Sarah Thomas simmade fyra gånger non-stop över engelska kanalen

GOTT OCH BLANDAT. Det finns människor och människor, den första kategorin tillhör Pettersson som blir trött och får ont i kroppen när jag tittar på en spade. Den andra kategorin brukar kallas övermänniskor som amerikanskan Sarah Thomas, 37, som blev den första personen som simmar över engelska kanalen fyra gånger utan stopp. 37-åringen, som återhämtar sig från cancer, anlände till Dover tidigt i morse efter mer än 54 timmar i vattnet.

Thomas drevs tillbaka av stark tidvatten på det sista benet men avslutades ungefär 06:30. Innan detta hade bara fyra simmare klarat kanalen tre gånger non-stopp. Sarah blev den förste att klara en fjärde etapp.

Sarah Thomas firades med champagne och choklad. Hennes anmärkningsvärda prestation kommer bara ett år efter att hon hade behandlats för bröstcancer. Hon ägnade sin simtur till ”alla de överlevande där ute”.

Thomas simmade sitt första ”lopp” över öppet vatten år 2007 och har tidigare simmat över kanalen 2012 och 2016.

The Sun

-Pettersson säger att kanalen är 31 km som smalast men tidvatten, strömmar och vindar gör resan betydligt längre…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

4 thoughts on “Sarah Thomas simmade fyra gånger non-stop över engelska kanalen

  1. Det blev extra långt rekord, då aldrig tidigare har det varit sådant hög vattennivå enl. Greta
    Sarah – Grattis till en utmärkt insats

  2. Hon passade på innan brexit vilket var smart. Hade varit jobbigt att stämpla passet 8 gånger och som amerikanska är hon väl tvungen att ansöka om inresevisum varje gång.

Kommentera