Fjärde statsmakten nr 17 med Lars Bern och Mikael Willgert om negativ ränta, klanstrider, Sida mm


ALTERNATIV MEDIA. Utlåningen till negativ ränta är 17.000 miljarder dollar, enligt en artikel i Dagens Industri den 7 september. Lars Bern menar att detta är följden av att bankerna vill låna ut så mycket som möjligt, eftersom de tjänar pengar på den totala utlåningen oavsett vilken ränta de tar.

Detta leder till att bankernas grepp om samhället ökar eftersom den ”som är satt i skuld inte är fri”. Trots den negativa räntan föredrar alltså vissa stora placerare att låna ut sina pengar hellre än att placera dem i fastigheter eller aktier. Detta kan tolkas så att många idag är övertygade om att värdena på aktier och fastigheter kommer falla kraftigt.

Lars Bern förkastar fonder och framförallt ”Hållbara fonder” som ett alternativ för att placera sina sparade pengar och han förklarar varför. Regeringen har initierat en utredning av migrationspolitiken som ska vara klar nästa sommar. Men utredningen har i princip inte fått i uppdrag att titta på frågor som kan lösa problemen med invandringen eller brottsligheten.

Lars Bern förklarar att skjutningarna beror på de klanstrider som pågår i Sverige. Klanerna är inte beredda att underordna sig samhällets lagar. Ett exempel på detta är den italienska maffian. När maffiamedlemmar emigrerade till USA tog de med sig klanstrukturen och de blodiga krigen om marknaden för illegala varor. Klanerna kopplar också ett grepp om politikerna.

I Sverige kan vi se detta på att S+V får helt extrema siffror i utanförskapsområdena där dessa klaner styr.

En effekt är också att S+V systematiskt motarbetar personer i partierna som går emot hedersvåldet i dessa klaner. Nyligen blev Amineh Kakabaveh som motarbetat hedersvåldet utesluten under falska förevändningar ur vänsterpartiet.

Samma sak hände med ”Soffan” i Göteborg. Enligt Lars Bern kommer vänstern med S och V aldrig kunna lösa problemet med gatuvåldet i Sverige eftersom de bygger sina röster på klanerna. Ska man lösa detta måste man spärra in klanledarna och slå sönder klanerna. Att politikerna i dessa partier är lierade med klanerna visas av att S+V i vissa valdistrikt fått uppemot 89% av rösterna i senaste valet.

Antalet uppehållstillstånd växer kontinuerligt och visar inga särskilda tecken på att minska trots talet om hårdare regler. Lars Bern menar att politikerna förlorat kontroll över utvecklingen.

Vi går över till att diskutera de fruktansvärda idéer som har lanserats av professor Magnus Söderlund om att vi ska börja äta människokött för att ”rädda klimatet”. Det märkliga är att DN, TV4 och andra etablerade medier inte protesterar mot dårskapen. Tvärtom trumpetar de okritiskt ut budskapet. Enligt Lars beror det på att de hyllar all dårskap som lanseras med klimatet som förevändning. Petteri Taalas är ledare för WMO, FNs meterologoiska organisation. Han har gått ut och krävt ett stopp för domedagspredikanterna i klimatfrågan. Vi kommenterar domedagsprofeten Johan Rockströms debattartikel i Dagens Industri den 9 september.

Den är full av domedagsprofetior och varningar om katastrofer som ska ske inom tio år. Katastrofen ska ständigt ske inom tio år vilket har påståtts sedan 70-talet. Rockström redovisar inte en enda källa och vi anser att det är obegripligt att Dagens Industri, som anser sig vara seriösa, släpper igenom en debattartikel som inte kan understödja ett enda av sina påståenden med spårbara referenser. Lars konstaterar att klimatfrågan leder till den ena perversiteten efter den andra. Och Sverige är värst.

Vi går över till att kommentera Moderaternas ifrågasättande av enprocentmålet för biståndet. Biståndet leder till korruption både i Sverige och i mottagarländerna. Mängder med organisationer i Sverige har inkomster från Sida. Kristna organisationer i Sverige som sprider FNs propaganda för Agenda 2030 får pengar från Sida. Även Naturskyddsföreningen får, enligt Lördagsintervjun med Karl Hedin, pengar från Sida för att propagera i vargfrågan.

Många länder framställs i våra medier som fattigare än de är, för att motivera mer än 44 miljarder i bistånd. Vi avslutar med att diskutera en trevlig turistresa till Bulgarien som har en kostnadsnivå som passar den svenska kronan och tittar på ett klipp från en solig badort vid Medelhavet i Syrien.

Från Swebbtv…


3 responses to “Fjärde statsmakten nr 17 med Lars Bern och Mikael Willgert om negativ ränta, klanstrider, Sida mm

 • Gruvmor

  Jag såg även denna film och spontant tänker man direkt på att oj hur mycket bättre det här landet skulle vara om vår sk public service var på den här nivån.

  Gilla

 • villervalle03v

  44 miljarder i bidrag åt propagandister och diverse löst folk, är åt hel….
  Allt är stulet från folket, varenda slösat krona.

  Gilla

 • Tony

  Tror fan att vänster lössen får starkt stöd från bidragsarmeen,
  man biter inte den hand som föder en, åtminstone inte
  förrän skatterna inte räcker till att föda o göda denna ständigt
  växande skara.!

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: