Vänsterextremister misstänkta för bomber i Göteborg


BROTTSLIGHET. Under måndagskvällen påträffades två föremål i centrala Göteborg, som polisen bedömer vara explosiva. Vad det rör sig om för typ av explosiva föremål är polisen ännu förtegen om, men två personer har anhållits misstänkta för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse, rapporterar SVT.

Bilden från kravallerna 2001. 

Klockan 20.01 på måndagskvällen fick polisen in larm om ett misstänkt farligt föremål i parkeringshuset under Landalagången. Vid 21.30 kom sedan det andra larmet, den här gången om ett misstänkt föremål på Smålandsgatan nära polishuset vid Heden.

Två män anhållits av polis under natten mot tisdagen och vakthavande befäl Andreas Odén redogör för misstankarna mot de bägge männen. – De är misstänkta förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse och brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor, säger Odén.

Nyheter Idag skriver att en av de anhållna är en ökänd vänsterextremist som fick stor uppmärksamhet under Göteborgskravallerna 2001. Han fastnade på film när han gick emot poliser och kastade gatstenar. Ungefär samtidigt sköts han i ryggen – även det fångades på film.

-Pettersson minns Hannes Westberg som dömdes till åtta månaders fängelse för våldsamt upplopp. Själv tyckte jag att han borde dömts för mordförsök, gatstenar är inga leksaker.

Då, 2001, var Hannes 19 år, sedan dess har karriären fortsatt med domar för narkotikabrott och just nu står han åtalad för innehav av över 600 gram cannabis och 171 gram amfetamin, uppgifter som även SVT återger.

Håkan Boström, ledarskribent på Göteborgs Posten twittrar om SVT, som alltså tog bort ordet vänster-aktivist i texten. SVT är märkliga, folk som hotar samhället är tydligen vänster-aktivister eller högerextremister.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


10 responses to “Vänsterextremister misstänkta för bomber i Göteborg

 • Stefan Holmqvist

  Ponera tanken att det varit en NMR, då hade Stasitv HAFT FULLT UPP, NU NÄR DET ÄR EN PARTIKAMRAT RÅDER STÖRSTA MÖJLIGA TYSSSTNAD.
  Hur tänker Ni där? Räddas antagligen av att 82% är idioter.

  Gilla

 • Peter Kostin

  inte ett ord om händelsen på aftonbladet.se eller expressen.se. När det fina våldet visar sitt fula tryne är media tyst

  Gilla

 • Nils Dacke

  Ja ha den fula fisken minns man ju, kastade sten på poliser som redan låg ner på gatan och sedan i efterspelet efter blivit skjuten gråter ut i media. Under senaste året har alltså vänsterextremister samlat automatvapen utanför Jönköping och påträffats med sprängmedel i bil i Göteborg. Är det inte dags för Säpo att börja ta dessa terrorister o extremister på allvar?

  Gilla

 • Ståfräs

  Hotet kommer från höööögggeerrr, sa Steffe igår, jag tror honom inte, sozzar måste vara kompletta idioter.

  Gilla

 • Tony

  Hanna anställer nog bara sådana som står till vänster om Jonas Sjöstedt.

  Gilla

 • Bajen666

  Han förlorade tydligen en njure vid Göteborgskravallerna, undrar om inte en del av hjärnan också fick sig en ordentlig törn.

  Eller förresten den skadan är nog medfödd.

  Gilla

 • Maya

  En sådan här galning och rättshaverist har nog mer på sitt samvete än det här.Detta var väl en uppvisning på det ”goda våldet ” som afa mer än gärna sysslar med.Det finns många av den här kalibern inom extremvänstern som springer lösa.

  Gilla

 • SVENSK

  Hörde inget på SR P1 om att det var vänsterextremister, klart, de vill ju inte ange sina gelikar!?

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Vänsterextremister och islamister ?
  Då tar Kling och Klang PK-media och 7 klövern det lungt.

  Gilla

 • Fyllfinnen

  Orsaken till att SVT byter rubrik är nog att denne person ska anställas inom kort, han ska bli terroristexpert på SVT. Han fick fria händer innan anställningen att testa lite olika teoretiska och praktiska övningar, allt sponsrat av oss skattebetalare

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: