västerländska kläder på samma vis som man gör hemma i Sverige. Kvinnor skall dock vara lite försiktiga och undvika för avslöjande kläder såsom till exempel korta kjolar, korta shorts, tighta kläder eller tunna transparenta kläder.”

-Pettersson säger att det borde inte vara något större problem, de flesta vill nog skydda sig mot solen. Den svenska höjdhopparen Erika Kinsey berättar att hon har fått en del information om klädkoden. Och hon accepterar den.

– När man är en gäst i ett annat land så respekterar man deras klädkod. Men man märker inte av det så mycket. Jag var i Doha på Diamond League i början av året och där tänkte man inte på det så mycket. Man är ju ändå mest på hotellet eller på arenan. – Man får försöka acceptera deras klädregler.

-Pettersson säger inget men tänker på en del av dem som kommer till Sverige och önskar de tävlande lycka till och hoppas det inte blir krig. Fördelen med Doha är att man slipper flyktingar…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


11 responses to “Visa inte för mycket hud i Doha

 • Hajo

  När Européer åker till Arabland måste dom respektera klädkoder….
  När Araber kommer till Sverige så går dom runt som påskkärringar eller sopsäckar.. precis som i hemlandet..
  En har tillochmed som endaste mål att i sitta i tv-rutan med islamist uniform…

  Gilla

 • Peter Kostin

  Tänkte på en sak. De arabiska männen har en sned syn på kvinnor i allmänhet och sex i synnerhet. Koranen säger att kvinnor ska täcka sig så att män inte ser deras kroppsformer. Å då kom en tanke. Friidrottsdamernas kläder blir mindre och mindre för varje år. Ibland ser det ut som atleterna har string. Hur kommer det då att gå för den arabiska manliga publiken? Kommer dom att då av kåtchock eller? Tänk att sitta där och se en snygg kvinna med en välformad bakdel som inte är täckt av ett skynke. Ajajaj

  Gilla

 • Per von Scheele

  September 27!

  Sent from my iPhone

  >

  Gilla

 • Tony

  Litar inte för fem öre på Stroppen Makron, han är globallisternas
  förlängda arm i Europa och vill bara gå dessa tillmötes!

  Gilla

 • Cirkusen fortsätter.

  Doha som är muslimskt, vill inte ha muslimer !
  Samma som Löfven, som inte vill ha svenskar i Sverige !

  Sjukt – Sjukare – Sverige

  Gilla

 • blabaris

  Mitt råd -gå inte ut alls. Tänk på tösabitarna i Marocko

  Gilla

 • Stenbock

  Hur de kan förlägga VM till detta ultrakonservativa medeltidsland,kan jag förklara !!
  Som i allt annat är det korruption från de utvalda i Fifa, o. bl.a. de som sitter i motsvarande för friidrott !! Hur många oljemiljoner tror ni inte har hamnat i fickorna hos dessa utvalda gamar ?
  Ekelhaft att placera ett sådant arrangemang i Arabvärlden,med deras lagar o. regler….Glöm inte att deras bästa vänner andra sidan Viken i Iran,dödar kvinnor som vill titta på fotboll !
  Om ni tittar på TV från detta jippo,lägg märke till hur få kvinnor som tillåtes besöka Stadion. De där är får i regel sitta på avskilda små läktare lite undanskymda…Titta o. begrunda.

  Gilla

 • Thomas

  Det är synd om de lokala kvinnorna som måste gå runt I tjocka helsvarta kläder med ett litet hål för ögonen.

  Men hur kan vi ha vm I ett land där idrottsanläggnimgarna har byggts av slavar. Qatars så kallade sponsorlagar ger chefen rättighet att ändra din lön, inget ovanligt, och förbjuda dig att lämna landet.

  Gilla

 • Thomas Malmros

  Ingen som fattar att sprängningar o skjutningar spridda i landet gynnar främmande makt som vill söndra Sverige som nation ?
  Genom att sprida dom över landet ökar rädslan och minskar statens möjlighet att hantera det.
  Gängkriminalitet- eller hur
  Vakna

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: