Sölvesborg vill inte ta emot nyanlända, tänker utmana lagen

INVANDRING. Samstyret i Sölvesborg ska pröva om det går att avstå från Migrationsverkets placering av nyanlända i kommunen, rapporterar Sveriges Radio Ekot. Kommunen vill använda principen om kommunalt självstyre för att utmana bosättningslagen.

Lousie Erixon, SD, bild från Facebook

– Vi vill inte låsa oss vid de kostnaderna och vi vill inte ha de utanförskapsområden som växt fram i andra kommuner, säger kommunalrådet Louise Erixon (SD) till radion.

Bostättningslagen gäller sedan 2016 och ger Migrationsverket rätt att fördela nyanlända som fått uppehållstillstånd mellan landets kommuner. Förra året kommunplacerades 14 200 personer. 12 av dem hamnade i Sölvesborg.

Men genom att pröva bostättningslagen mot principen om kommunalt självstyre vill SD, M, KD och det lokala SoL-partiet, som styr kommunen, se till att Sölvesborg inte behöver ta emot kommunplacerade nyanlända.

– Gäller inte principen migration är det en urvattnad princip. Då är det också en skandal, säger Louise Erixon (SD).

Förvaltningsrättsprofessorn Olle Lundin säger till Ekot att det inte är särskilt troligt att Sölvesborg kommer kunna sluta ta emot nyanlända. Förra året fick Sölvesborg ta emot tolv nyanlända som fått uppehållstillstånd.

-Pettersson tycker det låter klokt att inte låsa sig för framtida kostnader och hindra utanförskapsområden att växa fram. Kanske regeringen och oppositionen ska göra ett studiebesök i Blekinge.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

16 thoughts on “Sölvesborg vill inte ta emot nyanlända, tänker utmana lagen

  1. Vi får hoppas att det blir en snöbolls effekt och att det sprids i landet. Louise nästa statsminister?

  2. Heja Sölvesborg! Stå på er och försvara kommunen.
    Kommunerna runt er är skräckexempel på den förda politiken från Fjollträsk.

  3. Hela Sverige bör utmana lagen. I synnerhet när man läser skit från vissa blaskor blir man mer och mer övertygad att allting inte är rätt i landet.

    ”Att skapa problem
    2017-05-23 | Edda Manga padlock 15

    KRÖNIKA/FEMINISM
    ”När jag lyckas återhämta mig från chocken springer jag ner till gatan. Frågar några pojkar som sitter vid vägkanten vad som pågår. De säger att polisen misshandlar barn, det är det som pågår”, skriver Edda Manga, i en krönika om upptrappat våld och avsaknad av impulskontroll.”

    https://feministisktperspektiv.se/2017/05/23/att-skapa-problem/

    Precis som tidningens namn talar sitt tydliga språk.
    Att skriva negativt om polisen men inte hela sanningen om händelsen.

    Varför tar de aldrig upp våldtäkter mot våra barn skrivna av vita svenska kvinnor?
    Rån mot våra gamla, misshandel och hot mot våra skolbarn ?
    Tänk vad tyst elever är ,de vet att om de tjallar får de fruktansvärda konsekvenser. maffia har tagit över våra skolor.
    Bygg särskolor för de andra .De skall inte få gå i samma skola som våra barn ,anser jag.
    Känner till många fall där elever är livrädda.På Södermalm var det en unge av resande folket som höll hela skolan i skräck.
    Hans far var där titt som tätt och hotade!

  4. 12 stycken är 12 för många för att vi skall försörja dem.
    Stäng gränserna! Fast ropet är som att ropa i motvind, min önskan hörs inte och ingen bryr sig.

  5. OT, hur vet man att det går bra för SD i opinionen och i olika opinionsundersökningar?, jo de båda blaskorna AB o Expressen och ibland också övrig PK-sekts media toppar sina sajter med diverse gammal skåpmat o negativ publicitet om SD. När opinionsundersökningar visar uppgång för SD så rycker media ut för att försöka stoppa utvecklingen.

  6. Rösträtt skall ingen ha som inte vistats i landet i minst 3 generationer och betalar skatt i landet.

  7. Hoppas att dom misslyckas!

    Helt rätt att alla ska ta emot guldklimparna och kompetensregnet!

    Det enda roliga på år och dar i Sverigeistan att rika kommuner, där medborgarna så gärna har röstat för mångkultur, bara inte här hos oss, blir berikade!

  8. Då kan man ställa sig frågan:

    Kan en grupp (socialdemokraterna) i regeringen skriva ett kontrakt
    med en annan makt om att bidra till att landets statsskick förändras?

    Kontraktet som LANDSFÖRRÄDARNA, socialdemokraterna, har med
    muslimerna sedan 1999 måste vara ett brott mot grundlagen!

    • Självklart är det ett grovt brott, men de skiter väl de grovt kriminella sossarna i. Dom hat ju bestämt sig för att utrota Svenskarna och då gör dom det.

  9. Detta skulle fungera i en äkta demokrati men dagens Islamistiska satelitstat Sverige är som alla utanför begåvningsreserven vet ingen demokrati !

  10. Bra att nån kommun ställer sig upp och ifråga sätter regeringen som kör över dom. Kommun medborgare har rätt att själva bestämma.

  11. Det är mycket i Regeringsformen som regimen inte läst, glömt eller inte låtsas om. Läskunnigheten verkar inte vara på topp då den börjar med:

    ”1 kap. Statsskickets grunder

    1 § All offentlig makt i Sverige utgår från folket.

    Den svenska folkstyrelsen bygger på fri åsiktsbildning och på allmän och lika rösträtt. Den förverkligas genom ett representativt och parlamentariskt statsskick och genom kommunal självstyrelse.

    Den offentliga makten utövas under lagarna.”

Kommentera