Kraftig ökning av migrantströmmarna till Europa


INVANDRING. Tusentals flyktingar och migranter landar återigen på kusterna i Grekland. Den grekiska regeringen kommer att skicka dem tillbaka till Turkiet, medan Italiens nya regering nu överväger att ta emot och skicka migranterna vidare till andra EU-länder. 

Knappt 3 % av dem som kommer över Medelhavet är flyktingar enligt FN. Resten är ekonomiska migranter.

Förra årets minskning av antalet migranter och flyktingar på väg till Europa, är över.

Enbart i augusti, enligt kom enligt FN:s flyktingkommissionär, 8000 migranter och flyktingar från Syrien, Afghanistan, Pakistan och flera afrikanska länder till Grekland, vilket är det högsta på tre år, och den nya grekiska regeringschefen Kyriakos Mitsotakis tillkännager ett lagstiftningspaket som syftar till att effektivisera behandlingen av asylansökningar och särskilt att göra det lättare att utvisa avvisade asylsökande.

Mitsotakis anklagar Turkiet för att inte ha uppfyll avtalet med EU från 2016, som ålägger Turkiet att hindra flyktingar och migranter i Turkiet från att lägga ut från turkiska stränder och hamnar för att nå Grekland.

Turkiets president Recep Erdogan hotar i sin tur att säga upp avtalet om EU inte stöder ett turkiskt krav på att upprätta en så kallad säkerhetszon i norra Syrien dit migranterna kan skickas.

3,6 miljoner syriska flyktingar finns i Turkiet, där stora delar av befolkningen är emot deras närvaro i en situation där den ekonomiska krisen i Turkiet växer.

Även i Medelhavet växer antalet gummibåtar och så kallade skokartonger (plimsolls) med migranter. Här noterar de spanska och italienska myndigheterna en ökning av antalet räddade migranter och migranter som av egen makt klarat övergången från Turkiet och Nordafrika till Europa.

Läs vidare på danska Politiken…

-Pettersson säger att lösningen är inte att fördela 100.000 eller 200.000 migranter mellan EU:s länder utan att sätta stopp för all illegal och oönskad invandring. Släpper vi in fler så går ryktet och många miljoner araber och afrikaner drömmer om Europa. För Sveriges del borde vi stänga gränsen helt, starta återvandring i stor skala och för att uppmuntra den dra in bidrag för dem som inte kan eller vill bidra.

Varför flyr inte araber och afrikaner till de rika länderna i arabvärlden och Afrika? 

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


33 responses to “Kraftig ökning av migrantströmmarna till Europa

 • Maja

  Jag blir förtvivlad när jag ser bilden ovan!

  Gilla

 • Maja

  Varför kommer syrier med flera från Menaländer alltid till Norden? Det har de gjort i tio tusen år och frågan är varför de kommer hit och vill förstöra och döda?
  Vad har vi gjort för ont för att förtjäna detta?

  Gilla

 • Ranken

  Ännu mer av det vedervärdiga packet att vänta förstår jag!
  Fy fan alltså!

  Gilla

 • Olof.p

  På 1980-talet varnade man för att flyktingströmmarna skulle bli 2000-talets svåraste fråga. Som den enkla människa jag är tänkte jag bara att det är väl bara att inte släppa in dom i landet. Det ska tilläggas att jag har väldigt många högskolepoäng, och det verkar vara det som skiljer mig från politikerna som inte kan komma på så kreativa lösningar på flyktingproblemet som jag.

  Gilla

 • Olof.p

  Stuva in så många flyktingar det går i regeringskansliet, men sedan får det vara nog.

  Gilla

 • kenta

  Det är bara KÄBBEL, det är bara KÄBBEL, det är bara KÄBBEL

  Dom måste bort nu!!

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Ja, det är inte lätt att vara icke mångkulturälskare i dagens Västeuropa, håller aldrig i längden det fick inte minst Salvini och hans Lega befara !
  Ingenting kan och kommer att kunna stoppa en total Islamisering av Västeuropa och Norden, proppen har gått ur, det hjälper inte att SD får höga siffror i opinionsmätningar just nu eller framgångar för AFD i Tyskland.
  De liberala och extrema vänsterkrafterna är tyvärr starkare.

  Gilla

 • Tony

  Ja och dum Sverige öppnar väl alla portar så att vi kan svälja
  merparten.

  Gilla

 • Stenbock

  Just nu meddelas att en ny brand utbrutit vid Hässleholm station !
  För någon vecka sedan blev ju detta sabotage framgångsrikt. All tågtrafik låg stilla flera dagar. Denna plats är ju väl vald,eftersom den utgör en knutpunkt för all tågtrafik,mellan södra Abzurdien o. Stockholm !
  Och tydligen reagerar ingen….

  Gilla

 • Jepp

  Att vi är beroende av diktatorn Erdogan istället för att själva sköta vår gränsbevakning visar på hur odugligt EU är när det verkligen gäller.

  Gilla

 • Loppan

  Salvini gapade över mycket och miste hela stycket och så öppnades flyktingkranen från Italien igen. Alla rättrogna jublar medan mängder med Afrikaner nu återigen kommer att drunkna. Hur kommer den här tiden beskrivas i historieböckerna undrar jag.

  Gilla

 • Treb

  Varifrån kommer alla brilljanta ide’er??
  Skulle inte det yttre gränserna till EU vara stängda/bevakade???
  Ska man flytta hela j.vla MENA till Europa så lär man fatta,att det går åt hälleflundra.
  Politrukerna är fullt medvetna om detta men brassar på för fullt…
  Varför???
  Är de f.nskapet Coudenhov- Kalergis(1922) galna ide,till syvende och sist??
  Inte mkt annat att välja på numer.
  Eller?

  Gilla

 • Tore

  Vilken tur då att vi är en humanitär och Feministisk stormakt med en enorm handli gskraft när det kommer till att ta emot arbetsodugliga analfabeter och terrorister.

  Gilla

 • age

  Enligt kontraktet, som våra LANDSFÖRRÄDARE, socialdemokraterna,
  skrev med muslimerna 1999, ska ju Sverige ta emot så många muslimer
  som möjligt.

  Detta för att S ska fä deras röster.

  Gilla

 • blabaris

  titta på sidan i denna EU rapporten som visar att EU har stoppat migrationen.

  Klicka för att komma åt 20190306_com-2019-126-report_en.pdf

  Gilla

 • blabaris

  Samtidigt skriver EU:

  Sedan migrationskrisen var som värst 2015 har EU genomfört åtgärder för att bättre kontrollera sina yttre gränser och migrationsströmmarna. Detta har lett till att de irreguljära inresorna till EU minskat med mer än 90 procent.

  Varför har inte migrationen minskat med 90% i sverige ?

  https://www.consilium.europa.eu/sv/policies/migratory-pressures/

  Gilla

  • Kent

   Därför att socialdemokrater som lider av storhetsvansinne och maktgalenskap måste köpa röster från två tokstollepartier miljöpartiet och Annie Lööfs centerparti.

   Gilla

 • age

  Vi, sverigevänner, kan bara gratulera alla dumskallar som
  blir drabbade!

  Vi, sverigevänner, är säkert i det skiktet i samhället där vi har
  förmåga och resurser att ”hålla oss vid sidan om” packet, som
  invaderar Vårt Fosterland.

  Gilla

  • Maja

   Vete tusan om vi kan hålla oss vid sidan om.Packet är överallt …..Finns inte en by som inte är drabbad av dessa bestar.

   Gilla

 • Billy Boy

  ”Italiens nya regering överväger nu att ta emot och skicka migranterna vidare till andra EU-länder”

  Italien betalade flyktingar för att åka till Tyskland

  Delcitat

  Den tyska regeringen anklagar italienska myndigheter för att muta flyktingar som landar i Italien att dra vidare till Tyskland.

  Uppgifterna kommer från den tyska dagstidningen Die Welt, som har fått tillgång till ett tvåsidigt brev som inrikesministeriet i Berlin skickat ut till de tyska delstaternas flyktingansvariga.

  Enligt tidningen är bakgrunden att Italiens medel för flyktingmottagning har tagit slut. Man har planerat att stänga en del flyktingmottagningar. Flera tusen flyktingar ska ha använt sig av den möjlighet som Italien gett de nyanlända att ta sig vidare ut ur Italien

  Flyktingar från särskilt Libyen som kommit till Italien uppger att de har blivit lovade 500 Euro om de istället för att stanna i Italien drar vidare. Uppgifterna kommer enligt inrikesministeriet från flyktingarna själva.

  Flyktingarna fick pengar i handen med beskedet att de skulle resa till Tyskland, skriver det tyska inrikesministeriet rent ut, enligt tidningen. (Publicerad 28 maj 2013)

  Slut delcitat

  Läs mer på:

  https://www.svt.se/nyheter/utrikes/italien-betalade-flyktingar-for-att-aka-till-tyskland

  Tidigare regeringar i Italien och det nuvarande styret i landet och deras migrationsmyndigheter följer alltså varken Dublinförordningen om första asylland eller Schengen-bestämmelserna som Italien ursprungligen skrivit på och därmed lovat att följa.

  Italien skickar helt enkelt sina ”flyktingarna” och ”migranterna” vidare till andra EU-länder.

  Gilla

 • Kattsand

  Då vet vi som läser detta att vi kanske kan vänta oss ett nytt 2015, medans det kommer som en oväntad händelse för regeringen…
  (trots att regeringen troligen vet om det också)

  Frågan är om ökningen i flyktingmottagandet kommer permanentas igen som det gjordes efter 2015? (jag gissar att permenta ökningen är vad man kallar för att ligga på EU:s miniminivå)

  Gilla

 • blabaris

  Samtidigt så finns Arabförbundet som är en regional organisation som vill främja dialog och samarbete mellan de arabiska länderna i Nordafrika och Mellanöstern. Samarbetet bygger på gemensamma kulturella och religiösa tillhörigheter och att de är arabisktalande. Medlemsstaterna har förbundit sig samarbete i ekonomiska frågor och den oljerikedom som flera av medlemsstaterna besitter så borde de kommit ”längre” kan man tycka. Löfven var på möte med arabförbundet feb 2019 och sa bla: Our regions are intertwined, through geographical proximity, economy and family ties

  Gilla

 • blabaris

  Varför får inte afrikanska migranter hjälp på plats ? De får de minsann. Eu bidrar med miljarders Euro

  AU betyder Afrika Unionen som består av ca 50-60 länder/nationer inom Afrika och som bildades 2002. AU har även skapat ett panafrikanskt parlament (PAP) som EU samarbetar med för att kunna arbeta och införa demokrati och att man följer överenskommelser och mänskliga rättigheter etc. Det har varit 5 toppmöten/ekonomiska program hittills mellan EU och AU.

  EU är den största finansiella bidragsgivaren till AU.

  EU har olika ”fonder” med pengar som bland annat består av Europeiska fonden Det nya finansieringsinstrumentet för utvecklingssamarbete (2014–2020) fördelar 845 miljoner euro till det panafrikanska programmet.

  Varför bidrar EU med pengar och vart går pengarna?

  EU och AU arbetar med att skapa arbetstillfällen i Afrika så folk kan få jobb och jobba. EU investerar i företag och hjälper företag och köper saker från företag i Afrika. EU sponsrar utbildningar via EU program/fonder i Afrika med. Afrika har massor med natur resurser och EU försöker hjälpa till att få igång en ekonomi och en handel i Afrika. Om folk jobbar så blir det bättre ekonomi för den enskilda och länderna. Blir det en stabil ekonomi så försvinner fattigdomen. EU jobbar med AU om inre säkerhet. Om folk ska stanna kvar i sina hemländer och jobba så måste det vara fred och säkert i länderna för befolkningen.EU hjälper till att bygga infrastruktur så man kan frakta varor. EU investerar väldigt väldigt mycket pengar och kräver att länderna hjälper till med att följa de avtal de skrivit på.

  Varför blir det knepigt för EU när organisationer hjälper migranter på haven?

  Libyen, Egypten måste hjälpa till att hålla sin gränskontroll så inte folk flyr utan att folk stannar kvar och hjälper till att bygga upp AU och för att förhindra human trafficing. Dessa länder får mycket pengar för detta av EU som de ska investera i jobb, bättre välfärd etc till folk i landet och till migranter som kommer dit så de stannar kvar. Vi kan inte både skänka så mycket pengar och samtidigt betala för alla som kommer hit. Därför är det viktigt att africa håller sin del av avtalet och när ”hjälporganisationer” hämtar migranter utanför kusten i Afrika så fattar de inte att EU kommer dra i Afrika fonderna snart då Afrika inte håller sin gräns. Men hur ska de kunna hålla sin gräns när folk kommer i stora horder för de lockas att komma hit med hjälp av hjälp organisationer på havet.

  Gilla

  • Maja

   Att stoppa human trafficing kommer aldrig att ske så länge mutor betalas, och mutor kan man aldrig stoppa.
   Och det är just de organisationer du nämner som tjänar mycket på smuggling.

   Gilla

 • Ruth Magnusson (@MagnussonRuth)

  Börja med gangstersnubbarna som tagits och dömts.Plocka in hela tjocka släkten och utvisa alla för tid och evighet. Då lär skjutningar m m upphöra.

  Gilla

 • blabaris

  Turkiet vill gå med i EU och EU har ställt krav på att måste förbättra ca 40 olika saker i landet innan det kan hända. Turkiet har inte råd med detta själva så EU finansierar dessa förändringar. Mellan 2007 och 2020 kostar detta EU 9 billion euro.

  Eu har asyl hjälpläger i Turkiet som VI betalar för. EU har ca 80 olika organisationer på plats i turkiet som hjälper alla migranterna.

  Grundkostnaden hittills för migranter i Turkiet har kostat EU 6 billion Euro.

  Sedan har turkiet krävt extra pengar hela tiden: flera 100 miljoner euro extra här och där finns att läsa i massa eu rapporter. Bara häromdagen meddelade EU att vi betalar ut extra 127 miljoner Euro till Turkiet för migranterna.

  Turkiet ANVÄNDER nu 4 miljoner migranter för att pressa eu på et snabbare medlemskap i EU

  Gilla

 • age

  Det finns fler exempel där andra djurarter drar i flock mot havet
  och dränker sig – när stammen har blivit så stor att det inte finns
  mat och plats för alla.

  => en utveckling av evolutionen, som fungerar – hos de flesta
  djurarter.

  Gilla

 • Hajo

  ”3.6 miljoner Syrier i Turkiet och stora delar av befolkning är emot att dom är där”?

  Tjena hej.
  Det måste väl typ vara som att en massa norrmänn skulle komma till Sverige?
  Det ser inte jag som ett stort problem ….

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Välkomna till Steffes rika trygga mångkulturella och numera Islamistiska paradis Sverige !
  Här finns det gott om bidrag, dyra bostäder att bo i som infödda äkta svenskar inte orkar med att betala för, fri tandvård och sjukvård.
  Som sagt, öppenhjärtligt välkomna som Reinfeldt skulle sagt.

  Gilla

 • Info

  För det första saknar alla dessa länder asylskäl som nämns ovan och ska övh taget inte in i Europa för att kunna söka asyl och dessutom ska ju asyl sökas första land utanför deras eget. man kan inte alltså asylsyrfa genom världsdelar för att välja ut ett land där jag får mest bidrag vilket som httils skett……….allt enligt FNs regler för hur man söker asyl.
  Och skulle en del få asyl i EU ska dessa aldrig vara PUT (permanenta upphållstillstånd) då det enligt FNs egna regler en asylant ska alltid återvända hem till sitt hemland när läget stabiliserats….och ovan nämnda länder har inte ens några krig att tala om………
  Sverige har redan tagit emot 10 x fler migranter per capita än övriga Europas länder så vårt land har inte en chans klara fler U-landsmäniskor.

  Sverige är antagligen redan förlorat ekonomiskt-kulturellt och vår särart som folk etnicitet mm. Israeliska politiker vill inte ha dessa migranter i Israel och hänvisar just till att de vill ha bevara sin indentitet och särart som judar……….knappast någon svensk politiker vågar framföra någont liknande vilket tyder på en undergivenhet och svaghet. Svenska politiker är oerhört rädda för FNs org som FNs flyktingkommisarie som är en lögnare samt andra som UHNCR samt myriader av NGOs(non govermnent organisations) som lobbar för folkutbyte i Väst och till sist EU-kommissionens diffusa figurer som basunerat ut att Europas folk inte får vara vit längre(se F Timmermans)

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: